Zoek & boek

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot in het verre najaar kun je er genieten van lange zomeravonden en zonnige ochtenden. Dit komt natuurlijk doordat Toscane zich bevindt in het heerlijke zonnige zuiden van Europa. Dit is vaak zeer aangenaam, maar soms kunnen de temperaturen wel erg hoog worden. Zéker in de warmste maanden van het jaar. Welke maanden dat zijn en hoe je je vakantie dan optimaal invult? Dat lees je in dit blog.

Wat zijn de warmste maanden in Toscane?

In Toscane warmt het al wat eerder op dan bij ons in Nederland. Maart roert ook hier af en toe nog zijn staart, maar in april en zeker in mei kan de (winter)jas echt wel in de kast blijven. De zon kan dan ook al behoorlijk fel zijn en dit is dan ook al het moment dat de zonnebrand weer gesmeerd moet gaan worden. Die eerste zonnestralen zijn namelijk zeer verraderlijk, en omdat je huid nog niet gebruind is gaat het verbanden snel. Maar na deze maanden van opwarmen wordt het pas echt warm. De maanden juni tot en met september kunnen voor erg warme situaties zorgen. Zelfs de eerste weken van oktober kunnen soms nog een uitloper van de zomer zijn. Dit hoeft er echter niet voor te zorgen dat jij niet meer afreist naar dit prachtige gebied, eigenlijk zou je wel kunnen stellen dat dit juist een mooi moment is. Het succes valt of staat met het aanpassen van je ritme en activiteiten. Met een tube van de beste zonnebrandcrème en een mooie zwembroek of bikini in je tas, kun je gewoon in de hete maanden afreizen. Hoe je je optimaal voorbereidt en aanpast en welke dingen je moet doen? Hier de ultieme tips.

Toscane in de hitte

Toscane is altijd een goed idee, van de winter- tot de zomermaanden. Ieder jaargetijde vraagt echter wel om wat aanpassingen en eigen invulling. In de zomermaanden is het vooral belangrijk dat je je ritme aanpast. Ben je dol op sporten en bewegen? Zet de wekker dan vroeg en ga voor een lekkere wandeling bij zonsopkomst. Probeer intensieve beweging op het heetst van de dag te voorkomen. Ga voor een goed ontbijt, en onderneem activiteiten zoals het bekijken van een stad of dorp in de ochtend. Ga rond lunchtijd voor een goed vullende lunch, maar ook weer één die niet te zwaar op de maag ligt. De Italiaanse keuken biedt hier allerlei opties voor, zo is een bord vol antipasti bestellen zeer geschikt. Combineer dit met knapperig brood en de beste olijfolie en je hebt een lekkere lunch, maar wel één die je in de warmte niet te zwaar op de maag ligt.

Doe de siësta

Door het vroeg opstaan en de langere, zwoele avonden kunnen de nachten wat korter zijn. Na de lunch is dan ook een zeer fijn moment om even wat rust te pakken. Of dit een uurtje luieren in de schaduw onder een boom is of lekker op een strandbedje, zoek een verkoelende plek met het nodige comfort om weer even op te laden. Op dit heetste moment van de dag is het fijn om de zon te vermijden en even je rust te pakken.

Op pad

Op pad

Zin om toch nog wat meer te zien van deze prachtige Italiaanse streek? Dan is de namiddag het moment om lekker op pad te gaan. In Toscane een scooter of cabrio huren is door het klimaat zeer geschikt. Naast het feit dat je de omgeving bij zo’n vervoersmiddel veel meer meekrijgt, is het ook nog eens aangenaam verkoelend. Een ritje op de scooter kan zelfs bij zeer warm weer, het is dan nog steeds een verkoelende bezigheid. Combineer een bezoek aan een authentiek dorpje of stad met een lekker diner. Doe dit wel wat later op de avond, wanneer de ergste hitte weer verdwenen is. En ook hier geldt; houd het licht en kies bijvoorbeeld voor een lekkere salade caprese of een gegrilde verse vis. Deel er een pizza bij en sluit af met echt Italiaans ijs. Dan kom jij heerlijk koel die warme dagen door!

Kortom, Toscane in de warmte van de zomermaanden is een goed idee en biedt nog steeds volop mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Het vraagt wel om wat aanpassingen maar staat tevens garant voor een heerlijke tijd. De extra warmte zorgt ook voor wat extra mogelijkheden tot ontspanning, zoals een middagdutje en een lekker lange relaxte avond. Dat klinkt toch écht als vakantie?

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…