Zoek & boek

Met de auto naar Toscane? 5 tips om rekening mee te houden

Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Het laatste uur zweef je als het ware door de heuvels van Toscane. En als je dan na een kilometer of 1.400 op de plaats van bestemming aankomt, kun je lekker van een glas wijn genieten en terugdenken aan wat je onderweg hebt meegemaakt. Natuurlijk wil je een zorgeloze reis hebben. De 5 tips uit dit artikel gaan je daarbij helpen. Te beginnen met de juiste autoverzekering afsluiten.

Tip 1: de goede verzekering

Ondanks dat je naar een plek gaat waar je de volledige ontspanning gaat vinden, kan de aanloop best wel stresserend zijn. De koffers inpakken en ze daarna op een goede manier in de auto krijgen. En ook onderweg kan er het nodige gebeuren. Voor je gemoedsrust en om eventuele problemen te voorkomen, sluit je best een goede autoverzekering af.

Wat voor jou de beste verzekering is, hangt af van je auto. Als je een auto hebt die tussen 6 en 12 jaar oud is, kun je het beste voor een WA + beperkt casco verzekering kiezen. Daarbij wordt niet alles gedekt, maar wel schades door weerextremen of overstekende dieren. All risk is het beste voor nieuwe auto’s. En voertuigen met een leeftijd van 12 jaar of ouder verzeker je met een WA verzekering.

Tip 2: de route

Tip 2 de route

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. En als je in Toscane bent, ben je ook al bijna in Rome. Zeker als je er al 1.400 kilometer op hebt zitten. De meest logische keuze om vanuit Nederland naar Italië te rijden is via Zwitserland. Dit kan zomers aan de drukke kant zijn, maar het is wel de snelste route.

Via Oostenrijk is ook een optie, maar dan ben je wel wat langer onderweg. Verder kun je ook door Frankrijk rijden. Dan trek je door de Franse Alpen. Zou het dan toch kloppen dat alle wegen naar Rome leiden?

Tip 3: denk aan je vignetten

Voor Oostenrijk en Zwitserland heb je een wegenvignet nodig. Dat geldt ook voor Slovenië, maar als je onderweg naar Toscane bent wordt het wel een erg toeristische rit als Slovenië op de route ligt. De vignetten kun je vooraf bestellen. Een andere mogelijkheid is om ze in buurland Duitsland te kopen. Zowat ieder tankstation verkoopt ze.

Tip 4: een overnachtingshotel

Alles kan, maar in één ruk 1.400 kilometer rijden is een behoorlijk eind. Gelukkig zijn er veel goede overnachtingshotels te vinden. Je kunt kiezen voor luxe of voor een sober onderkomen. Ook is het een mogelijkheid om enkele dagen op de plaats van het overnachtingshotel te blijven.

Tip 5: afleiding (voor jezelf) en de kinderen

Het is een lange rit. Als je kinderen achterin hebt zitten, kun je ze niet de hele tijd achter een scherm zetten. Niet goed voor de ogen en de kans op wagenziekte wordt op die manier alleen maar groter. Neem leuke spelletjes mee, of bedenk zelf iets.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Met de auto naar Toscane? Hier wat je moet vooraf moet weten!

Wat Toscane zo populair maakt? Eigenlijk kunnen we daar geen één reden voor verzinnen, maar veel...

Een fly drive vakantie naar Toscane

Fly drive vakanties worden steeds populairder; zo ook een fly drive naar Toscane. Tijdens dit soort...

Auto huren Florence: onze tips

Ga jij binnenkort op vakantie naar Toscane? Dan ben je vast niet van plan om op...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…