Zoek & boek

Auto huren Florence: onze tips

Ga jij binnenkort op vakantie naar Toscane? Dan ben je vast niet van plan om op één plek te blijven. En wat is een betere manier om deze mooie regio te ontdekken, dan met de auto? Een auto huren op Florence Airport heeft als grote voordeel dat je niet helemaal naar Toscane hoeft te rijden met  eigen vervoer. Je stapt gewoon het vliegtuig in en amper 1.5 uur later sta je in dé kunststad van Toscane!

De vrijheid die een huurauto biedt is enorm. Verken alle mooie plekken op je eigen tempo, ontdek verborgen juweeltjes die je anders nooit zou hebben gevonden en leer Toscane écht kennen. Kortom; een auto huren in Florence is bijna een must tijdens je vakantie. Maar hoe werkt autoverhuur in Florence precies? Daar kom je snel achter!

Vlieg je op Florence Airport en wil je daarna met een huurauto je reis vervolgen? Dan adviseren we je om vooraf een auto te huren bij Sunny Cars. Door op tijd een huurauto te boeken bespaar je de last-minute stress op het vliegveld én ben je goedkoper uit. Bij Sunny Cars vergelijk je meerdere partijen met elkaar en vind je de beste deal plus uitstekende verzekering!

TIP! Vooraf een auto huren op Florence Airport

Vlieg je op Florence Airport en wil je daarna met een huurauto je reis vervolgen? Dan adviseren we je om vooraf een auto te huren bij Sunny Cars. Door op tijd een huurauto te boeken bespaar je de last-minute stress op het vliegveld én ben je goedkoper uit. Bij Sunny Cars vergelijk je meerdere partijen met elkaar en vind je de beste deal plus uitstekende verzekering!

Bekijk aanbod bij Sunnycars.nl

Een auto huren op Florence Airport

Hoewel je op meerdere plekken in de stad auto’s kunt huren, is het gebruikelijk én handig om een huurauto op Florence vliegveld te regelen. Dat wil zeggen; als je vanuit Nederland naar Florence vliegt natuurlijk…Zodra je uit het vliegtuig stapt, kun je dan gelijk doorlopen om je huurauto op te halen.

De autoverhuur in Florence Airport bevindt zich bij “Palagio degli Spini”. Je bereikt deze locatie met een gratis pendelbus die elke 20 minuten rijdt. De pendelbus stopt op een parkeerplaats net buiten de terminal. Zodra je uitstapt zie je meteen alle autoverhuurbedrijven die er zijn. Maar voordat je hier daadwerkelijk bent, zijn er nog een aantal stappen om te ondernemen.

Autohuur in Florence; hoe kies je een autoverhuurbedrijf?

Een huurauto vinden in Florence voelt waarschijnlijk hetzelfde als zoeken naar een spelt in een hooiberg. De lijst van verhuurbedrijven is lang. En er komen er bovendien steeds meer bij. Dit kan fijn zijn; er is immers genoeg om uit te kiezen. Maar het kan ook overweldigend en als een last voelen.

Want hoe weet je nu welk bedrijf je moet kiezen? Hoe kun je goedkoop een auto huren in Florence? En als je een autoverhuur in Florence hebt gevonden, wat zijn dan de volgende stappen? Hieronder hebben we een aantal bruikbare tips voor je op een rijtje gezet:

Vergelijk verschillende autoverhuur bedrijven in Florence

Dit is de eerste stap in je zoektocht naar een betrouwbare autohuur in Florence. Gelukkig bestaan er een hoop vergelijkingswebsites, waarop je alle autoverhuurbedrijven kunt bekijken en tegen elkaar kunt afwegen. Je kunt hier bovendien al je wensen en voorkeuren instellen, zodat de website uiteindelijk alle verhuurbedrijven voorstelt die bij je passen.

Geef bijvoorbeeld aan dat je goedkoop een auto wilt huren in Florence, een auto met kinderzitje, een grote of kleine auto, een bepaald merk etc. Twee voorbeelden van zulke vergelijkingssites voor autoverhuurbedrijven zijn Sunny Cars en EasyTerra.
 

Bekijk reviews van voorafgaande klanten

Is er een bepaald autoverhuurbedrijf naar voren gekomen na stap nummer 1? Dan doe je er goed aan om dit bedrijf ook nog even te scannen. Dat wil zeggen; Google voor recensies van klanten die hier eerder een auto van hebben gehuurd. Dit lijkt misschien overbodig, maar is de moeite echt waard.

Natuurlijk moet je niet klakkeloos alles overnemen wat mensen schrijven. Maar over het algemeen geldt: bij een hoog aantal goede reviews is het zeer waarschijnlijk dat je een goed bedrijf te pakken hebt. Kom je het tegenovergestelde tegen? Zoek dan beter nog even verder…

Ook een auto huren op Florence Airport? Dit zijn de beste bedrijven

Om je een idee te geven bij wie er allemaal autohuur in Florence aanbieden, staan hieronder een aantal van de meest bekende namen. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeuren en smaak voor welke je uiteindelijk kiest. Maar de volgende bedrijven kunnen we je aanraden:

Al deze bedrijven hebben weer net andere voorwaarden, aanbiedingen, prijzen etc. Maar over het algemeen bieden ze allemaal top huurauto’s in Florence, waar je comfortabel en veilig heel Toscane mee kunt doorkruisen.

Mocht je een ander bedrijf  zijn tegengekomen; dit wil niet zeggen dat het geen goede verhuurder is. Maar meestal kun je het beste voor de meer bekendere aanbieders gaan. Bij hen weet je zeker dat de klantenservice uitstekend is en dat je ze in tijden van nood altijd kunt bereiken. En dat is wel zo’n veilig idee, toch?

TIP! Vooraf een auto huren op Florence Airport

Vlieg je op Florence Airport en wil je daarna met een huurauto je reis vervolgen? Dan adviseren we je om vooraf een auto te huren bij Sunny Cars. Door op tijd een huurauto te boeken bespaar je de last-minute stress op het vliegveld én ben je goedkoper uit. Bij Sunny Cars vergelijk je meerdere partijen met elkaar en vind je de beste deal plus uitstekende verzekering!

Bekijk aanbod bij Sunnycars.nl

Auto huren op Florence Airport? Reserveer ruim op tijd

Als je dan eindelijk je favoriete huurauto in Florence hebt gevonden, is het aan te raden om deze meteen te boeken. Autovakanties zijn namelijk enorm populair tegenwoordig en de beste opties zijn meestal het eerste weg.

Sommige mensen wagen het erop om hun huurauto pas bij aankomst op het vliegveld te regelen. Maar geloof ons; de kostbare tijd die je kwijt bent door in een meterslange rij te staan wachten, kun je zeer zeker beter besteden…

Voordat je daadwerkelijk je huurauto vastlegt, is het echter wel belangrijk om even goed naar de voorwaarden te kijken. Kun je de auto bijvoorbeeld nog annuleren mocht dat nodig zijn? Komen er bijkomende kosten bij? Heb je een verzekering nodig? Etc.

Check de huurauto grondig voor vertrek

Het is zover; je bent zojuist aangekomen bij het autohuur bedrijf in Florence. Een baliemedewerker legt je alles uit over de auto, eventuele verzekeringen, extra kosten en andere polisvoorwaarden. Ook laat hij/zij je zien hoe je hen kan bereiken in geval van nood. Hierna wordt je naar je huurauto gebracht en ben je klaar om te vertrekken. Of toch niet?

Hoewel we begrijpen dat je het liefst zo snel mogelijk instapt en richting het prachtige Toscaanse landschap vertrekt, is het een must om de auto eerst volledig te controleren. Check bijvoorbeeld of er krasjes, deuken of andere beschadigingen zichtbaar zijn op de auto. En zo ja; maak hier duidelijke foto’s van. Doe je dit niet? Dan gaat goedkoop een auto huren in Florence niet meer op. Je zult dan namelijk bij terugkomst moeten betalen voor deze schade, terwijl dit niet door jou toedoen is veroorzaakt.

Auto huren in Florence; veilig de weg op

Oké; je hebt die mooie huurauto te pakken. Hij is tijdens je vakantie in Toscane helemaal van jou. Maar weet je eigenlijk wel wat de regels in Italië zijn omtrent het verkeer? Niet zo’n overbodige kennis lijkt ons…Ga je binnenkort ook de weg op in Florence en Toscane? Houd dan rekening met het volgende:

Verkeersdrukte

Er is met name veel verkeer rond Florence; vooral op de autostrade en superstrada tussen Florence en Siena. De drukte kan hier erg intens zijn, helemaal als je niet Italiaans bent. Probeer als het even kan om auto rijden in Florence te vermijden rond het begin en het einde van de werkdag (dit is normaal gesproken rond 7-9 uur en 17-19 uur).

Tolwegen

Autostrade in Italië zijn altijd tolwegen. Houd hier rekening mee tijdens het rijden met je huurauto in Florence. Je kunt deze wegen herkennen aan de “A”. Als je van Florence komt, moet je hoe dan ook zo’n tolweg nemen richting de kust of richting Lucca en Pisa.

Je betaald niet overdreven veel aan tol, maar het is toch handig om te weten. Mocht je de tijd hebben, dan kun je er namelijk ook voor kiezen om een andere route te nemen, waarvoor je géén tol hoeft te betalen. Meestal zijn deze alternatieve routes ook nog eens een stuk mooier.

Snelheidsbeperkingen

Wanneer je rondrijd door Toscane zul je merken dat Italianen geen ster zijn in het neerhangen van verkeersborden. Zo kan het lastig zijn om te bepalen hoe hard je op bepaalde wegen mag rijden. Borden worden veelal gebruikt wanneer de limieten veranderen (bijvoorbeeld bij het inkomen van steden en het verlaten van regionale wegen). Dit kan erg verwarrend zijn als toerist zijnde. Maar laat je niet ontmoedigen!

Omdat er relatief weinig verschillende wegen zijn in Toscane, is het vrij gemakkelijk om te onthouden met welke snelheid je mag rijden op bepaalde plekken:

In steden en in woonrijken is de maximumsnelheid altijd 50 kilometer per uur. Verlaat je de stad? Dan mag je 70 kilometer per uur rijden. Op secundaire wegen mag de snelheid soms oplopen tot 90, mits dit is aangegeven. Op de Autostrade varieert het snelheidslimiet  van 110 tot 130 kilometer per uur. De meest voorkomende is 130, maar wees verstandig; wordt niet overmoedig met een huurauto uit Florence; in een land waar je (bijna) nooit hebt gereden kun je altijd beter het zekere voor het onzekere nemen.

Ook een auto huren in Florence?

Wil je nog steeds een auto huren in Florence (Airport)? Top! Je weet nu waar je rekening mee moet houden wat betreft autoverhuur in Florence. En je hebt iets meer kennis over de verkeersregels in Toscane. Feit is en blijft dat het huren van een auto een geweldige kans biedt om zoveel mogelijk mooie en nieuwe plekken in Toscane te kunnen bewonderen. Zet een lekker muziekje op, stel je GPS in en ga de zon tegemoet.

Bekijk vandaag nog alle opties omtrent huurauto’s in Florence. En garandeer jezelf van een geweldige rondreis door de mooiste regio van Italië!

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Met de auto naar Toscane? Hier wat je moet vooraf moet weten!

Wat Toscane zo populair maakt? Eigenlijk kunnen we daar geen één reden voor verzinnen, maar veel...

Met de auto naar Toscane? 5 tips om rekening mee te houden

Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Het laatste uur zweef je...

Vliegen naar Toscane: de belangrijkste luchthavens

Wil je naar Toscane op vakantie? Vliegen is een snelle en makkelijke optie. Het is vanuit...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…