Zoek & boek

Beste verblijfplaats om Toscane te verkennen

Ik ga op vakantie naar Toscane. Daarbij ben ik op zoek naar een centraal gelegen verblijfplaats. Vanuit mijn verblijfplaats wil ik de hotspots in de regio verkennen en ook kunnen genieten van het prachtige landschap. Wat raden jullie me aan?

De vraag naar een geschikte verblijfplaats in Toscane is een populaire vraag. Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Tip is allereerst om jouw specifieke plannen voor jezelf in kaart te brengen. Stel jezelf vooraf dan ook volgende vragen:

Hoeveel dagen wil je in Toscane verblijven?
Is het je eerste keer in Toscane?
Ga je zelf rijden?

Aantal dagen in Toscane

uitzicht toscane

Iedereen die wil proeven van al wat Toscane te bieden heeft, raden wij aan om daar minimaal een volledige week voor uit te trekken. Lees het artikel Toscane ontdekken in 1 week.

In Toscane vind je immers talrijke prachtige plaatse, zoals Florence, Siena, Pisa, San Gimignano en Lucca. Ook boeiend zijn regio’s als de Chianti-streek, de Toscaanse kust en de Maremma-streek.

Ga je langer dan een week naar Toscane? Super!

Onze tip? Verdeel je reis in twee delen en ga op zoek naar twee verschillende verblijfplaatsen. Kies eentje in het noordelijke deel van Toscane en een tweede verblijf in het zuiden. Zo ben je minder lang onderweg en heb je meer tijd om de lokale pracht te bewonderen.

Eerste keer in Italië en Toscane

De meeste mensen die voor het eerst in Italië zijn, willen voor het totaalplaatje gaan en alle grote klassiekers aandoen.

Natuurlijk begrijpen we die keuze.

Toch raden we aan om la dolce vita geleidelijk aan te beleven. Alleen op die manier word je volledig ondergedompeld in de Italiaanse sfeer.

Wat betekent dit precies?

lekker eten

Neem – net als de Italianen – de tijd voor alles wat je doet en ziet. Geniet maximaal van de plaatselijke maaltijden, zelfs als dat betekent dat je vervolgens minder tijd hebt voor je andere activiteiten.
Door te genieten van de pracht en rijkdom van de gastronomie, omgeving en geschiedenis, haal jij alles uit jouw vakantie naar Toscane. Bewonder al het moois wat door de eeuwen heen is opgebouwd.

Kortom, minder zien, maar meer genieten van wat je wel ziet!

Hou je van autorijden?

Ga je zelf met de auto Toscane verkennen? Goed idee!

toscane trein

Een andere goede optie is om Toscane per trein te ontdekken. Dankzij de goede treinverbindingen is de streek zeer goed geschikt om met de trein doorheen te reizen.

Beste verblijfplaatsen in Toscane

Maar, wat is nu de beste verblijfplaats om Toscane te verkennen?

Wij raden het Toscaanse platteland tussen Florence en Siena aan. Dit gebiedt bevindt zich middenin het westelijk gelegen San Miniato en het oostelijke Valdarno en grenst aan de wijnstreek van Chianti.

Vanuit dit gebied is het steeds minder dan een uur rijden naar de Toscaanse trekpleisters Florence, Pisa, Lucca, San Gimignano, de Chianti-streek, Siena, Volterra, Arezzo, de Crete Senesi en de Val d’Orcia.

Door te verblijven in een agriturismo, ervaar je het allerbeste van Toscane. Doorheen de tijd werden heel wat van de villa’s en boerderijen in de heuvels van Toscane appartementen, hotels en B&B’s die reizigers maar al te graag zien komen.

bergenlandschap

Deze verblijfplaatsen vormen dan ook een ideale plek om tijdens jouw reis te overnachten en volop van de rust en schoonheid van de heuvels, bergen en kust te genieten.

Zoals vermeld, is een auto erg geschikt om de regio’s en steden te verkennen tijdens jouw fascinerende dagtripjes. Zo kan je elke dag op ontdekkingstocht naar een andere uithoek. Daarvoor kan je je eigen auto gebruiken, of simpelweg een auto huren.

Ook al blijf je minder dan een week in Toscane, toch bevelen we iedereen aan om in het centrale gebied tussen Florence en Siena te verblijven. Van daaruit kan je de plattelandsdorpjes bezoeken en genieten van een idyllisch landschap. Daarnaast kan je een of meerdere dagen uittrekken om de prachtige Toscaanse steden te verkennen, zoals Florence en Siena.

Blijf je langer dan een week?

Verdeel je reis en ga voor twee verblijfplaatsen. De eerste verblijfplaats neem je het best in het Chianti gebied, de tweede in de Maremma-streek in het zuidelijke deel van Toscane.

boomlandschap

Zo kan je stap voor stap alle aspecten van het wonderlijke Toscane leren kennen.
Start in het noordelijke Mugello en verken de Apennijnen in het noorden van Pistoia, waarna je verder kan naar het zuiden van Siena om ook hier de fijne stadjes te leren kennen, zoals Pienza, Montepulciano en Montalcino.

Ten slotte bezoek je Arezzo en Cortona in het oosten. Ben je geïnteresseerd in de vijf dorpjes van Cinque Terre aan de Italiaanse kust? Ook dan vertrek je het best vanuit het Chiantigebied.

Geniet van je avontuurlijke vakantie in het prachtige Toscane!

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…