Zoek & boek

Is de Firenze Card z’n geld waard?

Staat een bezoek aan Florence binnenkort op jouw planning voor Toscane? Denk er dan eens over na om een Firenze Card aan te schaffen. Met deze museumpas voor Florence krijg je voor een eenmalig bedrag maar liefst 72 uur toegang tot 72 verschillende musea en andere historische bezienswaardigheden in de stad. Als liefhebber van kunst en geschiedenis kan de Firenze Card daarom zeker z’n geld waard zijn. We leggen je in dit artikel uit hoe de Florence Card werkt en of het wat voor jou kan zijn.

Wat is de Firenze Card precies

city pass

De Firenze Card is de officiële museumpas van Florence. Het concept achter deze Firenze pas is heel simpel. Met deze pas kun je drie dagen lang de mooiste musea en historische bezienswaardigheden van Florence bezoeken, waaronder de wereldberoemde Duomo, de Galleria degli Uffizi en Galleria dell’Accademia.

De kaart zorgt er ook voor dat jij altijd als eerste toegang krijgt en niet in lange wachtrijen hoeft te staan (met uitzondering van de Duomo). Bovendien krijg je toegang tot tijdelijke tentoonstellingen zonder daar extra kosten voor te betalen. Zo op het eerste gezicht lijkt de Firenze Card daarom een prima aanschaf voor jouw bezoek aan Florence.

De kosten voor de Firenze Card

firenze card

De Firenze Card kost je eenmalig € 85,- en is 72 uur geldig vanaf het moment dat je het eerste museum in het Florence museum circuit ermee bezoekt. Bij deze kosten zit eenmalig entree per museum inbegrepen, entree voor tijdelijke tentoonstellingen, krijg je voorrang in wachtrijen en hoef je nergens voor te reserveren.

Je kunt de Firenze Card met € 7,- uitbreiden tot een Firenze Card +. Daarbij krijg je dan ook nog één ticket voor het openbaar vervoer met Ataf&Linea en aanbiedingen van partners van de Firenze Card op het gebied van onder andere activiteiten en eten en drinken.

Voordelen van de Firenze Card op een rij

Het geeft je toegang tot de 72 grootste en mooiste musea en bezienswaardigheden van Florence

Kinderen tot 18 jaar krijgen gratis entree als een familielid een Firenze Card heeft

Je voorkomt lange wachtrijen en krijgt als eerste toegang

Geen reserveringen nodig

Tijdelijke tentoonstellingen zijn bij de prijs inbegrepen

Bij aanschaf krijg je een lijst van deelnemende museums en een plattegrond van Florence

Is de Firenze Card zijn geld waard?

santa croce museum

Nu de belangrijkste vraag: is de Firenze Card zijn geld waard? Want haal je de kosten die je aan de kaart maakt ook daadwerkelijk eruit in 72 uur?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoeveel museums jij van plan bent te bezoeken in Florence. Als je van plan bent om een paar musea te bezoeken, dan kan het zeker goedkoper zijn om gewoon los entree te betalen. Daarmee mis je natuurlijk wel de kans om eventuele lange wachtrijen te vermijden. Iets wat vooral in het hoogseizoen een erg aantrekkelijk voordeel van de Firenze Card is.

Basilica di Santa Maria del Fiore (Duomo van Florence)
Basilica di Santa Maria del Fiore (Duomo van Florence)

Basilica di Santa Maria del Fiore (Duomo van Florence) Maar wil je juist een groot deel van jouw bezoek aan Florence aan de musea besteden, dan is de aanschaf van een Firenze Card zeker het overwegen waard. Een klein rekenvoorbeeld met wat populaire bezienswaardigheden in Florence: De Basilica di Santa Maria del Fiore (Duomo) rekent op het moment van schrijven een entreeprijs van € 18,-, de Galleria degli Uffizi in het hoogseizoen € 20,- (laagseizoen € 12,-) en de Galleria dell’Accademia € 8,- voor entree. De basiliek van Santa Croce rekent ook € 8,- en het Museo Nazionale del Bargello € 9,-.

In het meest gunstige geval ben je voor deze vijf bezienswaardigheden en musea € 55,- aan entree kwijt. Wil je nog meer plekken bezoeken, dan kom je langzamerhand al bij de aanschafprijs van de Firenze Card in de buurt. Natuurlijk betaal je bij de Firenze Card ook een deel voor het gemak. Het is immers best handig om één entreekaart te hebben voor meerdere bezienswaardigheden. En als je in het hoogseizoen lange wachtrijen kunt vermijden, betekent dat ook dat je juist meer musea in Florence kunt bezoeken zonder daar nog extra voor te betalen.

De keuze of de Firenze Card iets voor jou is moet je dus uiteindelijk wel zelf bepalen, maar veel voordelen heeft de kaart wel. 

Danique Plaatzer

Digital Nomad | Danique ontdekt op dit moment de wereld als digital nomad en onderhoudt haar eigen contentbureau Fernweh Media en haar reisblog The Wandering Mind. Ze hoopt jou met haar blogs enthousiast te maken om ook Toscane te ontdekken.

Danique Plaatzer
Auteur 'Enkeltje Azië | Freelance SEO-tekstschrijver voor de reisbranche | Blogger 'The Wandering Mind'
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Grosseto, een fijne verrassing tijdens je volgende Toscane-trip

Helemaal in het zuid-westen van Toscane ligt de vaak door toeristen overgeslagen stad Grosseto, een Etruskisch...

Piombino: meer dan een overstapplaats naar Elba

Kustplaats Piombino, gelegen in provincie Livorno, kennen veel Toscaneliefhebbers alleen vanwege de haven waar de veerboten...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…