Zoek & Boek

Regio

Plaats

Aantal personen

Type accommodatie

Prijs

tot

Faciliteiten

Sterren

Beoordeling

Type rondreis

Type campings

Agriturismo Toscane met restaurant

0 resultaten gevonden
Sorteer op:
Weergave

Agriturismo Toscane met restaurant

Italië staat toch wel bekend om het heerlijke eten en als toerist in Toscane wil je graag een vorkje meeprikken. Je culinaire hart kun je ophalen in een pizzeria, ristorante, trattoria, osteria of een bar. Echter, er is nog een optie. Je kunt bijvoorbeeld aanschuiven bij een agriturismo! Bij een agriturismo verblijf je op een authentieke boerderij die nog deels in werking is en sommigen van deze verblijven zijn zelfs uitgerust met een restaurant!

Populaire vakantiebestemmingen in Toscane

Alle bestemmingen

Overnachten op een authentieke Toscaanse boerderij

De term agriturismo is nog niet superbekend in Nederland, maar in Italië houden ze ervan. Toeristen kunnen dan overnachten op een authentieke boerderij die vaak van alle luxe is voorzien.

Sommige verblijven zijn simpel, maar tegenwoordig zijn veel van deze agriturismi voorzien van een prachtige tuin met zwembad. Je kunt er vaak ook nog eens mee-eten en op sommige locaties bevinden zich zelfs restaurants!

Gerechten met verse producten van het eigen land

Bij een agriturismo met restaurant kun je á la carte eten bestellen. Je kunt hier na hartenlust genieten van Italiaanse gerechten en die gerechten gaan wel verder dan enkel een rijk belegde pizza of een smaakvolle lasagne.

Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Toscaanse streekproducten als pici senesi al sugo d’anatra (een dikke pasta met saus van eend) of ribollita (een gerecht dat wel wat wegheeft van het Vlaamse hutsepot).

De gerechten op de menukaart worden vaak bereid met verse producten van het eigen land. Veel agriturismo hebben ook een wijngaard in de buurt en tijdens het eten kun je genieten van heerlijke wijnen, zoals bijvoorbeeld de Chianti, de wijn waar Toscane zo bekend om staat.

Leer meer over de Italiaanse eetgewoontes

Prik je een vorkje mee bij een agriturismo? Dan brengt je gastheer of gastvrouw je ook graag meer bij over de Italiaanse gebruiken rondom het eten.

Wist je bijvoorbeeld dat Italianen na 11 uur geen cappuccino meer drinken? En de Italianen vinden het absoluut niet kunnen als je je spaghetti snijdt. Een lepel gebruiken om de spaghetti dan makkelijker op te eten? Ook daar doen de Italianen niet aan, die lepel gebruiken zij voor de soep.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!