Zoek & Boek

Fattoria La Vialla… culinair genot van Toscane tot bij jou thuis!

Fattoria La Vialla is een familielandbouwbedrijf, gelegen in het schitterende Chianti gebied in Toscane op 20 minuutjes van Arezzo.

In 1978 begon de familie Lo Franco dit avontuur en tegenwoordig wordt het ‘gerund’ door de 3 broers Lo Franco, een echt familiebedrijf dus!

Het prachtige landgoed is omgeven door wijngaarden, olijfgaarden, vruchtbaar zaailand, glooiende weilanden en bossen.

Het bijzondere van Fattoria La Vialla is dat ze voor de derde opeenvolgende keer uitgeroepen zijn tot ‘Beste Internationale Bioproducent’ op BioFach (grootste beurs van Europa op gebied van biologische voeding).

Fattoria La Vialla maakt een groot scala aan authentieke Italiaanse producten.

Een greep uit hun assortiment: olijfolie, azijn, honing, pasta’s, pecorinokazen, worsten, brood, typisch Italiaanse koekjes zoals cantucci en viallini, pastasauzen, antipasti (voorgerechten), marmelades en nog veel meer.

Het zijn allemaal heerlijke producten en wanneer je het aan je visite voorschotelt krijg je geheid complimenten.

Wanneer er visite komt, maak dan eens een houten plank met de lekkere worst, stukken kaas met daarbij hun onweerstaanbare uiencompote, heerlijke olijven en de diepgroene olijfolie. Daarnaast een heerlijke fles wijn en viola: genieten maar!

Daarnaast produceren ze heerlijke wijnen, hiermee winnen ze regelmatig gerenommeerde prijzen zoals onlangs in Londen waar ze de award wonnen voor ‘Beste Italiaanse Producent op het WSC (International Wine & Spirits Competition).

De wijnen zijn echt zalig, je waant je helemaal in Italië wanneer je ze thuis drinkt.

Ze hebben rode, witte en rosé wijnen, maar ook hele bijzondere ongefilterde wijnen zoals de ‘La Brumosa’, speciale bruisende Metodo Classico zoals o.a. de ‘Cuvée Rose’ en dessertwijnen.

Gratis brochure van Fattoria La Vialla

Daarnaast is het krijgen van alleen al de brochure van La Vialla een waar feestje. Zij begrijpen hoe je de sfeer uit Italië overbrengt en hoe het hart van ons, Italië-liefhebbers, een sprongetje maakt van geluk!

De producten worden uitsluitend rechtstreeks aan de klant geleverd, zonder tussenpersonen. De verzendkosten zijn relatief laag (€ 8,60) en bestel je minimaal voor € 100,- is het zelfs gratis.

Ben je in Toscane? Breng dan zeker een bezoekje aan het landgoed.

Als je dacht dat het krijgen van de brochure een feestje is… wacht maar totdat je er in levende lijven bent.

Aangekomen op het landgoed is alles even schattig; er staan picknicktafels met geruite tafelkleden, er lopen kippetjes en de mensen die er werken doen dit met een grote glimlach. Het is echt een plek waar je een gelukkig mens van wordt.

In het winkeltje kun je alle producten kopen (of bestellen zodat het thuis wordt geleverd) en je kunt deelnemen aan een wijnproeverij en rondleiding.

Na de rondleiding kun je hier heerlijk lunchen, je besteld een picknickmandje met je lievelingsproducten, een heerlijke fles wijn erbij en je bent in de culinaire hemel.

Het is ook mogelijk om een van de vakantiehuizen te huren zodat je er extra lang van kunt genieten en hebben ze leuke festiviteiten zoals het helpen bij het olijfplukken.

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!