Zoek & boek

Tips voor een kampeervakantie naar Toscane in 2021

Glooiende heuvels vol wijnranken, prachtige steden en schattige dorpjes, een spannende geschiedenis, prachtige cultuur en lange stranden met een prachtige zee, dit alles vind je in Toscane. Als je dit waanzinnige deel van Italië het best wil leren kennen, is de camping zeker aan te raden. Wanneer jij na een prachtige dag een heerlijk glas Chianti drinkt dan voel jij je als een koning te rijk. Hieronder lees jij enkele tips voor een super vakantie.

Waarom kamperen in Toscane?

Er zijn een aantal redenen waarom kamperen de beste wijze is om Toscane te ontdekken. Hieronder vind je deze redenen.

Prachtige campings voor iedereen

In Toscane wordt er ontzettend veel gekampeerd en dat heeft er toe geleid dat er heel erg veel erg goede campings in Toscane te vinden zijn. Het is altijd fijn om van te voren al een camping Toscane te zoeken, maar je kunt ook altijd onderweg kijken waar je terecht komt. Let altijd goed op wat voor een camping je terecht komt. Er zijn grote familie campings met veel faciliteiten voor kinderen, maar ook rustige campings waar je van de stilte kan genieten.

Ontdek Toscane met de auto

Toscane ontdek je het allerbest als je met de auto bent. Daarom is het fijn om met de auto naar Toscane te komen. Het is dan maar een kleine moeite om jouw tent of caravan mee te nemen. Niet alleen zijn de campings super leuk, je bespaart er natuurlijk ook kosten mee ten opzichte van dure hotels. Als je met de auto gaat, is het altijd handig om bij de ANWB informatie over de reis op te zoeken.

Perfect kampeer weer

In Toscane schijnt altijd lekker het zonnetje en daarom is het perfect om te kamperen. Ook hoef je niet bang te zijn voor de regen, want in de zomers is het er altijd erg droog. Het is wel belangrijk om iets van een goedwerkende koelbox mee te nemen en spullen zoals zonnebrand om je tegen de zon te beschermen.

Zelf koken met prachtige ingrediënten

In Toscane heb je natuurlijk heerlijk eten, maar het leuke aan de camping is dat je ook eens zelf kan koken. Je hoeft dit absoluut niet moeilijk te maken, want de verse producten uit Toscane zijn al heerlijk op zichzelf. Neem er een lekker Toscaans wijntje bij en je avond kan niet meer stuk.

Tips voor in Toscane

Aangezien jij met de auto bent als je gaat kamperen, kan je ontzettend veel zien van Toscane. Wat mag je zeker niet missen?

Steden

In ieder geval wil je een aantal steden bezoeken zoals Florence, Pisa en Siena. Deze steden zijn waanzinnig vanwege hun geschiedenis en prachtige gebouwen. De Dom in Florence en de Scheve Toren van Pisa kan je niet missen wanneer je Toscane bezoekt. In Siena kan je een kijkje nemen bij de traditionele paardenraces: de Palio. Verder heb je prachtige dorpjes en stadjes in de Chianti streek zoals Greve en San Gimgignano.

Natuur

Qua natuur kan je ook alles beleven in Toscane. Aan de kust zijn de stranden prachtig en de zee heerlijk. Verder heb je prachtige natuurgebieden zoals de Maremma en het zuidelijke puntje van de bekende Cinque Terre. Ook is de Chianti streek adembenemend mooi. Het is heerlijk om de verschillende gebieden in Toscane af te wisselen. Zo kan je een warme dag in de stad afwisselen met een dagje aan zee of in de buurt van een meertje of rivier.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Toscane, met zijn betoverende landschappen, prachtige wijngaarden en heerlijke eten, staat bekend om zijn charme en...
Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…