Zoek & Boek

Carnaval in Viareggio: Eén groot spektakel!

In het westen van Toscane ligt Viareggio, een leuk stadje omringd door heuvels, het meer van Massaciuccoli en de Apuaanse Alpen.

De stad is bekend vanwege zijn ligging aan het strand aan de Ligurische Zee, maar naast badplaats is deze stad ook carnavalsplek bij uitstek. Al meer dan 140 jaar vieren de Italianen carnaval in Viareggio.

De kunstenaar Uberto Bonetti heeft een mascotte, Burlamacco genaamd, gemaakt, die bekendstaat als rood-witte clown. Elk jaar met carnaval is Burlamacco aanwezig en is herkenningspunt van het feest.

carnaval

Deze maand, februari, is de maand van dit grote feest. Heel de maand staat in teken van carnaval.

Elk jaar komen er meer dan 600.000 toeschouwers op af om dit spektakel te aanschouwen. Ook dit jaar is het weer raak: Tussen 5 en 28 februari zullen er op elke zondag carnavalsoptochten door Viareggio trekken.

Het feest begint met 3 kanonschoten op de eerste zondagmiddag; dit is het startsein. De grote finale is op dinsdag 28 februari waarbij de grote optochtstoet op de boulevard langs de zee rijden.

poppencarnaval

‘s Avonds wordt het afgesloten met schitterend vuurwerk. Let op alle praalwagens die gebouwd en versierd worden van papier-maché.

Viareggio is zo bekend geworden om het carnaval dat de Italianen er inmiddels een museum aan gewijd hebben: Museo del Carnevale. Dit museum geeft een overzicht van de geschiedenis, maar je kunt er ook een aantal wagens bekijken en leren hoe je een complete praalwagen van papier-maché maakt.

Dit museum is gelegen in de Cittadella del Carnevale.

Adres: Via s. Maria Goretti, Viareggio. Toegang is gratis

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!