Zoek & Boek

Ontdek Toscane per trein

Toscane is uitstekend geschikt om met de trein doorheen te reizen.

De streek kent goede treinverbindingen waardoor een treinreisvakantie in Toscane prima mogelijk is.

Zo kun je bijvoorbeeld snel van Grosseto naar Pisa of van Pisa naar Florence. Dit zijn de belangrijkste steden in Toscane en dankzij de goede treinverbindingen hoef je niets te missen van de schoonheid van Toscane.

Hoe kun je het beste afreizen naar Toscane en waarom kies je juist voor een treinvakantie door het Toscaanse landschap?

Hoe reis je naar Toscane?

Je kunt direct vanuit Nederland op de trein stappen naar Toscane, maar het is ook mogelijk om eerst naar Italië te vliegen en vanuit daar de trein te pakken naar Toscane.

De treinverbindingen tussen Europese steden is veelal goed geregeld en bovendien kent Italië een goed trein netwerk.

Verder is het prettig om te weten dat je in Italië niet alleen met contant geld je treinreis kan betalen, maar dat het ook mogelijk is je pinpas of creditcard te gebruiken.

Boek je liever je trein vooraf online? Dit kan natuurlijk ook. Belangrijk is wel om je treinkaartjes altijd te valideren voordat je de trein daadwerkelijk instapt.

Waarom je een treinreis boekt door Toscane

Toscane trein

Hoewel met de auto reizen door Toscane erg aantrekkelijk klinkt, brengt het vaak ook de nodige nadelen met zich mee. Zo geniet je vaak veel minder van de omgeving, omdat je voortdurend op de weg aan het letten bent.

In de trein kun je gemakkelijk achterover leunen en genieten van het schitterende landschap buiten. Vergeet daarom vooral niet je camera mee te nemen en vast te leggen wat je onderweg tegenkomt.

Ongetwijfeld zal het veel indruk op je achterlaten en geniet je op deze manier nog meer van je vakantie in het Italiaanse Toscane.

Treinreizen in combinatie met de bus

Een klein nadeel van de Toscaanse dorpen is dat ze veelal hoog gelegen zijn en dat treinstations niet altijd middenin het dorp stoppen.

Dit geldt bijvoorbeeld voor steden zoals Cortona, Siena en Volterra. Hoewel je de plaatsen per trein kunt bereiken, ligt het treinstation onderaan de heuvel en dien je gebruik te maken van de bus om op de plaats van bestemming aan te komen.

Uiteraard hoeft dit de pret van een zonnige Italiaanse vakantie niet te bederven.

Onbezorgd treinreizen in Toscane

Treinstation castiglioncello bij livorno

Over het treinnetwerk hoef je je in Italië geen zorgen te maken. Dit is namelijk uitstekend geregeld.

Wil je niet alleen aan de grote steden in Toscane een bezoek brengen, zoals bijvoorbeeld Milaan, Florence en Rome, maar juist ook de pittoreske dorpjes en stadjes bezoeken?

Tussen de meeste kleine plaatsen zijn goede busverbindingen gerealiseerd. Dat maakt het voor jou een stuk gemakkelijker om van A naar B te reizen.

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!