Zoek & boek

Auto huren in Pisa

Er zijn een aantal manieren om naar Toscane te reizen vanuit Nederland. Je kunt met de trein of bus gaan maar de meest gebruikte vervoersmiddelen zijn toch de auto en het vliegtuig. Wanneer je voor deze laatste optie kiest en ondanks het gebrek aan eigen vervoer toch veel van Toscane wilt zien, is het een aanrader om een auto te huren in bijvoorbeeld Pisa. Op deze pagina vertellen we meer over de voordelen van een auto huren en geven we tips over hoe je het moet regelen.

TIP! Vooraf een auto huren op Pisa Airport

Vlieg je op Pisa Airport en wil je daarna met een huurauto je reis vervolgen? Dan adviseren we je om vooraf een auto te huren bij Sunny Cars. Door op tijd een huurauto te boeken bespaar je de last-minute stress op het vliegveld én ben je goedkoper uit. Bij Sunny Cars vergelijk je meerdere partijen met elkaar en vind je de beste deal plus uitstekende verzekering!

Vliegen naar Pisa

pisa vliegveld

Wanneer je hebt besloten met het vliegtuig vanuit Nederland naar Toscane te reizen, zijn er een aantal mogelijkheden. Er liggen in Toscane een behoorlijk aantal vliegvelden maar deze zijn niet allemaal vanuit Nederland te bereiken.

De twee meest voor de hand liggende vliegvelden om naar Toscane te reizen zijn het vliegveld van Florence met de naam Amerigo Vespucci en het vliegveld van Pisa met de naam Galileo Galilei. We gaan het hier hebben over het huren van een auto in Pisa dus gaan we ook vooral in op het vliegveld van deze stad.

ryanair vliegtuig

Je kunt vanuit Nederland naar Pisa Galileo Galilei vliegen vanaf Amsterdam met Transavia. Maar je kunt ook kiezen voor een vlucht van Ryanair vanaf Eindhoven of de vliegvelden Weeze of Charleroi net over de grens.

Het vliegveld van Pisa is een populaire plek om een vakantie in Italië te beginnen en het is dan ook een van de locaties met de meeste huurauto’s van het hele land. Er zijn hier dus volop mogelijkheden op het gebied van autohuur.

Het vliegveld ligt maar een kilometer of 6 van het centrum van Pisa dus je kunt er ook voor kiezen om in de stad zelf een auto te huren. Je kunt eenvoudig in het centrum van Pisa komen vanaf het vliegveld met bijvoorbeeld een taxi of de monorail met de naam Pisa Mover.

Auto huren in Italië

splitsing pisa

Wanneer je op een eenvoudige manier veel van de mooie landschappen en bezienswaardigheden van Toscane wilt zien heb je eigenlijk wel een auto nodig.

Je kunt natuurlijk met de auto naar Toscane rijden maar dan ben je veel tijd aan het reizen en dit is niet voor iedereen even prettig. Met het vliegtuig ben je in zo’n 2 uur in Toscane en kun je direct op het vliegveld van bijvoorbeeld Pisa een goede auto huren.

Het is een ideale manier om fris en fit op je plaats van bestemming te komen omdat je vaak in een paar uur vanaf jouw huis in Nederland op de plek waar jij je eerste overnachting hebt geboekt bent.

Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat jouw eigen auto veel extra kilometers op de teller heeft of de lange reis naar Italië misschien wel niet aan kan. Met een huurauto kun je zorgeloos rijden en wordt je bij eventuele problemen snel geholpen.

Auto huren in Pisa

straat

Zoals eerder genoemd is, hoort Pisa bij de plaatsen waar het meeste auto’s worden gehuurd. Het is dan ook een geweldige plek om je reis door Italië te beginnen. Je kunt in Pisa zelf de scheve toren, dom en andere hoogtepunten bekijken en vervolgens met de huurauto doorrijden naar bijvoorbeeld Siena, San Gimignano, Lucca of Florence.

Wanneer je een auto huurt in Pisa kun je in je eigen tempo het prachtige Toscane ontdekken. De charme van het rijden door Toscane is dat je echt door de schilderachtige landschappen rijdt.

Wanneer je niet altijd voor de snelweg kiest maar ook wat kleinere wegen aandoet, zul je ongetwijfeld af en toe stoppen om van het uitzicht te genieten of foto’s te maken. Er zijn namelijk ontelbare typische Toscaanse kronkelende weggetjes tussen de olijfbomen, wijngaarden of cipressen die je gegarandeerd een heerlijke rit bezorgen.

Wanneer je kiest voor auto huren in Pisa kun je deze weggetjes en de mooiste stukken Toscane aandoen terwijl je toch het comfort en de snelle reis van het vliegtuig hebt. Eigenlijk is een auto huren in Pisa gewoonweg ideaal wanneer je optimaal van de schoonheid van Toscane wilt genieten.

Regulering en betalingsmogelijkheden

betaling

Voordat je een auto gaat huren in Pisa moet je natuurlijk wel enigszins op de hoogte zijn van de regels qua autoverhuur in dit land.

Een van de belangrijkste regels is de minimumleeftijd om een auto te huren van 18 jaar. Sommige verhuurbedrijven hanteren echter een andere minimale leeftijd van 21 of 23 jaar. Soms geldt er ook een maximale leeftijd van 75 of 80 jaar voor het huren van een auto.

Verder zijn de regels omtrent autohuur en verhuur voor een groot deel hetzelfde als in Nederland, vooral onder invloed van Europese wetgeving. Wanner je in Italië een auto wilt huren is het op heel veel plaatsen haast een vereiste dat je over een creditcard beschikt.

Als je niet met een creditcard wilt of kunt betalen zul je vaak geen auto kunnen huren. Dit komt doordat verhuurders de waarborgsom voor de huurauto over het algemeen reserveren op een creditcard. Als je een auto wilt huren in Italië is het sowieso handig om over een creditcard te beschikken.

Wanneer je dezenog niet hebt is het slim er een aan te vragen, ook omdat je hiermee makkelijk kunt betalen bij de tolpoortjes langs de snelweg. Mocht je nu absoluut geen gebruik willen maken van een creditcard dan is het raadzaam van tevoren te informeren naar de mogelijkheden om te betalen zonder creditcard.

Autoverhuurbedrijven in Pisa

Wanneer je er uit bent dat je een auto wilt gaan huren in Pisa, zijn er nog een behoorlijk aantal mogelijkheden voor het precieze verhuurbedrijf waar je gaat huren. Omdat er veel mensen een auto willen huren in Pisa is ook het aanbod vrij groot.

Deze flinke concurrentie zorgt dat je tegen scherpe tarieven een auto kunt huren in Pisa. Auto huren Pisa kan bijvoorbeeld heel goed bij Sunny Cars, Alamo, Rent Cars en Holiday Cars. Je kunt al deze verhuurders opzoeken via de websites sunnycars.nl, alamo.nl, rentcars.com en holidaycars.com.

Hieronder zullen we de verschillende aspecten van de verhuurbedrijven ook nog even op een rijtje zetten door de autoverhuurders achter elkaar te bespreken.

Sunny Cars

In de directe omgeving van Pisa zijn een hoop verschillende verhuurbedrijven actief, maar wat ons betreft is Sunny Cars zeker een van de beste verhuurders. Je kunt direct na de aankomst van je vlucht een auto ophalen bij de vestiging van Sunny Cars op de luchthaven van Pisa. De auto die je via Sunny Cars huurt is altijd optimaal verzekerd en je betaalt een huursom waar alles bij in zit. Ook betaal je geen boekingskosten en staan er 24 uur per dag en 7 dagen in de week mensen voor je klaar via het Nederlandstalige noodnummer van Sunny Cars. Als je liever eerst even rustig in de stad Pisa verblijft voordat je er met de auto op uit gaat, kun je er ook voor kiezen een auto op te halen bij een van de stadskantoren van Sunny Cars. Het is zelfs ook mogelijk om de auto af te laten leveren bij jouw hotel in Pisa. Alles bij elkaar ben je met een huurauto van Sunny Cars verzekerd van geweldige service en een betrouwbare verhuurder. Het is ook mogelijk om via de ANWB bij Sunny Cars te huren, dit levert leden van de ANWB een leuke korting op bovenop de toch al voordelige huurtarieven. Andere voordelen van huren bij Sunny Cars zijn de extra WA-dekking, terugbetaling van het eigen risico en de gratis glas, banden, bodem, dakdekking van de verzekering. Eerdere bezoekers van deze website prijzen Sunny Cars dan ook als een zeer goede autoverhuurder.

TIP! Vooraf een auto huren op Pisa Airport

Vlieg je op Pisa Airport en wil je daarna met een huurauto je reis vervolgen? Dan adviseren we je om vooraf een auto te huren bij Sunny Cars. Door op tijd een huurauto te boeken bespaar je de last-minute stress op het vliegveld én ben je goedkoper uit. Bij Sunny Cars vergelijk je meerdere partijen met elkaar en vind je de beste deal plus uitstekende verzekering!

Alamo

Ook via Alamo.nl kun je voordelig een huurauto boeken op Pisa Airport. De verhuurlocatie van Alamo op het vliegveld is zeven dagen in de week van 8:00 tot 23:00 geopend. Dit maakt dat het bijna altijd mogelijk is om direct na aankomst van jouw vlucht een huurauto op te halen bij deze verhuurder. Alamo hanteert zeer scherpe tarieven waarbij eigenlijk alle benodigde verzekering al in het all-in tarief zijn inbegrepen. Waar je bij andere verhuurders nog wel eens te maken hebt met een kilometerbeperking, daar mag je met de huurauto van Alamo vanuit Pisa onbeperkt kilometers maken zonder een meerprijs te betalen. Ook het reserveren van extra opties zoals een kinderzitje, navigatie of winterbanden zijn ook eenvoudig te regelen bij Alamo. Alles bij elkaar een goede autoverhuurder met scherpe prijzen en goede service.

Bekijk de huurauto’s van Alamo

Bekijk huurauto’s bij Alamo

Rent Cars

Een andere autoverhuurpartij die je kunt vinden op het vliegveld van Pisa is Rent Cars. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het doorvinden van klanten aan de juiste verhuurders. Je huurt via Rent Cars bij bijvoorbeeld Europcar, Hertz, Budgetcar en Avis. Bij Rent Cars wordt samengewerkt met 900 bedrijven in ruim 150 verschillende landen waardoor ze bijna altijd een huurauto voor je kunnen regel nop de juiste plek.Je kunt zowel online als via de telefoon een huurauto regelen bij Rent Cars. Je kunt deze huurauto ophalen op het vliegveld van Pisa maar ook in het stadscentrum of laten afleveren bij jouw overnachtingsadres. Bij Rent Cars kun je eenvoudig de verschillende prijzen van de verschillende soorten auto’s vergelijken. Zo kun je profiteren van scherpe prijzen in alle categorieën auto’s.

Bekijk huurauto’s bij Rentcars

Holiday Cars

Ook Holiday Cars is een vergelijkingssite en verhuurt dus geen eigen auto’s. Toch kun je hier goed gebruik van maken wanneer je op zoek bent naar een voordelige huurauto in Pisa. Al meer dan 1 miljoen klanten hebben naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van de goede service van Holiday Cars. Je kunt bij Holiday Cars bijvoorbeeld tot 48 uur voor het ophaalmoment gratis annuleren of wijzigingen aanbrengen in jouw huurdeal. Ook worden er geen bijkomende kosten gerekend voor het reserveren of betalen bij Holiday Cars. Er zit een groot aantal verhuurbedrijven op het vliegveld van Pisa waar Holiday Cars mee samenwerkt dus je kunt hier altijd huren voor een scherpe prijs via deze vergelijker.

Jaro Broeklander

Digital nomad | Jaro is heeft zijn eigen mediabedrijf en is actief als schrijver. Daarnaast heeft hij zelf een aantal blogs in beheer en reist hij samen met zijn vrouw de wereld rond. Zij zijn verliefd op de Italiaanse cultuur en proberen minstens 1x per jaar naar het prachtige land af te reizen!

Jaro Broeklander
Influencer at Tipify.nl
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Met de auto naar Toscane? Hier wat je moet vooraf moet weten!

Wat Toscane zo populair maakt? Eigenlijk kunnen we daar geen één reden voor verzinnen, maar veel...

Met de auto naar Toscane? 5 tips om rekening mee te houden

Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Het laatste uur zweef je...

Een fly drive vakantie naar Toscane

Fly drive vakanties worden steeds populairder; zo ook een fly drive naar Toscane. Tijdens dit soort...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…