Zoek & boek

Adembenemende Toscaanse landschappen

Toscaanse landschappen zijn te herkennen aan hun diversiteit en aan hun prachtige uitstraling. De natuur is overweldigend en veel is bewaard gebleven. Zijn er toch dingen aangepast, dan is dat altijd gebeurd met respect voor de natuur.

Van de groene valleien van Chianti tot aan de witte bergtoppen en de ongerepte stranden, nergens in deze regio ontbreekt het aan prachtige vergezichten.

Val d’Orcia

landschap

Voor veel mensen is de Val d’Orcia echt Toscane als je deze regio in een woord wilt vatten. Een droomachtig landschap met brede, groene heuvels met cipressen. Een plaats waar landschap poëzie wordt.
De kleuren zijn prachtig. Groen in de lente en intens gele tinten in de zomer en in de herfst. Met op de heuvels eenzame huisjes. Gigantische cipressen waarvan de toppen bijna tot aan de hemel reiken.

Bekijk het met je eigen ogen en begrijp waarom juist hier zoveel films werden opgenomen. Ook verrast het je dan vast niet waarom kunstenaars van over de hele wereld naar deze streek komen voor nieuwe inspiratie.

De schoonheid van de Chianti streek

schoonheid

Het landschap van de Chianti streek is heuvelachtig, bosrijk en bijzonder. Het is een gebied waar het land is aangelegd om bewerkt te worden. Gewijd aan de productie van olijfolie van topkwaliteit en prestigieuze wijnen.
De wijngaarden en de olijfgaarden geven de heuvels een prachtige groene uitstraling. Vaak zie je aan de randen van de wijngaarden rozen bloeien. Deze zijn daar speciaal geplant om ziektes vroegtijdig op te sporen. Eigenlijk dus gewoon gereedschap, maar niettemin ontzettend mooi.

De boerderijen en schuren die nu vaak zijn omgetoverd tot vrijstaande huizen spreken van een verleden vol hard werken. Daarnaast zijn er prachtige kastelen die van alles vertellen over het verleden. En dan de olijfgaarden, zilverachtig, zoet en rustgevend. Aan het einde van de dag, als het gefilterde zonlicht door de bladeren schijnt, zijn ze gewoon magisch.

De Apuaanse Alpen. Bergen met glinsterende toppen

bergen

De marmerrijke Apuaanse Alpen zijn een wereld op zich. En absoluut een verrassing in het Toscaanse landschap.
De bergtoppen zijn vaak bedekt met een laag sneeuw. Als de zon er dan op schijnt, geeft dit een betoverende uitstraling. In feite zijn de witte toppen gewoon marmeren grotten. Overal vult een fijne witte stof de lucht en vormen zich kleine hoopjes aan de kant van de wegen.

Smalle wegen voeren je naar kleine dorpjes op de hellingen van de bergen. Je zou ze zo over het hoofd zien door de altijd werkende marmeren grotten. De Alpen worden uitgegraven in verband met hun kostbare materiaal. Het werk is intensief en vrij gevaarlijk. Een van de steengroeven bezoeken en de lucht van marmer inademen is een unieke ervaring. Vooral als je bedenkt dat Michelangelo hier speciaal naar toe kwam voor het marmer voor zijn standbeelden.

Het natuurreservaat Uccellina

Uccelina

Het natuurreservaat Uccellina in de Maremma,in het Zuiden van Toscane, is de beste plaats om de geuren en kleuren van het Mediterraanse kustgebied te ervaren.
Je vindt hier 9000 hectare geurende boomgaarden. Het gebied wordt bewoond door vossen, herten en wilde zwijnen. In de binnenlanden ontdek je de groene weiden. Dit is echt de wilde kant van Toscane. Vroeger geplaagd door de malaria en nu een uniek landschap met een geweldige charme. Een perfecte plaats wanneer je graag verschillende vogels spot.

Je kunt hier genieten van de prachtige natuur en de lange zandstranden. De beste die je in Toscane kunt vinden. De ingang van het park bevindt zich in Alberese.

Ervaar het zeeleven op Elba

zeeleven

Toscane heeft uiteraard niet alleen velden, bergen en platteland te bieden.
Denk zeker ook aan het Maritime Nationale Park binnen de Toscaanse archipel. Het bestaat uit 7 eilanden, maar deze kunnen niet allemaal worden bezocht.

Elba is het grootst en deze is ook het gemakkelijkst te bereiken. Je komt er via de haven van Piombino. De overtocht naar Portoferraio maak je per veerboot en duurt ongeveer een uur.

Je komt dan oog in oog te staan met een prachtig landschap van groene heuvels, natuurlijke wijngaarden en mediterrane flora. Verder zijn hier oude, pittoreske dorpjes met een geweldig mooi uitzicht op zee. De kust is 147 km lang. Geniet van de prachtige golven en de mooie stranden.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Grosseto, een fijne verrassing tijdens je volgende Toscane-trip

Helemaal in het zuid-westen van Toscane ligt de vaak door toeristen overgeslagen stad Grosseto, een Etruskisch...

De 5 mooiste plekjes van Toscane

Toscane is een prachtige regio in Italië, die bij veel reizigers op de bucketlist staat. De...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…