Zoek & boek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo’n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige landschappen en met fantastisch eten. Dat lekkere Italiaanse eten kun je natuurlijk ook geregeld in huis halen. Inspiratie nodig? Lees dan dit artikel.

Toscane: Een van de mooiste streken van Europa

We hoeven jou als doorgewinterde Italië-fan vast niet meer te vertellen hoe fantastisch mooi Toscane is en hoe lekker toeven het daar is. Waarschijnlijk ben je er zelf al meerdere keren geweest en heb je genoten van het leven in een van de mooiste streken van Europa, waar het bovendien (bijna) altijd lekker weer is met veel zon en aangename temperaturen. Het is een streek vol met Middeleeuwse plaatsjes die allemaal even pittoresk en sfeervol zijn, waar de landschappen met glooiende groene heuvels en de vergezichten fantastisch zijn en waar de wijnliefhebber zijn hart kan ophalen. En, niet te vergeten, waar het eten geweldig is! Zie je jezelf al zitten, op een terrasje in zo’n schilderachtig, eeuwenoud plaatsje in het hart van Italië, genietend van een heerlijke pasta, pizza, lasagne, risotto of ander Italiaans gerecht en met een lokaal wijntje erbij?

Haal de smaak van Italië in huis

Jammer genoeg is het maar beperkt mogelijk om van dat heerlijke leventje aldaar te genieten. Jouw leven is hier en alleen tijdens vakanties kun je van Italië genieten. Althans, dat geldt voor de plaatsjes en de landschappen, maar natuurlijk niet voor die heerlijke Italiaanse gerechten. Die kun je gewoon in huis halen en zelf klaar maken en er op die manier van genieten! De schappen van jouw favoriete supermarkt liggen vol met de lekkerste Italiaanse gerechten, waarmee je je altijd op een Italiaanse “Piazza” kunt wanen. Het eten is even lekker als daar en de sfeer en het lekkere weer denk je er gewoon bij. Zo kun je regelmatig het Italië-gevoel oproepen!

Haal de smaak van Italië in huis

Italiaanse gerechten klaarmaken: Inspiratie

Wat eten we vandaag? Het is een bekende en veel gestelde vraag in menig huishouden. Jij als liefhebber van de Italiaanse keuken zult waarschijnlijk vaak kiezen voor heerlijke Italiaanse gerechten. Zowel uit Toscane zelf als uit andere streken. De ingrediënten voor die Italiaanse heerlijkheden haal je bij je lokale supermarkt en jij tovert het om in een heerlijk gerecht of heerlijke schotel. Heb je daarbij inspiratie nodig, dan zijn er talloze kookboeken en websites die recepten voor Italiaanse gerechten geven.

Wist je dat je ook recepten en ideeën kunt opdoen op de website en in de app van een supermarkt? Op de website van een supermarkt zoals Aldi staan diverse recepten voor Italiaanse gerechten. Deze supermarkt met scherpe prijzen heeft er zelfs een hele aparte afdeling binnen de recepten aan gewijd! Van frisse pastasalades tot pizza’s en van ovenschotels tot risotto, het staat boordenvol inspiratie om het Italie-gevoel in huis na te bootsen. Ook voor mensen die het liefst vegetarisch eten. Bovendien worden er regelmatig nieuwe recepten toegevoegd. Zo kun je telkens weer wat nieuws proberen en nieuwe smaken of smaakcombinaties leren kennen. Houd het dus vooral in de gaten voor inspiratie!

Meer dan alleen Italiaans eten? Ook dat kan!

Hoe heerlijk al dat Italiaanse eten ook is, je zult vast ook wel eens wat anders willen. Hollandse pot, Japans of ander Aziatisch eten, Spaans. Ook daarvoor staan er genoeg recepten, net als voor speciale gelegenheden zoals feesten of een wijnspecial. Het loont dus altijd om eens goed te speuren tussen de recepten die je vindt op de website van je favoriete supermarkt.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Mulino Bianco, de koekjes (+ recept)

Wie ooit in Italië is geweest heeft ze vast wel eens gezien. Een heel schap in...

Een driedaagse culinaire reis door Toscane

Dat ‘eten’ centraal staat bij de Italianen moge duidelijk zijn! Gesmeerde boterhammetjes, belegd met kaas of...

De Chianti wijn: een wereldberoemde Italiaanse wijn

Het Italiaanse Chianti staat bekend om haar adembenemende landschappen, maar vergeet ook vooral de Chianti wijn...

Toscaanse wijn is fijn

Italië is één van de grootste en oudste landen in de wereld die wijn produceert. Verdeeld...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…