Natuur in Toscane, bijzonder mooi!

Activiteiten, Bezienswaardigheden, De streek Toscane

Je vindt in Toscane een rijke natuur en het landschap is vol van kleur.

De diepgroene olijfbomen, de weelderige druivenranken, de zomergele zonnebloemen, het geurende lavendel en het goudgele graan.

Alleen al door het landschap rijden is volop genieten en een lust voor het oog. Ik neem dan ook meestal de binnendoor routes. Perfect om helemaal tot rust te komen en de omgeving in je op te nemen.

Genieten van de natuur

Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een kleedje in de auto, wat lekkere worst en kaas en wat te drinken kun je overal stoppen voor een romantische picknick.

Na een druk huwelijksweekend doe ik niks liever dan via de binnendoor route naar het vliegveld te rijden, muziekje aan en onderweg ergens genieten van de natuur.

Dat is toch genieten!

In de verte zie je regelmatig de karakteristieke Toscaanse cipressen langs de smalle weggetjes staan. Deze oeroude bomen zijn ongelooflijk sterk en geven een statig beeld.

In de ochtend ligt er vaak nog een prachtige mist over de heuvels wat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer.

Wanneer je een accommodatie boekt, let dan eens extra goed op de ligging. Een accommodatie met een weids uitzicht geeft de hele dag plezier. Starend naar het mooie landschap kom je helemaal tot rust.

En zeg nou zelf, in zo’n prachtige regio is het zonde om niet te kunnen genieten van een goed uitzicht.

Wanneer groeit & bloeit dit prachtige natuurschoon?

Olijfbomen

Vanaf eind mei, begin juni, afhankelijk van het weer, laat de olijfboom crèmekleurige bloemetjes zien en aansluitend gaan de olijven groeien.

In het diepe najaar, rond de eerste weken van november (afhankelijk van het weer) worden de olijven geoogst.

Druivenranken

Afhankelijk van het soort druif groeit deze omstreeks lente/zomer. Einde zomer vind je de mooie volle druivenstruiken in de wijngaarden.

Zonnebloemen

De zonnebloemen worden in de lente gepoot, ze groeien dan gedurende de zomer uit tot de prachtige bloemen. Vanaf ongeveer half juni beginnen ze prachtig te bloeien, wanneer ze op hun mooist zijn blijven ze zo’n 30-45 dagen geel voordat ze hun kleur verliezen en bruin worden.

Graan

Graan groeit tijdens de lente & begin van de zomer. De wuivende graanvelden zijn dan op hun mooist. Begin juli wordt het graan geoogst en gedurende de maand halen ze de bekende (en o-zo fotogenieke) balen weg.

Inge Peters Rit

Eigenaar van Trouwen Italië | Ciao, mijn naam is Inge Peters Rit, weddingplanner en eigenaar van Trouwen Italië. Al tijdens mijn allereerste reis naar Italië ben ik compleet verliefd geworden op dit land en de diversiteit van de verschillende regio’s. Per jaar reis ik zo’n 10 tot 15 keer naar Italië en kom daarbij op de mooiste plekjes, ontmoet bijzondere mensen en leer veel over de omgeving, de cultuur en de Italiaanse keuken.


Gerelateerde artikelen

ToscaneTips

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact

Gratis reisadvies »