Zoek & boek

Toscane vanaf de rug van een paard

Net buiten Lucca is een mooie paardenranch. Zodra je de drukte van de stad verlaat en de rivier de Serchio passeert, wordt het landschap glooiend en wijds. Op de heuvels staan de typische Toscaanse villa’s omringd door cipressenbomen. Velden vol olijfbomen en wijngaarden. Zonnebloemvelden afgewisseld met maisvelden.

De Strada del Vino kronkelt door het landschap heen, vanaf de kust tot aan Montecarlo. Een panoramische weg van ongeveer 50 kilometer lang.

Toscane vanaf de rug van een paard

In de velden van Mutigliano, een klein dorpje 7 kilometer buiten Lucca, ligt een idyllische paardenranch aan de Strada del Vino.

Twintig jaar geleden is de ranch opgericht door Franco Micheli voor zijn oudste dochter Laura. Vanaf haar vierde zeurde ze jarenlang onafgebroken om een paardje. Haar vader dacht dat het een gril was van een kind, later een jong meisje, maar toen ze op haar vijftiende aangaf dat ze niets anders in haar leven wilde dan een paardenranch, deed haar vader er alles aan om haar droom te verwezenlijken.

Hij is timmerman maar om zijn dochter te helpen, ging hij leren werken met paarden. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de bekendste paardenmannen van Toscane. Een top ruiter, goede trainer en fokker van paintpaarden.

Jaarlijks organiseren zij de Western competities voor Toscana’s beste western ruiters, linedance shows en natuurlijk lekker ter plekke bereid eten. Laura heeft vele prijzen op haar naam staan.

paarden national park de garfagnana

De paarden halen ze veelal uit het National park De Garfagnana, waar nog een semi-wilde kudde paarden rondzwerft over de bergtoppen. Als de veulens oud genoeg zijn, kopen zij ze om verzekerd te zijn van sterke bergpaarden voor de ruige bergpaden. De 4×4’s van de ranch worden ze ook wel genoemd.

Paardrijden Toscane

Toeristen komen graag een paardentrekking maken. Vaak komen er gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Maar ook koppels en groepen vrienden. Voor de kleinste kinderen zijn speciale kinderzadels en loopt er een gids mee naast het paard zodat de kinderen veilig kunnen genieten van de rit.

Alle niveaus kunnen komen rijden en genieten van de rust en het mooie landschap. Een heerlijke afwisseling met de drukte van de steden en de drukke toeristische plekken.

Rosi

Eigenaar van Rosi Lucca horseriding | Ik ben Rosi en woon sinds 2003 in Bagni de Lucca, Toscane. De eerste jaren heb ik als reisleidster gewerkt voor OAD en SRC. Het gidsen door heel Italië heb ik na 5 jaar ingeruild voor het gidsen te paard. Sinsdien werk ik als gids, tolk en PR op een ranch nabij Lucca. Verder verhuren wij vakantiewoningen en organiseren yoga retreats. Na al die jaren ben ik nog steeds betoverd door de schoonheid van het landschap, de pure natuur, de cultuur en de vriendelijkheid van het volk.

Rosi
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…