Zoek & boek

Bezoek de Basilica di Santa Croce in Florence (+ eettip)

Voor de geoefende Florence bezoeker hoort uiteindelijk ook een bezoek aan de Basilica di Santa Croce op de agenda te staan.

Je gaat aan de linkerzijde van de kerk naar binnen en je kunt, nadat je een kaartje hebt gekocht, ook een audiotour kopen. Dit moet je beslist doen! De kerk gaat zo veel meer leven en je wordt attent gemaakt op allerlei details die je door het overweldigende aantal werken anders zou missen.

kerkgroot

Het is een gigantische kerk waar vele Italiaanse beroemdheden hun graftomben hebben. Als je er een aantal hebt gezien, dan is het toch wel zaak om via de zij-uitgang door te lopen naar de Pazzi kapel. Deze kapel is ontworpen door Brunelleschi, die natuurlijk ook de grote koepel van de Duomo heeft ontworpen.

mesea

Vervolgens loop je door naar het Museo waar je prachtige schilderwerken kunt zien. Het allermooiste vond ik Ultima Cena (Het laatste avondmaal) van Giorgio Vasari. Dit schilderij is tijdens de overstroming van 1966 helemaal kopje onder gegaan. Ze hebben er 50 jaar over gedaan om de restauratie te voltooien.

Prachtig, vooral als je ook even de tijd neemt om de film te bekijken waarin ze laten zien hoe alles eruit zag voor ze begonnen aan de restauratie. Je moet hiervoor wel engelengeduld hebben. Ook de fresco Cenacolo (levensboom) is heel mooi. Daar moet je echt even voor gaan zitten. Hele mooie werken gezien van Giotto, Donatelo, Andre Della Robbia en Brunelleschi.

Als je één en ander goed wil voorbereiden ga dan naar www.santacroceopera.it.

Foody Farm

Van al die kunst krijg je trek. Dus op naar de Foody Farm, gelegen op zo’n 2 minuten wandelen (richting de Arno rivier) van de Basilica di Santa Croce. Zodra we hier binnen kwamen, waren we verkocht. Het ziet er geweldig gaaf uit. We laten ons verrassen.

Het is een nieuw concept restaurant (zeker voor Italiaanse begrippen), dat een variatie aan eten aanbiedt wat uit de omgeving (Toscane) komt.

Alles klopt, de inrichting is modern, stoer en toch ook een beetje landelijk. Er wordt gedekt met een stoffen servet (daar hou ik dan weer van), goede stoelen (in ons geval hoog, maar erg comfortabel), brood zit in een papieren zak, craft bier, kortom leuk, leuk, leuk.

We krijgen tekst en uitleg van wat later bleek de baas te zijn. We kiezen voor een selectie, door hen gemaakt, van vleeswaren. Dit wordt dan vervolgens gepresenteerd in een hele gave houten doos met een klein foldertje erbij met wat wat is en waar het vandaan komt. Echt cool.

Vervolgens kiest manlief voor een hamburger en ik voor steak tartaar. De hamburger werd ook weer heel leuk gepresenteerd over twee kleine broodjes. Mijn steak tartaar wordt alvast voor gehusseld en zit in een ijskoude vijzel die uit de vriezer kwam (vet!).

Ook de sla was super lekker want je kon van tevoren zelf je ingrediënten samenstellen. Dit alles lekker wegspoelen met zo’n heerlijk biertje is toch echt wel VAKANTIE.

Reserveren is gewenst. Meer info vind je hier: www.foodyfarm.it.

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Grosseto, een fijne verrassing tijdens je volgende Toscane-trip

Helemaal in het zuid-westen van Toscane ligt de vaak door toeristen overgeslagen stad Grosseto, een Etruskisch...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…