Zoek & boek

Pisa en Lucca in een dag

Er is zo veel te zien en te doen in Toscane dat je waarschijnlijk tijd tekort komt. Gelukkig zijn er leuke bestemmingen die je gemakkelijk in een dag met elkaar kunt combineren. Een voorbeeld van zo’n combinatietrip is Pisa en Lucca in een dag. Pisa en Lucca liggen in Toscane, op minder dan 20 kilometer van elkaar vandaan.

Zowel met de trein als met een auto liggen Pisa en Lucca op slechts een half uur van elkaar vandaan. Hierdoor kun je Pisa en Lucca in een dag gemakkelijk met elkaar combineren. Al zul je wel vroeg moeten vertrekken, want er is in beide steden genoeg te zien en te doen!

Pisa en Lucca in een dag: waar beginnen?

Pisa plein van de wonderen

Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te starten, want er is in Pisa en Lucca in een dag veel te zien en je wilt het meeste uit jouw dag halen. Ik zou aanraden om in Pisa te beginnen bij de toeristische bezienswaardigheden op het Piazza dei Miracoli.

Beklim de Toren van Pisa, geniet van het uitzicht en vergeet niet om een grappige foto voor de toren te maken. Je kunt ter plekke een entreebewijs kopen, maar om tijd te besparen kun je deze ook al online aanschaffen.

Wil je ook de andere bezienswaardigheden op Piazza dei Miracoli bezoeken? Dan kun je het beste een combi ticket kopen.

De dom, de doopkapel en de begraafplaats kun je zonder specifieke tijd bezoeken. Dus deze bezienswaardigheden kun je op je gemak bezoeken na het beklimmen van de Toren van Pisa.

Als je met de trein van Pisa naar Lucca reist kun je dit ideaal combineren met een wandeling door de andere wijken van Pisa.

Pisa piazza dei cavalieri

Vanaf Piazza dei Miracoli loop je in zuidelijke richting via Piazza dei Cavalieri, oftewel het Plein van de Ridders. Hier bewonder je een aantal prachtige gebouwen.

Santantonio wijk in pisa

Loop vervolgens door naar de Arno rivier, de winkelstraat Corso Italia en de oudste wijk van Pisa, Sant’Antonio. Hier heb je ook genoeg mogelijkheden voor een lekkere lunch, een koffiemoment of een heerlijke gelato.

Van Pisa naar Lucca

Toscane trein

De treinen van Pisa naar Lucca gaan meerdere keren per dag, maar om jouw dag zo optimaal mogelijk te benutten is het verstandig om de vertrektijden van tevoren op te zoeken. Dan kun je besluiten of je de lunch in Pisa of in Lucca wilt hebben.

De trein van Pisa naar Lucca doet er ongeveer een half uur over. Hoewel het geen lange rit is zul je het landschap al snel zien veranderen en wordt je omringd door glooiende heuvels en idyllische dorpen.

Lucca gezellige straat

Het treinstation ligt aan de zuidelijke kant van het centrum van Lucca. Het centrum van Lucca is niet groot, maar doordat de straatjes als een doolhof lopen kun je hier nog wel eens verdwalen. Al is dat met zulke fotogenieke straten helemaal geen straf.

Lucca piazza anfiteatro

Je zult hoe dan ook een keer arriveren op het ovaalvormige plein Piazza dell’Anfiteatro. Hier stond tijdens de tijd van de Romeinen een amfitheater, later werden er huizen om dit plein gebouwd.

Lucca stadsmuur

Tijdens een wandeling door Lucca is het ook een aanrader om over de stadsmuren te lopen, die het centrum van Lucca omringen. Het is overigens ook prachtig om een fietstocht te maken over de stadsmuur.

Vanaf de stadsmuur heb je niet alleen uitzicht over de stad, maar vooral ook over het heuvelachtige landschap rondom Lucca. Op zoek naar meer uitzichtpunten? Dan kun je de Torre Guingi beklimmen.

Lucca uitzicht vanaf muur

Een wandeling door Lucca duurt vaak niet meer dan 2 uur. Tot slot kun je aan het einde van de dag dineren in een van de sfeervolle straatjes van Lucca of op het plein Piazza Napoleone, waar je lekker mensen kunt kijken.

Vergeet niet om de lokale lekkernij van Lucca te proeven, de Buccellato taart. Lucca is minder toeristisch dan Pisa en is daarom een goede afsluiter van de dag, om even tot rust te komen.

Lucca nacht

Als je de mogelijkheid hebt is het leuk om te overnachten in Lucca. De oude stad heeft ‘s avonds iets magisch en alle dagtoeristen zijn dan verdwenen, waardoor je het lokale leven in Lucca kunt ervaren en je gemakkelijker kennis kunt maken met de inwoners.

Als je nog een extra dag hebt is het leuk om de fiets te pakken en de omgeving van Lucca te ontdekken.

Jessica Lokker
Online marketing | Content marketing | Online ondernemer | Digital nomad sinds 2015 | Reisblogger | Schrijver | Fotograaf | Videomaker | Spreker | Duurzaamheid | Persoonlijke ontwikkeling
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…