Zoek & boek

Met de auto naar Toscane? Hier wat je moet vooraf moet weten!

Wat Toscane zo populair maakt? Eigenlijk kunnen we daar geen één reden voor verzinnen, maar veel te veel! Van de heerlijke pizza’s, de goede wijnen tot de meest vriendelijke mensen. En dan hebben we het nog geen eens over de prachtige dorpen, steden en het landschap gehad. Met je eigen auto richting deze streek in Italië is dan ook een enorme aanrader, zo heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je zult plekken ontdekken die je ander nooit had gevonden. Maar een autovakantie richting Italië vraagt ook om een aantal aandachtspunten, let hierop!

Goed verzekerd

Natuurlijk moet je in Nederland goed verzekerd op pad gaan waar het gaat om je auto. Sterker nog; het is wettelijk verplicht dat je verzekerd bent. Maar wanneer je naar het buitenland gaat, kan het zijn dat je nog even goed moet kijken of je verzekering wel volstaat. En nu je toch bezig bent; ga online meteen je autoverzekering vergelijken of er geen goedkopere optie is inclusief buitenlanddekking. Je kunt namelijk  gemakkelijk online je autoverzekering berekenen, hiermee heb je snel inzicht in de kosten en de specifieke dekking. Maar kijk dus goed voor je op pad gaat of dit geregeld is.

Ken de regels

In Italië gelden andere verkeersregels dan in Nederland, ze lopen niet heel erg uiteen maar de maximale snelheden wijken af en ook regels omtrent alcohol verschillen. Ook het gebruik van de mobiele telefoon en het verplicht stellen van kinderzitjes zijn aandachtspunten. Verdiep je vooraf goed in de regels om ongelukken maar ook boetes te voorkomen. Dit gaat de vakantiepret natuurlijk niet verhogen!

Wees voorbereid op file

In het hoogseizoen zul je gedeeltelijk door Frankrijk moeten om in Italië te komen. De Franse snelwegen lopen behoorlijk vol in het hoogseizoen, daarom is het aan te raden je voor te bereiden op file en ander oponthoud. Zorg in de zomer voor genoeg eten en drinken. Houd er ook rekening mee dat je kinderen zich een aantal uren moeten kunnen vermaken, op ruzie op de achterbank zit natuurlijk niemand te wachten. Een luisterboek is hier een mooi voorbeeld van, ze steken er nog wat van op én je hebt minimale kans op misselijkheid vergeleken met normaal lezen.

Groen en geel

Groen en geel

Dat laatste is nog wel een punt wat ietwat aandacht nodig heeft. Toscane is prachtig door het schilderachtige landschap inclusief landweggetjes. Dit in combinatie met de warmte zorgt er wel voor dat de kans op misselijkheid vrij hoog is. Daarom is het aan te raden altijd iets van een zakje in de buurt te hebben en andere voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk aan het nemen van een reistablet of het dragen van een armbandje wat bepaalde drukpunten stimuleert wat misselijkheid tegengaat. Toscane kan nog zo mooi zijn, maar wanneer je misselijk uit het raam hangt heb je alsnog niets aan die prachtige omgeving.

Kortom, een autovakantie naar Toscane is voor iedereen een aanrader. Het is wel even een flinke tocht die je moet maken maar dit zal het meer dan waard zijn.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Met de auto naar Toscane? 5 tips om rekening mee te houden

Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Het laatste uur zweef je...

Een fly drive vakantie naar Toscane

Fly drive vakanties worden steeds populairder; zo ook een fly drive naar Toscane. Tijdens dit soort...

Auto huren Florence: onze tips

Ga jij binnenkort op vakantie naar Toscane? Dan ben je vast niet van plan om op...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…