Zoek & boek

Montechiaro… overnachten op een wijnlandgoed met het beste uitzicht!

Gelegen op een kleine 10 kilometer van Siena vind je Montechiaro Winery.

Wij vonden deze unieke locatie in een zoektocht naar de perfecte locatie voor de bruiloft van één van onze bruidsparen. Zij waren ooit op deze locatie geweest en dit had een onuitwisbare indruk gemaakt en zij besloten… dit is de plek waar we willen trouwen!

Eerder schreven we al een blog over Monteriggioni waarin we vertelden over de beroemde familie Griccioli. Zij bezitten daar een prachtige wijn & delicatesse zaak.

Maar vooral zijn zij beroemd door het landgoed Montechiaro waar ze heerlijke wijnen produceren die in veel landen gewild zijn.

Na contact te hebben gezocht met Montechiaro Winery vernomen we helaas dat het onmogelijk was om hier te trouwen. Alleen familieleden mochten hier trouwen.

Na veel contact, vele leuke gesprekken zijn ze toch overstag gegaan en mochten we het gehele wijnlandgoed exclusief afhuren.

Omdat het een grote opdracht was vlogen we zo snel mogelijk richting Toscane om de locatie met eigen ogen te bekijken… ook dat was een reis die we nooit meer zouden vergeten.

Het landhuis bestaat uit meerdere villa’s die je kunt afhuren. Het zijn ontzettend mooie huizen, ruim en sfeervol en het voelt al snel als thuis. Alle villa’s beschikken over een eigen zwembad met bijbehorend uitzicht..

Montechiaro

Aangekomen in onze villa kwam Nonna met een kruiwagen met hout om de open haard aan te steken. Na een heerlijk moment van ontspanning werden we om 19.00 uur verwacht in het jachthuis, een voorkamer van hun prachtige statige villa.

Eenmaal hier aangekomen werden we compleet overdonderd door de gastvrijheid en alle moeite die zij voor ons gedaan hadden.

Er stonden enorme Parmezaanse kazen waar vanuit we hele stukken geserveerd kregen, de meest zachte prosciutto en overheerlijke quiches werden geserveerd. Op de achtergrond een knisperend haardvuurtje en de prachtige Italiaanse muziek stond zacht aan.

Ze hadden tevens een vriend uitgenodigd, een vriend die zich tot de top van de Italiaanse fotografen mocht rekenen. Maar ook een super goede bloemstyliste die speciaal voor ons eerder vanuit haar verblijf in Frankrijk was gekomen. Alles en iedereen was er om ons in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat het aan niks te kort zou komen voor dit bruidspaar.

Na het aperitief werden we begeleid naar de proefruimte, een ruimte wederom met een knapperd haardvuur, een prachtig gedekte tafel en omgeven door honderden zo niet duizenden flessen wijn. We waanden ons in de culinaire hemel!

Hier kregen we diverse wijnen te proeven, wijnen met een grote ‘wauw’ factor, de een nog lekkerder dan de andere.

Onder het genot een 6 gangen diner werden we compleet verrast door deze gastvrijheid en alle moeite die er werd gedaan.

Wijnen

Uiteraard waren we op dat moment al verkocht maar toen kwam dag 2…

Vanuit de villa heb je een uitzicht.. we zijn best wat gewend in Toscane met alle prachtige gebieden maar dit uitzicht was er wel echt eentje voor in de boeken. Het landschap, zo weids en zo divers. In de verte kun je zelfs Siena zien liggen.

Uitzicht versie overdag

Die dag kregen we een rondleiding over het landgoed. We bekeken alle villa’s, de tuinen die een rijke geschiedenis ademen. In de tuin vind je zelfs nog een waterbasis van ruim 100 jaar oud.

Een heerlijke plek onder de oude pijnbomen om te zitten, te lezen of gewoon even lekker te genieten.

Ook mochten we een kijkje nemen in de Limonaia, de plek waar de citroenbomen worden gestald in winter. Zelf deze oude schuur was adembenemend mooi en ging mijn weddingplannershartje sneller van kloppen!

limonaia

Het is tevens een plek waar beroemde acteurs en kunstenaars zich terugtrekken voor een vakantie.

Je kunt er uren wandelen door de wijngaarden, over de smalle paadjes en genieten van de weelderige natuur. Er heerst een bepaalde rust die niet te omschrijven is, je kunt de historie bijna voelen.

Uitzicht cipressen

De familie Griccioli bezit het landgoed Montechiaro met 160 hectare land waarvan ene groot gedeelte vinyards zijn, het geheel is omgeven door 2.000 olijfbomen. Het uitzicht behoort tot een van de mooiste vergezichten van Toscane.

Daarnaast heeft de familie Griccioli in 1720 het prachtige Monteriggioni gekocht waar we eerder een blog over schreven, het prachtige vestingsdorp. Vandaag de dag bezitten ze nog een gedeelte van het grootste palazzo gelegen aan het dorpsplein waar nu de wijn & delicatesse zaak zich bevindt.

Kortom: voor een unieke beleving, voor de culinaire liefhebber, een natuurliefhebber, een geschiedenis liefhebben zit je hier echt ontzettend goed!

Alessandro Griccioli, sommelier en CEO heeft bijzonder veel trajecten wat betreft de wijnbouw gemoderneriseerd waar hij uren over kan vertellen tijdens een proeverij.

Alessandro Griccioli
Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…