Zoek & boek

Met je mobieltje op vakantie naar Toscane: dit moet je weten!

Ga je binnenkort naar het prachtige Toscane en vraag je je af hoe het zit met je mobiel abonnement? In de meeste gevallen hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Dat komt door de Europese roamingregels. In sommige gevallen kan het toch beter zijn om een Italiaanse simkaart aan te schaffen. Hieronder leggen we het voor je uit!

Roaming binnen de EU

Toscane ligt in Italië en is een van de meest populaire vakantieregio’s van het land. Steden als Florence, Pisa en Siena zijn bekende trekpleisters in Toscane, maar de regio staat ook bekend om zijn glooiende heuvels, wijngaarden en olijfbomen. Italië is in ieder geval een lidstaat van de Europese Unie (EU). Dit betekent dat je bij een bezoek aan Toscane gebruik kunt maken van roaming tegen thuistarief. Dankzij de regelgeving binnen de EU betaal je voor roaming in EU-landen hetzelfde tarief als thuis. Je kunt dus in Toscane bellen, sms’en en internetten uit je normale bundel, zonder extra kosten. Dat is een voordelig gevolg van een belangrijk Europees principe: vrij verkeer van goederen en personen!

Let op bij een lang verblijf in Toscane

Ga je voor een korte vakantie naar Toscane? Dan is er niets aan de hand, want je kunt zonder extra kosten je abonnement blijven gebruiken. Natuurlijk kan het wel interessant zijn om te kiezen voor een abonnement met wat meer data en belminuten, omdat je wat vaker zult bellen of mobiel zult internetten.

Blijf je langer in Italië (of een ander EU-land)? Dan kan het soms toch nodig zijn om een lokale simkaart aan te schaffen. De Europese regels gelden namelijk enkel voor een kort verblijf in een ander EU-land. Als je over een periode van vier maanden meer tijd in een ander EU-land doorbrengt dan thuis én daar meer gebruikmaakt van je mobiele diensten, kan je provider je waarschuwen dat er extra kosten aankomen. Als dit het geval is, kun je een toeslag verwachten voor je mobiele diensten. De exacte kosten variëren, maar dit kan oplopen tot enkele euro’s per gigabyte data. Ben je van plan om erg lang in Toscane te blijven, bijvoorbeeld voor je studie? Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een Italiaanse sim only.

Tips voor je vertrekt naar Toscane

Controleer altijd bij je provider wat jouw bundel precies inhoudt en welke limieten er gelden. Het kan een goed idee zijn om je bundel deze maand aan te passen, zodat je over meer mogelijkheden beschikt. Of dit al dan niet eenvoudig kan, verschilt per telecomaanbieder. Ook als je een bundel hebt met onbeperkt internetten, geldt er vaak een limiet aan het aantal GB dat je in het buitenland mag verbruiken. Overschrijd je deze limiet, dan kan je provider extra kosten in rekening brengen. Informeer hiernaar bij je provider. En heb je een prepaidkaart? Dan gelden er vaak andere regels. Ook hier is het een goed idee om informatie in te winnen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kun je zonder zorgen genieten van deze prachtige regio!

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Toscane, met zijn betoverende landschappen, prachtige wijngaarden en heerlijke eten, staat bekend om zijn charme en...
Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…