Zoek & boek

De meest fotogenieke plekken in Florence

Het prachtige heuvellandschap van Toscane verandert continu van kleur; wit in de sneeuwrijke winter, groen tijdens de lente, de gele korenaren in de zomer en uiteindelijk de rode bladeren in de herfst.

Dit maakt dat Toscane een uitstekende plek om te fotograferen.

Fotogeniek Florence

Met name binnen Florence bevinden zich veel fotogenieke plekken; de straten van het historische centrum, de Palazzo Vecchio waarvan de ingang beschermd is door Michelangelo’s David, de oude brug “Ponte Vecchio” en de beroemde koepel van Brunelleschi.

Allemaal prachtige plekken waar je prachtige foto’s kunt schieten.

Eerste fotostop: Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

De eerste fotostop en waarschijnlijk het meest spectaculaire uitzichtpunt over de stad is de Piazzale Michelangelo, ook wel bekend als het terras van Florence.

Het plein is gelegen aan de voet van de heuvel van San Miniato en niet ver van de andere fotogenieke plekken zoals de rozentuin, Boboli tuinen en kasteel Belvedere.

‘Haar mooiste jurk’

Piazzale Michelangelo

Geniet met jouw camera van een uitstekend uitzicht vanaf Piazzale Michelangelo, wat eenvoudig te vangen is met een semi groothoeklens. Ook een minder ervaren fotograaf is hier in staat om een aantal prachtige opnames te maken (vaak in alle lichtomstandigheden).

Maar bij zonsondergang en vooral in de avond draagt de stad “haar mooiste jurk”. Pak dan jouw kans om een prachtige foto te maken van deze bijzondere stad!

Fiesole

Fiesole

Een andere geweldige plek wat betreft fotografie is Fiesole; de groene heuvels net ten noorden van Florence. Ideaal voor een zondagse wandeling!

Na aankomst in het kleine dorp neem je de weg die leidt naar het panoramische uitzicht, vanaf daar kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Waar je wel op moet letten zijn de weersomstandigheden. Vanwege de grote afstand tot het centrum van de stad is het niet altijd mogelijk om een duidelijk uitzicht te hebben.

Je kunt dus het best op een mooie heldere dag deze plek bezoeken voor goede foto’s.

Giotto’s kerktoren

Giotto’s kerktoren

Een andere plek voor een mooi uitzicht is de top van de Giotto’s kerktoren. Het is wel even zweten om boven te komen, maar het uiteindelijke uitzicht is het meer dan waard.

Wat wel goed te vermelden is, vanuit het oogpunt van fotografie, is de aanwezigheid van een beschermend net boven aan de kerktoren. Dit doet echter geen afbreuk aan de schoonheid van deze prachtige plek.

Elke straathoek een verrassing

Florence paard

Florence is al een prachtige ansichtkaart. Na het bezoeken van één van de mooie uitzichtpunten van de stad kun je heerlijk ronddwalen. Leg de stad vast uit verschillende standpunten.

Achter elke straathoek kan een mooie verrassing opduiken; zoals bijvoorbeeld de ‘importuno’ (graffiti door Michelangelo op de muur van Palazzo Vecchio), het standbeeld van David gefotografeerd tussen de poten van een van de leeuwen en de bewakers van van de Loggia dei Lanzi.

Vasari Corridor

Vasari Corridor

De Vasari Corridor, waar je wel even voor die tijd kaartjes voor moet bemachtigen, onthult een onvergetelijk gezicht van Florence.

Het is een overdekte en afgeschermde passage of gang van 1 km lengte die de Medici gebruikten tussen het Palazzo Vecchio en het Palazzo Pitti. Een wandeling door deze passage brengt je voor even weer terug in de tijd.

Historisch voetbal

Historisch voetbal

Santa Croce is in het bijzonder een bezoek waard in de maanden juni en juli. Je kunt dan wedstrijd meemaken van het Florentijns historisch voetbal, dat zich als altijd afspeelt op het piazza Santa Croce.

Een prachtig schouwspel om vast te leggen met de camera.

Vanuit een onverwachte hoek

Voor de liefhebbers van hoeken en spiegels kan het nieuwe gerechtsgebouw interessant zijn; een bijzondere en weinig door toeristen bezochte plek. Het gebouw is gelegen aan de rand van de stad vlakbij de luchthaven Peretola. Dit moderne structuur van het gebouw biedt een contrasterende beeldmogelijkheden.

De markt van San Lorenzo

markt van San Lorenzo

Tot slot, niet te missen voor de echte fotoreportage liefhebbers; de markt van San Lorenzo.

Hier maken slagers en de oude winkeliers een ware show van hun oude ambacht. Let wel op: vraag altijd eerst om toestemming, voordat je een foto van iemand maakt!

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…