Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…
Klassieker uit de Toscaanse keuken – Pappa al Pomodoro
De Toscaanse keuken staat bekend om haar vele lokale gerechten. Gerechten die je eigenlijk verder niet in Italië zult aantreffen. Tenzij je bijvoorbeeld in een andere stad gaat eten bij een Toscaans restaurant. Steden zoals Milaan en Rome hebben bijvoorbeeld Toscaanse restaurants. Eigenlijk is dit een beetje te vergelijk met de buitenlandse restaurants in Nederland, maar dan binnen de regionale landsgrenzen van het Italiaanse schiereiland.
Een van de klassiekers uit Toscane is Pappa al Pomodoro. Wanneer je in Toscane bent en je de menukaart onder ogen krijgt dan is de kans erg groot dat Pappa al Pomodoro hierop te vinden is tussen de ‘Zuppe’ of de ‘Antipasti’.
Maar dit gerecht kun je natuurlijk ook gewoon in je eigen vertrouwde keuken maken. Voorwaarde om het lekkerste resultaat te krijgen, is dat je natuurlijk wel even je best moet doen om de meest kwalitatief hoogwaardige ingrediënten bij elkaar te sprokkelen.
Dit zijn in ieder geval de ingrediënten die je nodig hebt:
- 770 ml Mutti tomatensaus
- 300 gram oud wit brood
- 1 liter vegetarische bouillon
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook
- Een snufje suiker
- Zeezout
- Peper
- Een bosje basilicum
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de sneetjes wit brood hierin en bak deze een paar minuten, zodat deze knapperig worden. Pel de teentjes knoflook en wrijf het gebakken brood hier stevig mee in.
- Vervolgens leg je het brood in een hapjespan met een hoge rand en bij voorkeur met een dikke bodem. Voeg de tomatensaus, de bouillon en een snufje suiker bij het brood. Doe het vuur aan en breng de inhoud van de pan tot aan het kookpunt. Draai het vuur dan laag, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten lekker pruttelen. Roer de inhoud van de pan regelmatig door.
- Als de 45 minuten voorbij zijn, breng je de soep op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Roer lekker wat blaadjes basilicum door de soep en het is tijd om op te dienen. Serveer de soep, garneer met nog een blaadje basilicum en schenk er een klein scheutje olijfolie overheen. Buon appetito!