Zoek & boek

In Italië komen antieke en moderne kunst samen

Italië blijft het land waar veel Nederlanders graag naartoe gaan. Het klimaat is fantastisch, het eten geweldig en de natuur vaak adembenemend. Als kunstliefhebber mag je ook steden als Pisa en Florence niet overslaan. In het kort de highlights en het meest actuele reisadvies.

De Italiaanse stad Pisa spreekt bij veel mensen nog altijd tot de verbeelding, vaak louter om de zogenoemde scheve toren. Natuurlijk is de toren een bezienswaardigheid, maar deze bruisende studentenstad heeft nog veel meer te bieden.

Het wemelt rond de toren van bijzondere en vooral heel oude gebouwen die de moeite waard zijn te bezoeken zoals kerken en grote pleinen. Wie behalve veel antieke gebouwen ook iets anders wil zien, raden we aan de botanische tuin in Pisa te bezoeken. De Orto Botanico di Pisa. De tuin lag oorspronkelijk aan de oevers van de rivier de Arno en werd in 1544 opgericht. In 1591 werd de tuin verplaatst naar de huidige locatie aan de Via Luca Gini. 

Keith Haring in Pisa

De oudste wijk van Pisa is het Sant’Antionio. Ben je liefhebber van een minder toeristische route dan mag je deze wijk niet overslaan. Het is er heerlijk en vergeet tussendoor niet te genieten van het pure culinair Italië, dat je er aantreft in authentieke restaurantjes. Het is bovendien geweldig om er te wandelen dus als je met de auto bent, is het aan te raden om deze elders te parkeren en te voet de wijk in te gaan. Een goede tip als je niet de lange autorit naar Italië wilt ondernemen, maar met het vliegtuig komt: ga voor auto huren Pisa. Dat is comfortabel en een fijne manier van reizen. Je kunt dan met de huurauto alle kanten uit.

Wie even genoeg heeft van oude kunst, kan zich tegoed doen aan de moderne kunstuitingen van Keith Haring. Je kent deze kunstenaar vast wel van zijn schilderingen van mensfiguren op een stripachtige manier. Dichtbij zo’n kunstwerk van hem staan geeft toch weer een heel andere beleving dan vanaf een plaatje. Ga daarom kijken naar het kunstwerk Tuttomondo, dat op de zijmuur van het klooster Sant Antonio in Pisa door Haring zelf is aangebracht.

Florence is een culturele ‘must’

Als je graag meer kunst wil zien, dan is behalve het Toscaanse Pisa de Italiaanse stad Florence een aanrader. Iedere student kunstgeschiedenis brengt tijdens zijn of haar studie een bezoek aan deze stad en ook als je geen studie doet is dit een absolute culturele ‘must’. Ga, naast alle bekende bezienswaardigheden, in ieder geval een kijkje nemen in de wijk San Lorenzo. Het is de wijk waar je kennismaakt met de bekende familie De’Medici, die behalve lange tijd heersten over de stadstaat, zich vooral hebben ingezet voor de kunst als mecenassen. Met hun steun zijn veel kunstschatten in Florence bewaard gebleven, met name in deze wijk.

Een auto huren Florence is natuurlijk een goede mogelijkheid om je door deze stad snel te kunnen verplaatsen van de ene naar de andere kant, want er is nog zoveel meer te zien, zeker als het om de kunsten gaat. Let wel even op als je al rijdend de stad door gaat. In de grote steden zijn er altijd gebieden waar je met de auto niet mag komen. Daar tref je borden met Zona Traffico Limitato erop. Niet getreurd. De auto geeft je de mogelijkheid om je ook buiten de stad te begeven en de prachtige Italiaanse natuur te ervaren en omliggende dorpen te bezoeken. Blijf ook dan kijken met een kunstblik. Italië staat er bol van. Of het nu om antieke gebouwen, kerken, musea of moderne kunst gaat. Als bakermat van de rennaissance kunst heeft het ontzettend veel te bieden.

Actueel reisadvies Italië

Dan nog het actuele (12-10-2020) reisadvies voor Italië: als reiziger vanuit Nederland moet je bij aankomst een negatieve COVID-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur vóór aankomst. Je kunt ook een COVID-test doen bij aankomst op de luchthaven of je binnen 48 uur melden bij de lokale GGD. Als je met de auto reist en geen negatieve COVID-test bij je hebt moet je je binnen 48 uur na aankomst melden bij de lokale GGD voor een COVID-test. Voor vertrek moet je een zelfverklaring invullen. Deze moet je altijd bij je hebben. Onder meer zakenmensen zijn uitgezonderd van de testverplichting.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…