Zoek & boek

Italiaanse aardbeien tiramisu (Recept)

Si, iedereen kent de traditionele tiramisu. Die natuurlijk super lekker is. Maar een frisse variant ervan is op zijn tijd ook heerlijk. Lekker zomers met aardbeitjes. Klinkt goed? Ik zou zeggen, proberen maar…

Makkelijk te maken en snel klaar. Succes!

aardbeien tiramisu

Ingrediënten aardbeien tiramisu:

200 ml slagroom
200 ml mascarpone
Suiker
2 bakjes aardbeien
2 pakken lange vingers
Poedersuiker
Dikke balsamico azijn (crema)

Ingredienten tiramisu

Bereiding

1.Klop de slagroom met 4 theelepels suiker stijf
2.Doe 10 (grote) aardbeien in de blender met 3 theelepels suiker. Blenden maar, tot dat je sap hebt. Houd dit apart. Wil je alcohol erbij toevoegen. Mix dan door de aardbeien sap 1/2 kleine glaasjes limoncello.
3.Lepel de mascarpone voorzichtig door de slagroom. En roer het rustig door elkaar.
4.Neem een glazen ovenschaal of kleine glaasjes. Wat je zelf leuk of handig vind. Bedenk de bodem met lange vingers.
5.Schenk de helft van de aardbeien sap over de lange vingers.
6.Smeer de helft van de slagroom/mascarpone mengsel er op.
7.Snij de overige aardbeien in plakjes. En bedek het slagroom/mascarpone mengsel met de aardbeien.
8.Herhaal stap 4,5 en 6. Zo creëer je een tweede laag.
9.Zet de aardbeien tiramisu in de koelkast. Minimaal 4 uurtjes.
10.Hopelijk heb je nog wat aardbeien over voor de topping. En sprenkel er poedersuiker overheen na smaak, net als de balsamico azijn (crema).

Molto gustoso!

Sjoukje Visser

Werkende in Uzzano, Pistoia | Ciao, mijn naam is Sjoukje, op het moment werkende in Italië. Uzzano, Pistoia inToscane om precies te zijn. Op het moment reis ik samen met mijn vriend door Europa en om dat mogelijk te maken, werken we dus op verschillende plekken. Zo zijn we dit keer in Italië beland. Waar we de komende 4 maanden blijven. Dus lijkt het mij super leuk om onze ontdekkingen/tips met jullie te delen. Leuke dorpjes, activiteiten, Italiaanse recepten, koffie barretjes, ijssalons en noem het maar op.

Sjoukje Visser
■ Sectorspecialist Bouw GWW ■ Intercedent ■ Recruiter ■ Bouw & GWW 🛠 - altijd op zoek naar vakkrachten!
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Een driedaagse culinaire reis door Toscane

Dat ‘eten’ centraal staat bij de Italianen moge duidelijk zijn! Gesmeerde boterhammetjes, belegd met kaas of...

Toscaanse herfst gerechten

De herfst is in volle gang. Waar we in Nederland weer massaal aan verschillende stamppotten gaan,...

Mulino Bianco, de koekjes (+ recept)

Wie ooit in Italië is geweest heeft ze vast wel eens gezien. Een heel schap in...

De Chianti wijn: een wereldberoemde Italiaanse wijn

Het Italiaanse Chianti staat bekend om haar adembenemende landschappen, maar vergeet ook vooral de Chianti wijn...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…