Zoek & boek

Autovakantie Toscane: ontdek de mooiste plekken

Leuk! Je vertrekt met de auto naar Toscane, de streek van heerlijke wijn, eeuwenoude dorpjes en glooiende heuvels. Tijdens deze autovakantie ga je heel veel memorabele en betoverend mooie plaatsen tegenkomen. Al zijn er een aantal plaatsen die je zeker gezien moet hebben als je naar Toscane reist. En aangezien je met de auto gaat, moet je met een aantal zaken rekening houden. Wij vertellen je over de autorit en de top 10-must sees.

Rijden in Italië

pechbord

Italianen rijden op z’n Italiaans. Dat betekent met veel temperament. Let goed op en houd zelf het hoofd koel. Neem een gevarendriehoek mee in de auto en leg ook een veiligheidshesje neer. Deze moet je verplicht in de auto hebben liggen in Italië. Rij je in de winterperiode naar Italië, dan ben je verplicht winterbanden onder de auto te hebben en sneeuwkettingen mee te nemen. Verder gelden de normale Europese regels. Houd er rekening mee dat je tol moet betalen op de meeste grote snelwegen in Italië.

Zorg er daarnaast voor dat je weet wat je autoverzekering dekt in het buitenland. Heb je alleen een WA-verzekering, of meer uitgebreide basisdekking? Of heb je de auto ook verzekerd voor pechhulp in het buitenland? Zorg ervoor dat je dit weet. Wil je de dekking uitbreiden? Ga dan de autoverzekeringen vergelijken om te ontdekken wat de goedkoopste optie is. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent in een pechsituatie, dat scheelt stress en zorgen op dat moment.

Top 10-must sees

Er zijn 10 plaatsen die je zeker gezien moet hebben tijdens je verblijf in Toscane. We vertellen je wat meer over de 5 hotspots.

Florence

brug florence

Bovenaan de lijst staat Florence, ook wel Firenze genoemd. Betoverend, magisch, charmant, geen enkel adjectief dat deze weg van de renaissance kan omschrijven.

Pisa

torenpisa

Naast Firenze, kan Pisa zeker niet ontbreken. Je vindt er de Toren van Pisa, waar je even lekker schuin tegenaan kunt leunen, en ook is er de bekende Piazza dei Miracoli. Naast deze 2 top-plaatsen kun je gerust ook eens een kijkje nemen in het San Matteo-museum, ook wel Museo Nazionale di San Matteo.

Chianti

zon

De iconische wijngaarden en olijfbomen die geassocieerd worden met Toscane liggen verspreid over de Chianti-streek, enkele kilometers van Firenze. Daar kun je op een reeks van kleine wegen perfect met de fiets of de auto rijden. Af en toe kan de weg er wat hobbelig zijn. De hele regio wordt aanzien als een eet- en wijnparadijs.

Siena

kerk

Naar Toscane op reis gaan zonder een dag in Siena te spenderen is zonde! Je kunt makkelijk een dag spenderen in deze charmante historische stad. Let wel op met de auto; deze stad is heel charmant maar heeft heel veel kasseiwegen.

San Gimignano

sanplein

Op de vijfde plaats in het lijstje staat San Gimignano, het stadje dat ook wel bekendstaat als het Middeleeuws Manhatten. San Gimignano is een van de mooiste heuvelstadjes van Toscane. Gekarakteriseerd door stenen torens en nauwe straatjes, is deze stad omgeven door een uitgestrekt platteland gevuld met wijngaarden die de beroemde Vernaccia-wijn.

De 5 andere top-plaatsen

pleinparasol

Naast de bovengenoemde 5 plaatsen mag je zeker de overige 5 zeker niet uit het oog verliezen, deze zijn ook zeker een kijkje waard. Welke plaatsen zijn dat? Monteriggioni, Val d’Orcia, Volterra, Lucca en Arezzo.

Vakantie uitstippelen

grens Italie

Met de auto op reis gaan vergt een goede voorbereiding, vergeet zeker niet naast Italië, de verplichtingen omtrent de auto in de andere landen te controleren. Wanneer je gaat overnachten, kies je dan voor een hotel, bed & breakfast, camping of zelfs glamping? Als je dit hebt gedaan samen met het uitstippelen van je reis, dan kun je met een gerust hart vertrekken naar het supermooie Toscane!

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Met de auto naar Toscane? Hier wat je moet vooraf moet weten!

Wat Toscane zo populair maakt? Eigenlijk kunnen we daar geen één reden voor verzinnen, maar veel...

Met de auto naar Toscane? 5 tips om rekening mee te houden

Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Het laatste uur zweef je...

Een fly drive vakantie naar Toscane

Fly drive vakanties worden steeds populairder; zo ook een fly drive naar Toscane. Tijdens dit soort...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…