Zoek & boek

Duurzame accommodaties in Florence

Met de beelden van smeltende ijskappen en zeeën vol plastic in ons achterhoofd, kunnen we niet langer ontkennen dat we met zijn allen wat milieubewuster moeten gaan leven. Dat hoeft gelukkig helemaal niet veel moeite te kosten!

Je kunt op verschillende manieren een steentje bijdragen aan het milieu. Zo kun je wat vaker de fiets nemen, je afval scheiden en de aanbieders van energie vergelijken om erachter te komen welk energiebedrijf de duurzaamste energie aanbiedt. Ook bij het boeken van een vakantie kun je een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Zo levert reizen met de auto, bus of trein stukken minder CO2-uitstoot op dan reizen met het vliegtuig. Ook tijdens je verblijf kun je een steentje bijdragen, bijvoorbeeld door het boeken van een duurzame accommodatie. In dit artikel vertellen we je hoe je een duurzame accommodatie herkent én wat de leukste groene accommodaties zijn in Florence, de populairste stad van Toscane.

Hoe herken je een duurzame accommodatie?

Wanneer je ‘accommodatie Florence‘ in Google invoert, komen er pagina’s en pagina’s vol hotels, appartementen, B&B’s en pensions tevoorschijn. Al snel zie je door het bomen het bos niet meer. Hoe weet je nou welk hotel duurzaam is en welk hotel niet? Gelukkig is er een eenvoudige manier om groene accommodaties te herkennen. Groene accommodaties kun je namelijk herkennen aan een ecologisch keurmerk. We bespreken hier twee bekende keurmerken: het Green Key keurmerk en het ECEAT-keurmerk.

Het ECEAT-keurmerk

Het European Centre for Ecological and Agricultural Tourism bevordert duurzaam toerisme in 24 Europese landen. In deze landen hebben maar liefst 1300 accommodaties het ECEAT-keurmerk gekregen. Dit betekent dat de accommodatie in kwestie aan de volgende voorwaarden voldoet:

De accommodatie voorziet haar gasten van informatie over duurzaamheid
De accommodatie steunt duurzame landbouw en de lokale economie
De accommodatie maakt gebruik van duurzame bouwmaterialen
De accommodatie gebruikt water en energie op een efficiënte en bewuste manier
De accommodatie beperkt haar afvalproductie

Het Green Key keurmerk

Het Green Key keurmerk beperkt zich niet tot Europa, maar wordt overal ter wereld gebruikt. Dit keurmerk richt zich tot alle bedrijven in de toerisme- en recreatiesector. Een accommodatie in bezit van de Green Key voldoet onder andere aan de volgende voorwaarden:

De accommodatie geeft haar gasten voldoende informatie over duurzaamheid
De accommodatie verbruikt zo min mogelijk water en energie
De accommodatie gebruikt milieuverantwoorde schoonmaakmiddelen
De accommodatie beperkt haar afvalproductie en scheidt haar afval

Onze aanraders

Staat er binnenkort een vakantie naar Florence op de planning en wil je graag een steentje bijdragen aan het milieu? Wij zetten de leukste duurzame accommodaties in Florence voor jou op een rijtje.

B&B La Nuvola Sospesa is uitermate geschikt voor reizigers die graag biologisch, vegetarisch of veganistisch eten en dit eetpatroon graag op vakantie willen aanhouden.
Een biologisch ontbijtbuffet en organische producten, midden in het centrum van Florence – Eco Urban B&B heeft het allemaal.
Slaap je liever in een hotel? Dan is Pitti Palace misschien wel wat voor jou. Dit hotel gaat zuinig om met licht en energie en gebruikt zoveel mogelijk lokale producten.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Met je mobieltje op vakantie naar Toscane: dit moet je weten!

Ga je binnenkort naar het prachtige Toscane en vraag je je af hoe het zit met...

Zonder zorgen naar Toscane?

Er staat geen reis op zoveel bucketlists als de reis naar Toscane. Deze magische plek heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…