Zoek & boek

Montecatini Terme; één van de belangrijkste thermaalbadplaatsen in Europa

In de provincie Pistoia ligt de thermaalbadplaats Montecatini Terme. Het is één van de belangrijkste thermaalbadplaatsen in Europa. De stad wordt verdeeld door het Parco delle Terme, waardoor er een oud en nieuw gedeelte is ontstaan.

In de twintiger jaren van de vorige eeuw was deze plaats een welvarende stad, die veel bezocht werd. Maar liefst 60.000 bezoekers kwamen hier soms op één dag langs. Helaas ging het daarna minder met de stad. Maar sinds het begin van deze eeuw komt er weer steeds meer belangstelling en is de stad weer op weg naar ‘de top’. Wil je Montecatini Alto bezoeken, dan kan dat per kabelbaan.

Je kan trouwens het hele jaar door genieten van deze kuuroorden in Toscane. Deze zijn gelegen rondom het centrum van Montecatini Terme. De prachtige monumenten worden omringd door mooie tuinen. De stad is erg toeristisch en biedt meer dan alleen de thermen. Zo is er ook voor sportieve mensen van alles te doen.

Valdinievole serravalle pistoiese

De vallei Valdinievole bestaat naast Montecatini Terme uit nog 10 andere gemeentes. Deze vallei werd, naar men vermoedt, al bewoond tijdens het Paleolithicum door reizende jagers. Er zijn restanten van nederzettingen gevonden, met name in de heuvels, die stammen uit het Mesolithicum.

Mineraalwaterkuur

Een mineraalwaterkuur, wat hier gevolgd kan worden, duurt ongeveer drie weken. Je drinkt dan veel water, welke hier bestaat uit zoutoplossingen. De concentraties hiervan zijn verschillend.

Balneotherapie

Naast deze kuur kan je ook gaan voor moddertherapie of bijvoorbeeld balneotherapie. Laatstgenoemde therapie is weldadig voor mensen met reumatische klachten. Natuurlijk heeft ook de heerlijke omgeving een positieve werking op jouw welbevinden! De hotels hier zijn ook aangepast en kunnen een dieet aanbieden die past bij jouw kuur.

De heilzame werking van het water van de bronnen schijnt vooral helend te zijn voor je lever en jouw spijsverteringsstelsel.

Negen kuuroorden

Montecatini Terme heeft 9 kuuroorden om uit te kiezen! Dit zijn Torretta, Tamerici, La Salute, Grocco, Redi, Tettuccio, Leopoldine, Excelsior en Regina.

Torretta

Montecatini terme

Het water bij dit kuuroord heeft een grote concentratie van minerale zouten. Men spreekt hier dan ook van zeer sterk water, wat goed is voor o.a. het bestrijden van chronische constipatie en voor het herstellen van de darm-peristaltiek.

Tamerici

Ook hier vind je water met dezelfde functie als bij Torretta.

La Salute

La Salute is onlangs gerestaureerd. Dit oord is gebouwd tussen 1918 en 1921. Het park rondom La Salute geeft een heerlijke sfeer, om je meteen in mee te laten slepen.

Grocco

Genieten van baden in zowel thermaal water of wil je graag in modder baden? Het kan bij Grocco.

Redi

Redi heeft een drietal zwembaden. Massages zijn hier ook mogelijk.

Tettuccio

Tettuccio terme montecatini terme

Dit complex is vooral gefocust op behandelingen door het drinken van het water. Als je last hebt van bijvoorbeeld diabetes, constipatie, hoge cholesterol, leverproblemen of met je maag, dan kan je hier goed terecht.

Het gebouw is in Venetiaanse en Moorse stijlen opgebouwd. Er is een legende die vertelt dat in 1370 deze grotten zijn ontdekt en dat de naam werd afgeleid van een, door arme boeren aangebrachte, overkapping. Zij deden dit om de ingang te beschermen.

Leopoldine

De oude thermen werden al gebouwd in 1775. Groothertog Leopold I van Toscane had dit op zijn wensenlijstje staan… De bron bevindt zich in het midden van de binnenkoer en borrelt op uit een kraterfontein. Het water van deze bron heeft een licht diuretische werking.

Excelsior

Bij Excelsior val er veel te kiezen. Je kan denken aan een inhalatie- of watercultuur therapie. Een modderkuurtje of balneotherapie zijn hier eveneens mogelijk. Maar ook een schoonheidsinstituut is hier gevestigd. Excelsior is gevestigd in gebouwen die begin twintigste eeuw zijn gebouwd.

Regina

Het water bij Regina heeft een laxerende werking. Het bevordert de werking van hepatische cellen, wat wil zeggen dat de afvoer van gal wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de secretie van chloorzuur genormaliseerd.

SPA behandeling

Ook buiten deze stad kan je terecht voor een heerlijke SPA behandeling bij Grotto Guisti. Deze bevindt zich in Monsummano Terme. Deze grotten worden bestempeld in de media als een natuurlijk paradijs. Enge namen sieren de kamers waarin de grotten zijn verdeeld: Het Paradijs, Vagevuur en Hel. Tja…

Wil Cats

Toscane: een droom die ik al vele jaren heb. En daarom heerlijk om te schrijven over deze prachtige streek en alles wat daar bij hoort. Ik ben Wil, eigenaar van tekstbureau geWILde teksten. Ik hoop jullie alvast de sfeer te laten proeven van het mooie Toscane!

Wil Cats
Copywriter, content writer, tekstschrijver, verslaggever, eigenaar tekstbureau geWILde Teksten
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…