Zoek & Boek

De abdij van San Galgano bezoeken

De abdij van San Galgano ligt 35 kilometer ten zuiden van Siena en is prima aan te rijden met de auto vanaf deze stad. Je hoeft er maar zo’n 50 minuten voor te rijden en het is absoluut de moeite waar

Perfect dagtripje vanaf Siena

Niet in de laatste plaats vanwege een zwaard dat te vinden is in een steen. Hoe dat komt? De ridder San Galgano plaatste zijn zwaard als een symbool van vrede in een steen en die is nog altijd te zien vandaag de dag.

Net als de abdij zelf, bestaande uit een klooster met een enorme kerk zonder dak. Ook de heuvel Montesiepi maakt deel uit van deze bezienswaardigheid. Ben je in Toscane, dan mag een bezoekje aan de abdij van San Galgano zeker niet ontbreken!

Eerste gotische kerk

Galgano abdij

De abdij is gebouwd rond het jaar 1218 door monnikken die altijd hun kloosters dichtbij een rivier bouwden, in dit geval de rivier Merse.

Je kunt je rondje abdij beginnen met een wandeltour over de prachtige weg met cipressen richting het klooster. Eenmaal aangekomen bij de abdij kun je je laten verwonderen door de kerk, die de eerste gotische kerk was die in Toscane werd gebouwd.

zonder dak

Hoe bijzonder is het om een kerk te zien zonder dak? Je zult versteld staan van de schoonheid en mystiek van de oude Italiaanse abdij, die weliswaar wat aangetast is door de tand des tijds, maar een prachtige eyecatcher vormt in het weelderige Toscaanse landschap.

Als je er rondloopt, waan je je even helemaal in vervlogen tijden en zul je merken dat de abdij een en al geschiedenis ademt. Een geschiedenis waarover jij natuurlijk van alles wilt weten.

Bezoek de kapel

Nadat je de abdij hebt bezocht, kun je het wandelpad volgen richting de heuvel Montesiepi.

Het is een kapel die gebouwd is na de dood van ridder San Galgano in 1181. In de kapel is een fresco te vinden van de schilder Ambrogio Lorenzetti uit Siena. In het midden van de kapel vind je de steen met het welbekende zwaard erin.

Na je bezoek aan de kapel kun je ervoor kiezen om even een pauze in te lassen en te stoppen bij de wijnbar, waar je ook koffie, taart, snacks en andere drankjes kunt krijgen.

Kinderen kunnen spelen op de kleine speelplaats, terwijl jij geniet van het prachtige uitzicht op de abdij van San Galgano.

Een echt pareltje middenin Toscane!

paretje

Daniël Gruppen | Oprichter van ToscaneTips.nl

Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Alle blogs van Daniël Gruppen

daniel-gruppen

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!