Pisa en Lucca in een dag

Activiteiten, Bezienswaardigheden, Lucca, Pisa

Er is zo veel te zien en te doen in Toscane dat je waarschijnlijk tijd tekort komt. Gelukkig zijn er leuke bestemmingen die je gemakkelijk in een dag met elkaar kunt combineren. Een voorbeeld van zo’n combinatietrip is Pisa en Lucca in een dag. Pisa en Lucca liggen in Toscane, op minder dan 20 kilometer van elkaar vandaan.

Zowel met de trein als met een auto liggen Pisa en Lucca op slechts een half uur van elkaar vandaan. Hierdoor kun je Pisa en Lucca in een dag gemakkelijk met elkaar combineren. Al zul je wel vroeg moeten vertrekken, want er is in beide steden genoeg te zien en te doen!

Pisa en Lucca in een dag: waar beginnen?

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te starten, want er is in Pisa en Lucca in een dag veel te zien en je wilt het meeste uit jouw dag halen. Ik zou aanraden om in Pisa te beginnen bij de toeristische bezienswaardigheden op het Piazza dei Miracoli.

Tip: Pisa en Lucca Full-Day Tour

Tip: Pisa en Lucca Full-Day Tour

11 uur durende tour waarbij je kennis maakt met de bezienswaardigheden van Lucca en Pisa. Deze tour is inclusief het reisen met een bus (met airco), een meertalige reisbegeleider, gratis rondleidingen door Pisa en Lucca, een wijnproeverij en inclusief toegang tot de kathedraal van Pisa.

Boek nu >

Beklim de Toren van Pisa, geniet van het uitzicht en vergeet niet om een grappige foto voor de toren te maken. Je kunt ter plekke een entreebewijs kopen, maar om tijd te besparen kun je deze ook al online aanschaffen.

Tip: Koop hier je skip the line tickets voor de Toren van Pisa

Tip: Koop hier je skip the line tickets voor de Toren van Pisa

Bekijk, beklim en fotografeer de Scheve Toren van Pisa, een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld. Ontdek de vele schatten in de bellissima Kathedraal van Pisa, waaronder een houten preekstoel uit 1310 en een vergulde mozaïek. Geniet van fast track-toegang tot deze locaties, waardoor je tijd bespaart in Toscane

Check beschikbaarheid >

Wil je ook de andere bezienswaardigheden op Piazza dei Miracoli bezoeken? Dan kun je het beste een combi ticket kopen.

Tip: Rondleiding Plein der Wonderen en de Scheve Toren

Tip: Rondleiding Plein der Wonderen en de Scheve Toren

Een 5 uur durende rondleiding waarbij het beroemde Plein der Wonderen, de Kathedraal, doopkapel, begraafplaats en de Toren van Pisa bezoekt. De tour begint met een wandeling langs de middeleeuwse muren van de stad waarna je via de toegangspoort een indrukwekkend uitzicht hebt op het Plein der Wonderen.

Boek nu >

De dom, de doopkapel en de begraafplaats kun je zonder specifieke tijd bezoeken. Dus deze bezienswaardigheden kun je op je gemak bezoeken na het beklimmen van de Toren van Pisa.

Als je met de trein van Pisa naar Lucca reist kun je dit ideaal combineren met een wandeling door de andere wijken van Pisa.

Vanaf Piazza dei Miracoli loop je in zuidelijke richting via Piazza dei Cavalieri, oftewel het Plein van de Ridders. Hier bewonder je een aantal prachtige gebouwen.

Loop vervolgens door naar de Arno rivier, de winkelstraat Corso Italia en de oudste wijk van Pisa, Sant’Antonio. Hier heb je ook genoeg mogelijkheden voor een lekkere lunch, een koffiemoment of een heerlijke gelato.

Van Pisa naar Lucca

De treinen van Pisa naar Lucca gaan meerdere keren per dag, maar om jouw dag zo optimaal mogelijk te benutten is het verstandig om de vertrektijden van tevoren op te zoeken. Dan kun je besluiten of je de lunch in Pisa of in Lucca wilt hebben.

De trein van Pisa naar Lucca doet er ongeveer een half uur over. Hoewel het geen lange rit is zul je het landschap al snel zien veranderen en wordt je omringd door glooiende heuvels en idyllische dorpen.

Het treinstation ligt aan de zuidelijke kant van het centrum van Lucca. Het centrum van Lucca is niet groot, maar doordat de straatjes als een doolhof lopen kun je hier nog wel eens verdwalen. Al is dat met zulke fotogenieke straten helemaal geen straf.

Je zult hoe dan ook een keer arriveren op het ovaalvormige plein Piazza dell’Anfiteatro. Hier stond tijdens de tijd van de Romeinen een amfitheater, later werden er huizen om dit plein gebouwd.

Tijdens een wandeling door Lucca is het ook een aanrader om over de stadsmuren te lopen, die het centrum van Lucca omringen. Het is overigens ook prachtig om een fietstocht te maken over de stadsmuur.

Vanaf de stadsmuur heb je niet alleen uitzicht over de stad, maar vooral ook over het heuvelachtige landschap rondom Lucca. Op zoek naar meer uitzichtpunten? Dan kun je de Torre Guingi beklimmen.

Tip: Lucca verkennen met de fiets | v.a. € 15 per persoon

Tip: Lucca verkennen met de fiets | v.a. € 15 per persoon

Een 3 uur durende activiteit waarbij je zelfstandig Lucca met de fiets verkend. Volg de monumentenroute op de kaart (of wijk ervan af). Geniet van de vrijheid zonder dat je vast zit aan een strak programma. Fiets lekker op je eigen tempo, verken de stadsmuur en zie de vele hoogtepunten van Lucca.

Boek nu >

Een wandeling door Lucca duurt vaak niet meer dan 2 uur. Tot slot kun je aan het einde van de dag dineren in een van de sfeervolle straatjes van Lucca of op het plein Piazza Napoleone, waar je lekker mensen kunt kijken.

Vergeet niet om de lokale lekkernij van Lucca te proeven, de Buccellato taart. Lucca is minder toeristisch dan Pisa en is daarom een goede afsluiter van de dag, om even tot rust te komen.

Als je de mogelijkheid hebt is het leuk om te overnachten in Lucca. De oude stad heeft ‘s avonds iets magisch en alle dagtoeristen zijn dan verdwenen, waardoor je het lokale leven in Lucca kunt ervaren en je gemakkelijker kennis kunt maken met de inwoners.

Als je nog een extra dag hebt is het leuk om de fiets te pakken en de omgeving van Lucca te ontdekken.

Jessica Lokker

Freelance Content Creator | Jessica Lokker is afgestudeerd als multimediaal journalist en werkt momenteel als freelance content creator (tekst en beeld), met name in de reiswereld. Ze reist met haar laptop en camera voor haar werk de hele wereld over, maar een van de favoriete bestemmingen van Jessica blijft toch wel Italië. Altijd op zoek naar minder bekende prachtige plekken, nuttige reistips, mooie fotomomenten en leuke gesprekken met lokale mensen.


Gerelateerde artikelen

ToscaneTips

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact

Gratis reisadvies »