Zoek & Boek

Natuur in Toscane, bijzonder mooi!

Je vindt in Toscane een rijke natuur en het landschap is vol van kleur.

De diepgroene olijfbomen, de weelderige druivenranken, de zomergele zonnebloemen, het geurende lavendel en het goudgele graan.

Alleen al door het landschap rijden is volop genieten en een lust voor het oog. Ik neem dan ook meestal de binnendoor routes. Perfect om helemaal tot rust te komen en de omgeving in je op te nemen.

Genieten van de natuur

Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een kleedje in de auto, wat lekkere worst en kaas en wat te drinken kun je overal stoppen voor een romantische picknick.

Na een druk huwelijksweekend doe ik niks liever dan via de binnendoor route naar het vliegveld te rijden, muziekje aan en onderweg ergens genieten van de natuur.

Natuur Toscane

Dat is toch genieten!

In de verte zie je regelmatig de karakteristieke Toscaanse cipressen langs de smalle weggetjes staan. Deze oeroude bomen zijn ongelooflijk sterk en geven een statig beeld.

In de ochtend ligt er vaak nog een prachtige mist over de heuvels wat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer.

Wanneer je een accommodatie boekt, let dan eens extra goed op de ligging. Een accommodatie met een weids uitzicht geeft de hele dag plezier. Starend naar het mooie landschap kom je helemaal tot rust.

En zeg nou zelf, in zo’n prachtige regio is het zonde om niet te kunnen genieten van een goed uitzicht.

Wanneer groeit & bloeit dit prachtige natuurschoon?

Olijfbomen

Vanaf eind mei, begin juni, afhankelijk van het weer, laat de olijfboom crèmekleurige bloemetjes zien en aansluitend gaan de olijven groeien.

In het diepe najaar, rond de eerste weken van november (afhankelijk van het weer) worden de olijven geoogst.

Olijfbomen Toscane

Druivenranken

Afhankelijk van het soort druif groeit deze omstreeks lente/zomer. Einde zomer vind je de mooie volle druivenstruiken in de wijngaarden.

Zonnebloemen

De zonnebloemen worden in de lente gepoot, ze groeien dan gedurende de zomer uit tot de prachtige bloemen. Vanaf ongeveer half juni beginnen ze prachtig te bloeien, wanneer ze op hun mooist zijn blijven ze zo’n 30-45 dagen geel voordat ze hun kleur verliezen en bruin worden.

Zonnebloemen

Graan

Graan groeit tijdens de lente & begin van de zomer. De wuivende graanvelden zijn dan op hun mooist. Begin juli wordt het graan geoogst en gedurende de maand halen ze de bekende (en o-zo fotogenieke) balen weg.

Graan
Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!