Zoek & boek

Bellen in Toscane: voorkom onverwachte kosten

Op vakantie contact opnemen met het thuisfront is tegenwoordig een stuk makkelijker dan vroeger. Bellen van en naar het buitenland is namelijk lang niet meer zo duur als dat het ooit was. Toch wil je natuurlijk voorkomen dat je alsnog voor onvoorziene kosten komt te staan. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

Binnen de Europese Unie kan je je eigen bel- en databundel gebruiken zonder dat het extra geld kost. Veel mensen denken daarmee dat bellen in het buitenland ook standaard dezelfde prijs blijft, maar dit hoeft niet zo te zijn. De kosten hiervoor lopen uiteen, afhankelijk van je belgedrag.

Vanuit Italië naar Nederland bellen

Of je nu midden in Firenze staat of in Arezzo aan een glas chianti zit, bellen naar Nederland kan altijd nodig zijn. Wanneer de persoon die je belt een Nederlands nummer heeft hoef je je dan geen zorgen te maken. Bellen vanaf een Nederlands nummer naar een ander Nederlands nummer is namelijk altijd ‘gratis’.

Met gratis bedoelen we dan: zolang je binnen je eigen bundel blijft. Wanneer je buiten je bundel belt zijn hier wel natuurlijk extra kosten aan verbonden.

Vanuit Nederland naar Italië bellen

Wil je vóór vertrek nog eventjes iets afstemmen met de hotelreceptie in Lucca? Dan bel je waarschijnlijk naar een Italiaans nummer. Omdat dit niet is inbegrepen in je bundel, betaal je hier extra geld voor. Bij de meeste providers is dit € 0,23 per minuut.

Ben je in Nederland, en wil je Nederlandse vrienden die in Italië verblijven bereiken? Dan bel je hoogstwaarschijnlijk naar een Nederlands nummer. In dat geval geldt dus dat je hier geen extra kosten voor maakt.

Binnen Italië bellen

Wanneer je al in de Toscane bent en een Italiaans nummer moet bellen, bel je vanaf een Nederlands nummer naar een Italiaans nummer. Dit kost je € 0,23 per minuut; het is dus raadzaam om dit niet al te vaak en lang te doen. Heb je contact met een Italiaans nummer per SMS? Hou dan rekening met € 0,07 per SMS’je.

Ben je in Italië je reispartner kwijt? Wanneer jullie beide een Nederlands telefoonnummer hebben maak je dan geen extra kosten voor het bellen. Binnen je bundel zijn je minuten immers overal binnen de Europese Unie geldig.

Je bent nu helemaal op de hoogte en komt niet voor verrassingen te staan. Geniet van Toscane!

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…