Recept: Pasta di Salame

Deze heerlijk pasta is heel gemakkelijk te maken. Na een drukke werkdag is het fijn om thuis te komen en snel een pasta gerecht op tafel te kunnen zetten.

Uiteraard als je meer tijd hebt, kan je de pasta ook helemaal zelf maken. Maar deze snelle variant geniet toch echt mijn voorkeur!

Benodigdheden (4 personen):

Pasta di salame

 

  • Verse tagliatelle
  • Salami, circa 250 gram in dunne reepjes
  • Witte wijn
  • 300 ml slagroom
  • 1 eigeel
  • Zout en peper

Werkwijze:

Zet een grote pan met water op en voeg hier een flinke snuf zout aan toe. Kook de pasta volgens de verpakking. Ik heb gekozen voor verse tagliatelle, naar verwachting moet deze circa 6 minuten koken. Blijf de pasta goed proeven zodat deze niet te gaar wordt. Het zou zonde zijn als je ‘hero of the dish’ te gaar wordt.

Snij de salami in dunne reepjes. Als je pasta half gaar is, kan je starten met het maken van je saus. Bak de salami in een koekenpan in een klein beetje extra vierge olijfolie. Als de salami knapperig is gebakken voeg je een scheut witte wijn toe.

Laat de alcohol van de wijn verdampen / inkoken. Voeg daarna de 300 ml slagroom en het eigeel toe. Let op, laat het eigeel niet stollen! Je wilt immers geen scrambled eggs. Giet daarom het eigeel in het midden van de pan in een kuiltje van de slagroom.

Roer alles zachtjes door elkaar.

Voeg wat peper en zout toe. Laat het zachtjes doorkoken tot de saus indikt. Giet de pasta af als deze gaar is en voeg deze aan de saus toe. Mix deze goed en de pasta kan geserveerd worden met heerlijke Parmezaanse kaas.

Buon appetito!!