Zoek & Boek

De Chianti wijn: een wereldberoemde Italiaanse wijn

Het Italiaanse Chianti staat bekend om haar adembenemende landschappen, maar vergeet ook vooral de Chianti wijn niet.

De populariteit van Chianti is zeker ook te danken aan de wereldberoemde Italiaanse wijnen die hier vandaan komen. De meest verfijnde rode wijnen worden in deze regio geproduceerd en staan algemeen bekend als Chianti wijn.

In de regio Chianti is een perfecte combinatie te vinden van bijna perfect weer en een bodem waar de meest smaakvolle wijnen geproduceerd worden. Niet voor niets staat deze wijn bekend als een van de beste ter wereld.

Tijd van de Etrusken

vaten

De traditie van wijngaarden in Chianti gaat een eind terug in de geschiedenis. Namelijk naar de tijd van de Etrusken, een bevolkingsgroep die in het gebied woonde voordat het een Romeins rijk was.

Dankzij geschreven bewijs weten we dat de Etrusken niet alleen wijngaarden hadden, maar ook wijnen produceerden die door een grote groep mensen gewaardeerd werden.

Benamingen van de Chianti wijnen

velden

Vandaagde dag kan de Chianti wijn aan allerlei benamingen herkend worden. De wijnen hebben allemaal een link met een bepaald gebied in de regio.

Onze appartementen

Bekijk alle

Agriturismo Isola Verde

Cerreto Guidi

Vanaf € 414,-
per week

Agriturismo Vigna la Corte

Dicomano

Vanaf € 513,-
per week

Appartementen Borgo della Meliana Country Resort

Gambassi Terme

Vanaf € 434,-
per week

Zo is de bekende Classico een product uit de regio FlorenceSiena, Colli Aretini wordt gemaakt in de heuvel richting Arezzoen Colline Pisane in de heuvels richting Pisa.

In 1984 kreeg de Chianti wijn de allerhoogst mogelijke kwaliteitsbenaming die er te verkrijgen is als het gaat om kwaliteit van Italiaanse wijnen

Wijntour of wijnwinkel

Als je van plan bent om naar het mooie Toscane te komen, zet dan ook zeker een bezoek aan een wijnwinkel op je to do lijstje! Of grijp je kans en neem deel aan een tour waarbij je de bekende Chianti wijn kunt proeven.

Wie weet neem je wel een fles mee naar huis, zodat je thuis nog na kunt genieten van de wijn.

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!