Zoek & Boek

5 redenen om in de Toscaanse heuvels te verblijven

Toscane is één van de populairste streken in Italië. De pittoreske steden, historische bezienswaardigheden én de natuur zijn adembenemend mooi. Wat maakt deze streek nu zo speciaal? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom je in de Toscaanse heuvels zou moeten verblijven!

#1. Uniek landschap

uniek landschap

Het landschap van Toscane is erg uniek. De typische glooiende heuvels, de uitgestrekte wijngaarden en de hoeveelheid groen zorgt voor een hartverwarmend plaatje. Bovendien zijn er enkele prachtige Nationale parken in deze streek. Namelijk:

  • Parco di Migliarino San Rossore
  • Parco Nazionale dell’Arcipelago
  • Parco degli Alpi Apuane

#2. Roadtrip

roadtrip

Bovendien is deze streek ideaal voor een geslaagde roadtrip. Geen files op drukke snelwegen, maar idyllische wegen waar je optimaal kunt genieten van de omgeving. De prachtige landweggetjes meanderen door de heuvels en geven je een echt gevoel van vrijheid. Uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld door knusse dorpjes waar je kunt stoppen voor een heerlijke espresso of cappuccino.

#3. Prachtige vakantieaccomodaties

natuur

Het mooie van deze streek is dat je kunt overnachten middenin de natuur. Omringd door olijfbomen kun je genieten van absolute stilte en rust. Neem bijvoorbeeld Appartement Residence Belmonte Vacanze. Dit appartementencomplex ligt afgelegen in de Toscaanse natuur. Onder het genot van een spectaculair uitzicht kun je genieten van het koude zwembad en het ontbijt wordt ‘s ochtends aan de kamerdeur gebracht.

#4. Culturele uitjes

culturele uitjes

Voor mensen die wel van een beetje cultuur snuiven houden is Toscane ook ideaal. Steden als Pisa, Florence, Siena en Lucca zijn eenvoudig met de auto te bereiken. Wanneer je meer van kleinere steden houdt zijn Cortona, Pienza en Pistola echte aanraders!

#5. Dé wijnstreek van Italië

wijnstreek

Ben jij een fervent wijnliefhebber? Dan is Toscane de place to be! In deze streek vind je veel wijngaarden. Er zijn verschillende wijnroutes die je kunt volgen en je kunt participeren in verscheidene wijnproeverijen. Deze wijnproeverijen vinden plaats in authentieke boerderijen, wijngaarden en er zijn zelfs Middeleeuwse kastelen waar je lokale wijnen kunt proeven. Kortom, het walhalla voor wijnliefhebbers!

Jaro Broeklander

Digital nomad | Jaro is heeft zijn eigen mediabedrijf en is actief als schrijver. Daarnaast heeft hij zelf een aantal blogs in beheer en reist hij samen met zijn vrouw de wereld rond. Zij zijn verliefd op de Italiaanse cultuur en proberen minstens 1x per jaar naar het prachtige land af te reizen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!