Recepten
Toscaanse herfst gerechten
De herfst is in volle gang. Waar we in Nederland weer massaal aan verschillende stamppotten gaan,...
lees verder
Mulino Bianco, de koekjes (+ recept)
Wie ooit in Italië is geweest heeft ze vast wel eens gezien. Een heel schap in...
lees verder
Een Italiaanse aperitief: de Aperol Spritz
Ken je dat gevoel? Dat je thuis op de bank zit en dat je terug denkt...
lees verder
Klassieker uit de Toscaanse keuken – Pappa al Pomodoro
De Toscaanse keuken staat bekend om haar vele lokale gerechten. Gerechten die je eigenlijk verder niet...
lees verder
Pasta, pasta en nog eens… pasta (inclusief Recept)
La pasta is een van de kenmerkende elementen van de Italiaanse keuken. Het is dan ook...
lees verder
Recept: Pasta di Salame
Deze heerlijk pasta is heel gemakkelijk te maken. Na een drukke werkdag is het fijn om...
lees verder
Op zoektocht naar Porcini (inclusief 2 recepten)
Porcini (Boletus edulis, Boletus aereus), oftewel eekhoorntjesbrood is een eetbare paddenstoel die o.a. voorkomt in midden...
lees verder
Italiaanse aardbeien tiramisu (Recept)
Si, iedereen kent de traditionele tiramisu. Die natuurlijk super lekker is. Maar een frisse variant ervan...
lees verder
Lasagne met gedroogde porcini en verse spinazie (Lasagne ai funghi porcini con spinaci)
De combinatie porcini-spinazie is verrassend lekker. Een vegetarische smaakcombinatie die menig vleeseter wellicht over de streep...
lees verder
Recept: Toscaanse pasta bolognese
Pasta bolognese is een van de bekendste pastagerechten uit Italië. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Bologna...
lees verder