Zoek & boek

De abdij van San Galgano bezoeken

De abdij van San Galgano ligt 35 kilometer ten zuiden van Siena en is prima aan te rijden met de auto vanaf deze stad. Je hoeft er maar zo’n 50 minuten voor te rijden en het is absoluut de moeite waar

Perfect dagtripje vanaf Siena

Niet in de laatste plaats vanwege een zwaard dat te vinden is in een steen. Hoe dat komt? De ridder San Galgano plaatste zijn zwaard als een symbool van vrede in een steen en die is nog altijd te zien vandaag de dag.

Net als de abdij zelf, bestaande uit een klooster met een enorme kerk zonder dak. Ook de heuvel Montesiepi maakt deel uit van deze bezienswaardigheid. Ben je in Toscane, dan mag een bezoekje aan de abdij van San Galgano zeker niet ontbreken!

Eerste gotische kerk

Galgano abdij

De abdij is gebouwd rond het jaar 1218 door monnikken die altijd hun kloosters dichtbij een rivier bouwden, in dit geval de rivier Merse.

Je kunt je rondje abdij beginnen met een wandeltour over de prachtige weg met cipressen richting het klooster. Eenmaal aangekomen bij de abdij kun je je laten verwonderen door de kerk, die de eerste gotische kerk was die in Toscane werd gebouwd.

zonder dak

Hoe bijzonder is het om een kerk te zien zonder dak? Je zult versteld staan van de schoonheid en mystiek van de oude Italiaanse abdij, die weliswaar wat aangetast is door de tand des tijds, maar een prachtige eyecatcher vormt in het weelderige Toscaanse landschap.

Als je er rondloopt, waan je je even helemaal in vervlogen tijden en zul je merken dat de abdij een en al geschiedenis ademt. Een geschiedenis waarover jij natuurlijk van alles wilt weten.

Bezoek de kapel

Nadat je de abdij hebt bezocht, kun je het wandelpad volgen richting de heuvel Montesiepi.

Het is een kapel die gebouwd is na de dood van ridder San Galgano in 1181. In de kapel is een fresco te vinden van de schilder Ambrogio Lorenzetti uit Siena. In het midden van de kapel vind je de steen met het welbekende zwaard erin.

Na je bezoek aan de kapel kun je ervoor kiezen om even een pauze in te lassen en te stoppen bij de wijnbar, waar je ook koffie, taart, snacks en andere drankjes kunt krijgen.

Kinderen kunnen spelen op de kleine speelplaats, terwijl jij geniet van het prachtige uitzicht op de abdij van San Galgano.

Een echt pareltje middenin Toscane!

paretje
Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Grosseto, een fijne verrassing tijdens je volgende Toscane-trip

Helemaal in het zuid-westen van Toscane ligt de vaak door toeristen overgeslagen stad Grosseto, een Etruskisch...

Via Francigena, een dwaaltocht over eeuwenoude paden in Toscane

De voorjaarszon schijnt en weelderig groen geeft het landschap een woeste, ongerepte aanblik. We zijn gepermitteerd...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…