Zoek & boek

Recept: Pasta di Salame

Deze heerlijk pasta is heel gemakkelijk te maken. Na een drukke werkdag is het fijn om thuis te komen en snel een pasta gerecht op tafel te kunnen zetten.

Uiteraard als je meer tijd hebt, kan je de pasta ook helemaal zelf maken. Maar deze snelle variant geniet toch echt mijn voorkeur!

Benodigdheden (4 personen):

Pasta di salame
  • Verse tagliatelle
  • Salami, circa 250 gram in dunne reepjes
  • Witte wijn
  • 300 ml slagroom
  • 1 eigeel
  • Zout en peper

Werkwijze:

Zet een grote pan met water op en voeg hier een flinke snuf zout aan toe. Kook de pasta volgens de verpakking. Ik heb gekozen voor verse tagliatelle, naar verwachting moet deze circa 6 minuten koken. Blijf de pasta goed proeven zodat deze niet te gaar wordt. Het zou zonde zijn als je ‘hero of the dish’ te gaar wordt.

Snij de salami in dunne reepjes. Als je pasta half gaar is, kan je starten met het maken van je saus. Bak de salami in een koekenpan in een klein beetje extra vierge olijfolie. Als de salami knapperig is gebakken voeg je een scheut witte wijn toe.

Laat de alcohol van de wijn verdampen / inkoken. Voeg daarna de 300 ml slagroom en het eigeel toe. Let op, laat het eigeel niet stollen! Je wilt immers geen scrambled eggs. Giet daarom het eigeel in het midden van de pan in een kuiltje van de slagroom.

Roer alles zachtjes door elkaar.

Voeg wat peper en zout toe. Laat het zachtjes doorkoken tot de saus indikt. Giet de pasta af als deze gaar is en voeg deze aan de saus toe. Mix deze goed en de pasta kan geserveerd worden met heerlijke Parmezaanse kaas.

Buon appetito!!

Davinia Prins

Buona giornata, ik ben één van grootste Italië liefhebbers van Nederland. Ons leven in Nederland ademt dan ook Italië. Het is niet voor niets dat bijna dagelijks Italiaanse gerechten op tafel staan, en je ons wakker kan maken voor een heerlijke Italiaanse wijn. Voor ons was het dan ook niet gek, maar zeker een droom welke uitkwam, dat we elkaar in 2014 het jawoord mochten geven in het prachtige Toscane.

Davinia Prins
Procurement Manager Services BeNeLux
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

Toscaanse herfst gerechten

De herfst is in volle gang. Waar we in Nederland weer massaal aan verschillende stamppotten gaan,...

Mulino Bianco, de koekjes (+ recept)

Wie ooit in Italië is geweest heeft ze vast wel eens gezien. Een heel schap in...

Een driedaagse culinaire reis door Toscane

Dat ‘eten’ centraal staat bij de Italianen moge duidelijk zijn! Gesmeerde boterhammetjes, belegd met kaas of...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…