Zoek & boek

Eten bij Dario Cecchini "To beef or not to beef"

“To beef or not to beef!” Zo luidt de Florentijnse slager Dario Cecchini zijn wereldberoemde ‘pranzo’ oftewel lunch in. Het aan populariteit winnende concept veganisme lijkt in het dorp Panzano in Chianti niet te bestaan. Het slachten van dieren en het bereiden van het vlees wordt hier met veel aandacht en respect uitgevoerd.

dario

Dario Cecchini heeft het beroep slager compleet nieuw leven ingeblazen en naar een hoger niveau getild. Geboren op 10 september 1955 in het dorpje Panzano in Chianti, een dorpje gelegen in het hart van de Chianti streek met nog geen duizend inwoners, in een familie waarin het beroep slager al acht generaties lang wordt doorgegeven. Het was bijna ondenkbaar dat de jonge Dario Cecchini dit stokje niet zou oppakken.. En niets was minder waar.

Tijdens zijn derde studiejaar veterinaire geneeskunde overleed zijn vader op jonge leeftijd waardoor Dario eerder dan verwacht de geëerde slagerszaak overnam. Respectvol met de dieren omgaan, levering van hoge kwaliteit van het vlees en geen verkwisting van het vlees zijn enkele begrippen die bij Dario hoog in het vaandel staan.

In zijn jonge jaren werd het vlees wat niet aan de toonbank werd verkocht, door zijn familie meegebracht naar huis waarna er een smaakvolle lunch van werd gekookt. Dit bracht Dario op het idee om deze lunch publiekelijk te maken en mensen kennis te laten maken met de verschillende delen vlees.

dario

Bij “solociccia” wordt de typische keuken van de slager aan de gast geserveerd: vlees dat kan variëren van de neus van het dier tot aan zijn staart. Zoals Dario eerder al verkondigde: geen enkel deel van het dier gaat verloren.

dario3

Het tweede menu dat Dario presenteert is “Officina della Bistecca”. Deze maaltijd bestaat uit een perfect bereide Bistecca alla Fiorentina en twee andere overheerlijke biefstukken.

dario4

Het derde en laatste menu genaamd “Dario Doc” is een kleiner menu waarin Dario de gast de keuzes geeft uit drie menu’s: Het eerste menu is fast food met een culinaire twist, het tweede menu draait om de barbecue en zijn tradities en het derde menu staat in het teken van een slagers maaltijd.

Ben je vegetariër en loop je liever met een grote boog om deze slagerszaak heen? Niet nodig! De Antica Macelleria Cecchini verzorgt ook een vegetarische lunch en diner. Iedereen is welkom, of zoals Dario zelf zegt: “Wij geloven in goed gezelschap én goed eten tegen een goede prijs!”

Ook worden er kazen, verse groenten en allerlei andere producten in de zaak verkocht.

Meer weten over de menu’s, de prijzen en waar de Antica Macelleria Cecchini zich bevindt? Hieronder vind je alles overzichtelijk een rijtje.

“Solociccia”

De typische keuken van de slager. Alles wordt gegeten van neus tot en met staart.

Elke dag: Lunch (13:00) en diner (19:00 en 21:00).
Menu: 6 gangen menu, sperziebonen in olie, brood, wijn, grappa en dessert.
Kosten: 30 Euro.

“Officina della Bistecca”

De gruwelijke perfectie van een Bistecca alla Fiorentina.

Elke dag: Lunch (13:00) en diner (20:00).
Menu: biefstuk, biefstuk en nog eens biefstuk. En wijn.
Kosten: 50 Euro.

* af te raden aan mensen die geen grote eetlust hebben..

“Dario Doc”

Heerlijk eten tegen een goede prijs met één van de volgende menu’s:

1) Culinair fast food;
2) Gegrild vlees
3) Specialiteiten van de slagerij.

Elke dag: tussen 12:00 en 15:00
Kosten: 10, 15 of 20 Euro.

Adresgegevens:

Antica Macelleria Cecchini
Via XX Luglio 11
50022 Panzano in Chianti (FI)

Tel: 0039 055 852020

Website: www.dariocecchini.com

Buon appetito!

Marleen Wieldraaijer

Hallo allemaal! Ik ben Marleen Wieldraaijer en heb 6 jaar in Italië gewoond, Follonica om precies te zijn. Een schitterende kustplaats met vele mooie stranden. Graag deel ik hier mijn Toscaanse ervaringen en geef ik allerlei tips die jullie mee kunnen nemen op de volgende vakanties!

Marleen Wieldraaijer
Manager Tenderdesk bij EW Facility Services
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

Mulino Bianco, de koekjes (+ recept)

Wie ooit in Italië is geweest heeft ze vast wel eens gezien. Een heel schap in...

Een driedaagse culinaire reis door Toscane

Dat ‘eten’ centraal staat bij de Italianen moge duidelijk zijn! Gesmeerde boterhammetjes, belegd met kaas of...

De Chianti wijn: een wereldberoemde Italiaanse wijn

Het Italiaanse Chianti staat bekend om haar adembenemende landschappen, maar vergeet ook vooral de Chianti wijn...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…