Zoek & boek

Een korte break in Toscane

Toscane staat voor mij voor genieten. Genieten van alles wat deze mooie regio te bieden heeft. Maar wat ik minder genieten vind: 15 uur in de auto kachelen langs baustelle en troosteloze wegrestaurants.

Toen zich in oktober een goed excuus aandiende voor een korte break in Toscane samen met mijn vrouw, was de keus dan ook snel gemaakt: we laten de auto in Nederland en pakken het vliegtuig naar Pisa.

Fly and drive Toscane

Tix.nl bood ons een overzicht aan mogelijkheden wat betreft fly and drive Toscane. Al snel vonden we een geschikte vlucht en huurauto tegen een prijs waarvoor we zelf niet naar Toscane konden rijden (lees dit artikel waarin Tix de tarieven van extra’s bij autoverhuurbedrijven onderzocht).

Op de dag van vertrek reden we net na de ochtendspits richting vliegveld Eindhoven. Parkeren was een makkie en het inchecken was ook zo gepiept. Lekker klein en overzichtelijk.

Al snel zaten we aan een gezonde smoothie met uitzicht op de start- en landingsbaan. Het vakantiegevoel borrelt op! De gedachten dat we over een paar uur lekker in het zonnetje kunnen genieten van een pizza in een buurtrestaurantje in één van de straatjes van Pisa, geeft ons een glimlach op ons gezicht.

Samen maken we plannen voor de komende vijf dagen. Even later vliegen we richting onze bestemming. De vlucht is relaxed: slechts anderhalf uur en als extraatje een prachtig uitzicht op de majestueuze bergen van de Alpen.

Heuvellandschap Toscane

En dan kan het echte Toscaanse genieten beginnen! Om ons echt onder te dompelen in Toscane, staat er een huurauto voor ons klaar 10 minuten lopen van de luchthaven. Wat een luxe: een paar uur geleden deden we onze voordeur achter ons dicht en nu rijden we al in het prachtige heuvellandschap van Toscane.

De dagen vlogen voorbij, nieuwe herinneringen (lees hier meer over onze roadtrip) zijn gemaakt. Toscane bleek naast een lang verblijf in de zomer, ook prima voor een korte break in de herfst. De fly and drive is een echt must voor een kort verblijf: comfortabel naar plaats van bestemming, zonder kostbare verspilling van vakantietijd. Genieten vanaf moment van vertrek!

Enige minpunt van dit alles: waar laten we al die lekkere flessen wijn in onze ruimbagage? Gelukkig verzenden de meeste fattoria’s de flessen gewoon naar Nederland! Dus ook dat is geen excuus meer.

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Met je mobieltje op vakantie naar Toscane: dit moet je weten!

Ga je binnenkort naar het prachtige Toscane en vraag je je af hoe het zit met...

Zonder zorgen naar Toscane?

Er staat geen reis op zoveel bucketlists als de reis naar Toscane. Deze magische plek heeft...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…