Zoek & boek

De 5 mooiste plekjes van Toscane

Toscane is een prachtige regio in Italië, die bij veel reizigers op de bucketlist staat. De regio ligt in het noorden van Italië tussen Ligurië, de Marken en de Tyreense Zee. Het was hier dat in de 14e eeuw de Renaissance opbloeide en in de 15e en 16e eeuw wereldwijd indruk maakte. Glooiende heuvellandschappen, een verfijnde keuken en onovertroffen olijfolie komen uit deze veelbezochte streek in het land van pizza en pasta. In dit artikel beschrijven we 7 plekken, die je beslist moet bezoeken tijdens een reis naar Toscane, maar er zijn er zoveel meer! Trek gerust een maand uit voor een vakantie in dit verrassend veelzijdige gebied. Met vakanties naar Italië van FTI boek je een fijn verblijf om de regio te verkennen.

Florence

Florence is een romantische, historische en vooral kunstzinnige stad in het hart van Toscane. Je kunt hier gemakkelijk een week doorbrengen, vanwege het wereldberoemde Uffizi museum en de prachtige kathedraal, die het belangrijkste plein van de stad siert. Kunstliefhebbers, enthousiaste winkelaars en fans van de Italiaanse keuken kijken hier hun ogen uit. De stad telt ongeveer 400,000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. Je kunt de hoofdstad van Toscane ook als dagtrip bezoeken met een huurauto of met de trein vanuit andere trekpleisters als Pisa en Lucca.

De stranden rondom Livorno

Dit is dé plek voor strandliefhebbers in Toscane. Natuurlijk kun je ook terecht rondom Pisa of in de regio Versilia, maar Livorno heeft ook nog eens een prachtige onderwaterwereld, waar menig snorkelaar enthousiast van zal worden. Wie uit wil rusten van een museumbezoek, wandeling of stedentrip kan in Livorno genieten van de beproefde combinatie van zon, zee en strand. Het kan hier ‘s zomers overigens behoorlijk druk worden.

Roadtrip door Val d’Orcia

Waarschijnlijk heb je deze foto zonder het te weten talloze keren voorbij zien komen: de slingerweggetjes van de Val d’Orcia ten zuiden van het fotogenieke Siena. Je geniet hier in de lente van velden vol klaprozen en in de herfst van valleien vol laaghangende mist. Eenzame rijen cipressen en slaperige dorpjes kenmerken de bekendste route van Toscane.

Siena

Wie een camera heeft, moet beslist naar Siena gaan. Waarschijnlijk is dit de meest fotogenieke stad van Italië! Il Campo, het schelpvormige hart van de stad, is een architectonisch wonder en meteen ook het centrum van de actie. Middeleeuwse straten met rode stenen, statige huizen en trappetjes verrassen keer op keer. Sienna is simpelweg een heerlijke stad om te zijn.

Pisa

Anton Watman / Shutterstock.com

Wie kent ‘m niet? De scheve toren van Pisa is zo’n plek, die je om onbekende reden een keer gezien moet hebben. Eigenlijk is de rest van de stad Pisa veel onbekender én veel leuker, maar een selfie waarbij je de toren kust, optilt of opeet mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis door Toscane. Houd genoeg tijd over om door het oude centrum van Pisa te slenteren, een ijskoude limoncello te drinken en een kijkje te nemen op de sfeervolle universiteit.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Grosseto, een fijne verrassing tijdens je volgende Toscane-trip

Helemaal in het zuid-westen van Toscane ligt de vaak door toeristen overgeslagen stad Grosseto, een Etruskisch...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…