Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…
Italiaanse aardbeien tiramisu (Recept)
Si, iedereen kent de traditionele tiramisu. Die natuurlijk super lekker is. Maar een frisse variant ervan is op zijn tijd ook heerlijk. Lekker zomers met aardbeitjes. Klinkt goed? Ik zou zeggen, proberen maar…
Makkelijk te maken en snel klaar. Succes!
Ingrediënten aardbeien tiramisu:
200 ml slagroom
200 ml mascarpone
Suiker
2 bakjes aardbeien
2 pakken lange vingers
Poedersuiker
Dikke balsamico azijn (crema)
Bereiding
1.Klop de slagroom met 4 theelepels suiker stijf
2.Doe 10 (grote) aardbeien in de blender met 3 theelepels suiker. Blenden maar, tot dat je sap hebt. Houd dit apart. Wil je alcohol erbij toevoegen. Mix dan door de aardbeien sap 1/2 kleine glaasjes limoncello.
3.Lepel de mascarpone voorzichtig door de slagroom. En roer het rustig door elkaar.
4.Neem een glazen ovenschaal of kleine glaasjes. Wat je zelf leuk of handig vind. Bedenk de bodem met lange vingers.
5.Schenk de helft van de aardbeien sap over de lange vingers.
6.Smeer de helft van de slagroom/mascarpone mengsel er op.
7.Snij de overige aardbeien in plakjes. En bedek het slagroom/mascarpone mengsel met de aardbeien.
8.Herhaal stap 4,5 en 6. Zo creëer je een tweede laag.
9.Zet de aardbeien tiramisu in de koelkast. Minimaal 4 uurtjes.
10.Hopelijk heb je nog wat aardbeien over voor de topping. En sprenkel er poedersuiker overheen na smaak, net als de balsamico azijn (crema).
Molto gustoso!