Zoek & boek

Vakantiehuisje huren in Toscane? Ontdek de 4 mooiste plekjes

Als je op zoek bent naar een mooie plek in Italië om je vakantie te vieren dan ben je in Toscane aan het juiste adres. In dit gebied in het midden van Italië vind je een schitterende omgeving en lekkere temperaturen met een gemiddelde van rond de 25 graden. Je vindt hier groene heuvels, prachtige bloem en veel cultuur. Het kan lastig zijn om te bepalen naar welke plekken je allemaal heen wil, omdat Toscane zoveel moois te bieden heeft. Daarom vind je hier de 4 mooiste plekken van Toscane op een rij, zodat de keuze makkelijker voor je wordt. Huur een vakantiehuis Italie en ga op ontdekkingstocht.

Siena

Een heel bekend en mooi plekje in Toscane is toch wel Siena. De historische binnenstad met haar ronde plein staat niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst. Bekende films zijn hier opgenomen om het authentieke en mooie Italië te laten zien. Je vindt hier veel kerken, kathedralen en musea. Het eerste wat je echt gezien moet hebben is toch wel het ronde plein de Piazza del Campo. Vanuit je vakantiehuis loop je allerlei leuke straatjes in om te winkelen of lekker te eten of te drinken. Ook de mooie kathedralen De Duomo di Siena en Musea dell’opera Metropolitana zijn bezienswaardigheden die niet op je lijstje kunnen ontbreken.

Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en is een plek die je echt gezien moet hebben. Het is namelijk een van de bekendste cultuursteden van Europa en de renaissance is hier duidelijk voelbaar. In Florence woonden talloze kunstenaars, schrijvers en wetenschappers, zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo. Je vindt in deze stad heel veel mooie pleinen, straten, paleizen en bruggen. Je kan hier heerlijk ronddwalen en talloze mooie foto’s maken.

Pisa

De Italiaanse stad Pisa is ook een populaire plaats die veel toeristen bezoeken. Vooral de beroemde scheve toren van Pisa is een bezienswaardigheid die je niet overslaat als je deze stad bezoekt. Kijk hoe iedereen op een gekke manier poseert met deze toren of probeer zelf een leuke en originele foto te verzinnen. Maar naast deze toren vind je nog veel meer historische gebouwen, musea, pleinen en paleizen. Als cultuurliefhebber kan je jouw hart ophalen in deze interessante stad vol kunst en architectuur.

Montepulciano

Ook in Montepulciano vind je veel mooie historische gebouwen, maar het staat vooral bekend om haar productie van rode wijn. Vooral de Nobile di Montepulciano wijnen zijn erg lekker en worden wereldwijd dan ook zeer gewaardeerd. Het dorp ligt op een van de hoogste heuvels van Toscane en in het centrum vind je het mooie plein Piazza Granda, waaraan mooie gebouwen staan. Je ziet hier onder meer de kathedraal de Duomo Santa Maria. Verder zie je hier mooie pittoreske straatjes en antieke wijnkelders. Vergeet vooral niet een wijntje te proeven en een fles mee te nemen naar huis als je dit mooie dorp bezoekt.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Met je mobieltje op vakantie naar Toscane: dit moet je weten!

Ga je binnenkort naar het prachtige Toscane en vraag je je af hoe het zit met...

Zonder zorgen naar Toscane?

Er staat geen reis op zoveel bucketlists als de reis naar Toscane. Deze magische plek heeft...

De beste strategieën voor het vinden van een parkeerplek bij drukke vliegvelden tijdens je vakantieperiode

Het vinden van een parkeerplek bij drukke vliegvelden tijdens de vakantieperiode kan een uitdaging zijn. De...

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…