Zoek & boek

Leuke (pret)parken en activiteiten voor kinderen in Toscane

Toscane is leuk voor jong en oud en dus reizen vele gezinnen met, al dan niet kleine, kinderen elk jaar weer af om een top vakantie te vieren onder de Italiaanse zon.

Ook voor de kids is er hier meer dan genoeg te doen. Wat is er leuker dan je kleintje spelenderwijs wat cultuur bij te brengen? Maar ook gewoon heerlijk kinderlijk plezier is natuurlijk mogelijk. Van geschiedenis tot natuur, avontuur en pure fun, Toscane biedt het allemaal.

In dit artikel vind je enkele leuke voorbeelden van te gekke dagjes uit. Zo hebben niet alleen de papa’s en mama’s een fijne, welverdiende vakantie maar gaan ook je kinderen met een hart vol mooie, nieuwe herinneringen naar huis wanneer de vakantie op zijn einde loopt.

Pinocchio Park

Pinocchio Park

Leuk voor jong en oud! Het Pinocchio Park is een prachtige, uit de kluiten gewassen tuin vol leuke mogelijkheden om de kinderen te vermaken. Zo kunnen ze er genieten van alle mooie beelden uit het verhaal over Pinocchio die door het groene park verspreidt staan.

Ook is er een bescheiden amusementspark voor de kids waar ze tegen een kleine meerprijs van verschillende attracties en activiteiten gebruik kunnen maken. Een dag vol plezier en lol dus. Het is geen high-tech park maar juist door zijn authenticiteit erg bijzonder en een plek waar kinderen weer even echt kind kunnen zijn.

Locatie: Pinocchio Park, Collodi, Via san Gennaro 3
Openingstijden: 09.00 – 20.00
Kosten: volwassenen 10,- kinderen van 3 jaar tot 14 jaar 7,-
Website: www.pinocchio.it

Acqua Village

Activiteiten voor kinderen

De zon schijnt, de lucht is blauw, kortom, het is prachtig typisch Italiaans zomerweer. En wanneer het warm is willen kinderen maar één ding: met water spelen!

Acqua Village is een reusachtig waterpretpark wat voor het hele gezin voor verkoeling en vermaak zorgt. Van golfslagbad tot relax lagune, het is er allemaal. Houdt je zoon of dochter van wat meer actie, de glijbanen zorgen dan zeker voor waterpret. Voor de grotere kids en de echte thrill-seekers is er de ‘Twister Black Hole’, een zestig meter lange afdaling waarbij je geen hand voor ogen ziet, tijdens je glijpartij naar beneden is het namelijk pikkedonker.

Wil je samen met je kids in een deuk liggen, probeer dan eens een potje voetbal op de zeepbaan, lol en hilariteit gegarandeerd. Ben je als ouder echt even toe aan een momentje rust, geen zorgen, er is een animatieteam die de kinderen met alle aandacht en plezier vermaakt. Zo zal het hele gezin, groot en klein, aan het einde van de dag heerlijk moe maar voldaan in slaap vallen onder de Toscaanse sterrenhemel, dag geslaagd!

Locatie: Acqua Village, Livorno, Via Tevere 25
Openingstijden: 10.00 – 18.00
Kosten: volwassenen 15,- kinderen van 3 jaar tot 11 jaar 12,-
Website: www.acquavillage.it

Cava di Fantiscritti

Carrara marmeren steengroeve

Een museum, in de open lucht, zo is deze must-see wel te noemen.

Het Cava de Fantiscritti ligt in het hart van de marmergroeven van Carrara. Dit wereldberoemde, prachtige witte marmer, wordt op zijn best tentoongespreid door alle levensgrote gebeeldhouwde beelden. Naast het al wandelend genieten van deze prachtige werken is het ook mogelijk om diverse rondleidingen te nemen. Zo kun je per minibus de steengroeve bekijken maar het is ook mogelijk om een tour met een SUV/Landrover te nemen. Vind jezelf en je gezin, met klamme handjes, op dezelfde smalle wegen waar de immense vrachtwagens over moeten rijden met al dat zware marmer.

Het uitzicht, de spanning en alle informatie die je tijdens deze trip krijgt over het oude ambacht van het marmer winnen is een hele ervaring. Ook is het mogelijk enkele van de tunnels te bekijken waar vroeger de treinen af en aan reden om het marmer te vervoeren. Leuk weetje: delen van de Bond-film Quantum of Solace zijn hier opgenomen, tof voor de echte Bond-fans.

Locatie: Cava di Fantiscritti, Carrara, Via Miseglia Fantiscritti
Openingstijden: 09.00 – 18.00
Kosten: verschillend, afhankelijk van welk type excursie je neemt
Website: cavamuseo.com

Zoo di Poppi

Zoo di Poppi

Zijn je kinderen echte natuurfanaten, dol op dieren en vinden ze het heerlijk om buiten te zijn?

In Zoo di Poppi vind je meer dan vijftig wilde diersoorten. Sommige (roof)dieren kun je alleen bekijken maar er zijn ook veel dieren die je een aai of plukje gras kunt geven. Denk aan de koppige maar vriendelijke ezeltjes die in dit enorme park wonen. Ook vosjes, hertjes, pony’s, wilde katten, uilen, bevers, stekelvarkens en schilpadden zijn van de partij.

Het is een betoverende plek waar men de liefde voor de natuur en al zijn dierlijke inwoners eert. Het is geen dierentuin zoals wij kennen, het is meer bedoeld voor educatieve doeleinde. De missie van de verzorgers en onderhouders van dit prachtige park is het behoud van de biodiversiteit aan dieren en planten en de mens te leren de natuur te respecteren, ervan te genieten en het niet uit te buiten.

Locatie: Zoo di Poppi, Poppi, Via Parco Zoo 16
Openingstijden: 09.00 – 19.00
Kosten: volwassenen 8,- kinderen van 2 jaar tot 10 jaar 6,50
Website: www.parcozoopoppi.it

Planetarium

Planetarium

Is je kind bijna versmolten met zijn of haar sterrenkijker of wil je je zoon of dochter eens kennis laten maken met astronomie?

Dan is het Planetarium een toffe plek om ze iets te leren over sterrenkunde. Hier krijg je de kans om te leren over hemelverschijnselen, niet alleen leerzaam voor de kids maar voor het hele gezin. Je wordt meegenomen in een grote verscheidenheid onderwerpen als de bewegingen van de zon, de maan, de planeten, de sterrenstelsels en de Melkweg. Ook leer je hier hoe de wetenschap van de sterrenkunde is ontstaan en leer je meer over onder andere Galileo.

In het weekend is het dé manier om een kleine reis in een tijdmachine te nemen. Niet echt natuurlijk, maar de museum-achtige omgeving vol oude originele meubels, oude en nog steeds functionerende gereedschappen, naturalistische tentoonstellingen en de leer over de Florijnse- en Toscaanse vooruitstrevendheid doet je bijna anders geloven.

Locatie: Fondazione Scienza e Tecnica, Florence, Via Giuseppe Giusti 29 50121
Openingstijden: In het weekend is het bezoek het meest praktisch, boek vooraf uw tickets
Kosten: volwassenen 10,- kinderen 4,50
Website: www.fstfirenze.it

Parco Avventura il Gigante

Klimpark

Kinderen zitten vol energie, soms is het bijna onmogelijk voor ze om stil te zitten.

In Parco Avventura il Gigante hoeft dat niet, nee daar is het juist de bedoeling om in actie te komen. Kinderen willen vaak avontuur, hun grenzen opzoeken en is er een manier leuker dan dat al klimmend en slingerend te doen?! Afhankelijk van leeftijd en lef zijn er verschillende activiteiten voor de kids om te ondernemen. Boomklimmen, touwklimmen, kabelbanen en tunnels, hier hoef je je niet te vervelen. Het is apenkooien ten top, lekker buitenspelen zoals het hoort maar dan net even een tikkie spannender!

Weg dus met die gamecomputers en mobieltjes, even weer lekker kind zijn. Ook oudere kinderen en ouders kunnen hier hun hart ophalen, als je durft tenminste. Je koopt een ticket per deelnemer van alle activiteiten, mensen die niet zelf meedoen verkrijgen dus gratis toegang. In de prijs van je ticket zit ook de verplichte veiligheidsuitrusting (zoals helm, harnas en dergelijke) en een korte training zodat alle kinderen weten hoe alles werkt en wat de bedoeling is. Safety first, fun close second, zeggen we dan maar! Het ticket is twee uur geldig, nog niet moe? Elk uur dat je langer wilt blijven kost 5,- extra.

Locatie: Parco Avventura, Vaglia, Via Fiorentina 276
Openingstijden: 10.00 – 19.30
Kosten: kinderen van 3 tot 5 jaar 12,- van 6 tot 12 jaar 15,- 13 tot ouder 18,-
Website: www.parcoavventurailgigante.it

*Let op: Wanneer je een trip wilt ondernemen, check dan altijd eerst even of alle informatie en regels, zoals toegangsprijzen en openingstijden, nog up-to-date zijn. Zo voorkom je verdrietige gezichten en zul je een dag vol plezier en vertier beleven!

Tamara Pijl

Ciao, mijn naam is Tamara Pijl, freelance schrijfster en absolute Italië- én Toscane fanaat. Het land, de omgeving, de mensen, de cultuur, het eten, what’s not to love?!

Tamara Pijl
Head of Sales & Product management, Deli Home
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…