Zoek & boek

Het hoogtepunt van een verblijf in Toscane: Andrea Bocelli in Concert!

Het is half zeven als ik weer terug ben in Lajatico. Spannend, want nooit eerder heb ik deze man in het echt mogen aanschouwen. Het is en blijft een icoon en wat zijn Italianen trots op hem. Hij, als ambassadeur, wijnboer, vader van zijn kinderen, maar bovenal: zanger.

Dit artikel is een gevolg op het artikel Op ontdekkingstocht naar de Italiaanse tenor met een gouden stem

Ik begeef me naar de bovenste ring van het Amfitheater terwijl ik onderweg struikel over koelboxen, kleedjes en Andrea Bocelli foldertjes waar naast een gepassioneerd zingende Andrea ook het logo van zijn Foundation op prijkt. Met speciale aandacht dus.

Ik ga zitten en terwijl ik nog half verblind wordt door de scherpe zonsondergang die de toppen van de Toscaanse heuvels kust begint het orkest te spelen. Er volgt een gesproken intro van de Tenor himself: “questa è la mia terra” (dit is mijn aarde, mijn grond). Waarna het orkest voluit speelt en Andrea Bocelli zijn opwachting maakt, te paard, en in een wit pak. Hij zingt “Melodramma” en bij het horen van de eerste klanken van zijn stem gaat er een siddering van emotie door het theater heen: hij is het echt.

opbouw podium

De Toscaanse hemel kleurt paars en rood als hij zingt over de “Hemels van Toscane” en als hij het beroemde “Sogno” en “Romanza” heeft gezongen, komen de eerste gasten het podium op en volgt een wervelwind aan duetten. En alle groten der aarde, die hem in het verleden hebben gesteund, zijn aanwezig: Laura Pausini met wie hij “Dare to Live” (Vivere) zingt, Lang Lang (Chinese Pianist), Kenny G (Saxofoon) en Elisa met wie hij het prachtige “La voce del silenzio” zingt.

Maar één van de echte spektakelstukken was het duet met Sarah Brightman, Il canto della Terra. Een emotionele hartenkreet aan het behoudt van de aarde en de liefde voor elkaar. Een thematiek die tegenwoordig nog steeds heel erg belangrijk is. “Guarda questa terra che gira insieme a noi, anche quando è buio” (zie deze aarde die met ons meedraait, ook wanneer het bewolkt en donker is).

blauw optreden

En terwijl ik kippenvel heb tot in mijn kleine teen komt de voorstelling langzaam ten einde. Bocelli neemt nog een keer het woord en dankt zijn artiesten, zijn orkest en alle mensen die hem bij dit geweldige concert hebben ondersteund. Sarah Brightman staat naast hem, pakt een microfoon en samen met hem zingt zij het nummer waar het vrijwel allemaal mee begon: “Con te partirò”.
Nog vol van emotie rij ik terug naar mijn hotel. En ineens snap ik de “Magie” van Bocelli. Hij laat zien waar het in Italië om gaat: om schoonheid, om puur en echt. Om liefhebben, gepassioneerd zijn en vooral je hart volgen.

optreden magie

Een ervaring om nooit te vergeten… en mocht je in de buurt zijn: ga hem zien, want hij raakt je aan. Met zijn stem, zijn voorkomen en zijn eigen essentie.
Als God een stem zou hebben…

Informatie
Andrea Bocelli in het Teatro del Silenzio
Donderdag 3 augustus 2017 om 20:15
Via Garibaldi, 5
56030 LAJATICO (PI
Tickets vanaf €80,-, te verkrijgen via vivaticket.it
 

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De Chianti wijn: een wereldberoemde Italiaanse wijn

Het Italiaanse Chianti staat bekend om haar adembenemende landschappen, maar vergeet ook vooral de Chianti wijn...

Op ontdekkingstocht naar de Italiaanse tenor met een gouden stem

Hij bezingt ‘zijn’ Toscane, zijn ‘aarde’, met hartenlust. Hij betovert mensen met zijn charme. Hij heeft...

Carnaval in Viareggio: Eén groot spektakel!

In het westen van Toscane ligt Viareggio, een leuk stadje omringd door heuvels, het meer van...

Wat je MOET weten over Italiaanse tradities en feestdagen

Als er één land is waar het naleven van tradities meer regel dan uitzondering is, dan...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…