Zoek & Boek

Regio

Plaats

Aantal personen

Type accommodatie

  • Wis

Prijs

tot

Aantal slaapkamers

Aantal badkamers

Faciliteiten

Sterren

Beoordeling

Type rondreis

Type campings

Agriturismo Toscane wijnboerderij

0 resultaten gevonden
Sorteer op:
Weergave

Agriturismo Toscane wijnboerderij

Wijnliefhebbers die naar Italië op vakantie gaan, kiezen vaak voor een verblijf in Toscane. Het is toch dé regio in Italië waar fantastische wijnen worden gemaakt. Klinkt logeren tussen de Toscaanse druivenbomen je als muziek in de oren? Het is mogelijk bij een agriturismo!

Populaire vakantiebestemmingen in Toscane

Alle bestemmingen

Slapen op een wijnboerderij

Een agriturismo is een authentiek verblijf op de boerderij of boerenwoning. Agriturismo is een waar begrip in Italië en om de trotse naamdrager hiervan te zijn, moet het boerenbedrijf nog (deels) in werking zijn. Als je een agriturismo boekt, kan het dus zijn dat je terecht komt bij een boer die een wijnboerderij heeft.

Rondleiding door de wijngaard

Het grote voordeel van een verblijf op een agriturismo-wijnboerderij, is dat je gastheer of gastvrouw je kan vertellen over de fijne kneepjes van het vak. Zo kun je een rondleiding krijgen door de wijngaard en vertelt de gids je graag wat nu het verschil is tussen de druivenrassen en welke druif voor welke wijn geschikt is.

Ook kun je een tour door de wijnboerderij en de wijnkelder krijgen. Uiteraard mag je ook even de smaakpapillen aan het werk zetten. Zo kun je de wijnen rechtstreeks vanuit het fust proeven, wat de wijn een sublieme smaak geeft.

Helpen met de wijnoogst

Ben je flexibel in je reisdata en vind je wijngaarden en -boerderijen maar wat interessant? Overweeg dan om niet in het hoogseizoen te gaan, maar trek in het najaar naar Toscane. Op bepaalde wijnboerderijen mag je dan namelijk meehelpen met de wijnoogst.

Excursie naar een Toscaanse wijngaard

Wil je last minute iets boeken? Dan is de kans groot dat de agriturismi met een wijnboerderij al volgeboekt zijn. Je hoeft je in dat geval gelukkig geen zorgen te maken dat een rondleiding door een wijngaard en door de wijnmakerij je aan je neus voorbij gaat.

Veel gastheren en gastvrouwen organiseren ook excursies naar wijngaarden. Zo niet, dan valt er altijd wel wat te regelen. De gastheren en gastvrouwen kennen vaak de eigenaren van de wijngaarden in de buurt en kunnen altijd aanbevelingen doen.

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!