Zoek & Boek

Help, het regent in Toscane! Wat is er te doen?

Toscane: je droomt er al maanden van. Heerlijk in je hangmatje genieten van de Italiaanse zon, omringd door prachtige wijngaarden en olijfbomen. Natuurlijk kuier je rustig door de prachtige omgeving en genieten jullie samen van een lekker wijntje op een terrasje in Florence. Maar ja, laten we eerlijk blijven: ook in Toscane kan het regenen! Wat ga je dan doen?

Speelparadijzen

Tre porcellini park

Gelukkig hebben ze ook in Italië zoiets als overdekte speelparadijzen. Het Tre Porcellini Park is er zo één. Maar liefst 600 m2 overdekt speelplezier. Lekker klimmen en klauteren, springen en gek doen: het kan allemaal op de springkussens, in de ballenbak of stiekem in de speelhal.

Adres: Via Ciurini, 34 – 50051 Castelfiorentino (Florence)
Website: www.parcotreporcellini.it

Of je gaat naar Prato, naar Il Paese dei Saltasù. Dit is een overdekt pretpark voor kinderen tot 10 jaar.Zelfs nog groter met zijn 1000 m2.

Adres: OmniaCenter – Via delle Pleiadi, 14 – Prato
Website: www.ilpaesedeisaltasu.it

Aquarium

Aquarium livorno

Een dag je vergapen aan de prachtige onderwaterwereld. Dat kan bij Acquario di Livorno. Om al die 1.700 levende wezentjes goed te bekijken, heb je die dag wel nodig, toch? Maar liefst 300 verschillende soorten kan je hier ontdekken. Het aquarium heeft o.a. een voelpoel en een tunnel. Wil je het leven in de Middellandse Zee ook eens bekijken, dan zit je hier dus helemaal goed!

Adres: Piazzale Mascagni, 1 – 57127 Livorno
Website: www.acquariodilivorno.it

Musea

Santa croce museum florence

Uiteraard zijn ook musea erg leuk tijdens dit soort dagen. In de grote steden vind je hier veel mogelijkheden voor. Maar ook kleinere, plaatselijke musea kunnen juist erg leuk zijn om te zien. Deze musea zijn vaak kleiner, maar gecombineerd met een heerlijke lunch of diner natuurlijk ook een prima daginvulling.

Een workshop doen

wijnproeverij

Een workshop is eveneens heel leuk om te doen tijdens regenachtige dagen. Wijnproeven, bijvoorbeeld, kan je op meerdere plekken in Toscane doen. Of je volgt een kookcursus met echte Toscaanse producten.

Workshop keramiek schilderen

Anita russo ceramic

Maar je kan ook aan hele andere dingen denken. Wat dacht je van keramiek schilderen? Of een mok kleien. Laatstgenoemde kan in Florence bij Anita Russo. Zij heeft een mooie winkel met prachtige kleiproducten. Jullie, en ook jullie kinderen, kunnen zelf aan de slag en een mok maken in haar atelier bij de winkel.

Workshop kaas leren maken

Ricotta silvana cugusi

Kaas leren maken kan ook. Dit kan in Cugusi. Bij de Cugusi Dairy kan je proeven, kopen maar ook kazen leren maken van schapenmelk! Natuurlijk mogen de kids mee en kunnen zij ook meedoen.

Pecore pascolo cugusi

De schapen zelf ontbreken ook niet!

Workshop ijs maken

Gelateria di castellina

Ben je meer een zoetekauw? Dan is ijs maken misschien meer jouw ding. Ook dit kan je zomaar gaan doen. Vooraf te boeken en voor alle leeftijden. Kijk maar eens bij Gelateria di Castellina.

Naar de overdekte markt!

Mercato centrale florence

Jawel, ook Toscane heeft zijn overdekte markthal. Vind je de markthal in Rotterdam al leuk? Nou, dan moet je zeker de Mercato Centrale , Via dell’Ariento in Florence, eens bezoeken.

Deze gigantische markt bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond is er tot 13.00 uur een warenmarkt. Je kunt er zoveel heerlijks ruiken en zien, zoals truffelpasta, rollades, porcini paddenstoelen en nog veel meer. Honger gekregen? Ga dan gewoon naar de verdieping erboven. Hier vind je kraampjes vol met streetfood. Heerlijk blijven eten van 10:00 tot 00:00 uur! Pizza, pasta (uiteraard) maar ook hamburgers, seafood, ijs en nog meer: je hebt het helemaal voor het uitkiezen!

Grotten

Grotten

Natuurlijk zijn ook grotten heel erg geschikt voor een dag uit tijdens regen. In Toscane zijn er diverse te bezoeken, waar je je kan vergapen aan stalactieten en stalagmieten. Maar ook aan ondergrondse meren en watervallen! Denk aan warme kleding en goed schoeisel. Mooie grotten om te bezoeken zijn Antro del Corchia (in de Apuaanse Alpen, provincie Lucca), Grotta del Vento (vlakbij Lucca) en Grotta Giusti bij Pistoia. Meer info over de grottenwereld van Toscane vind je op de site van turismo in Toscane.

Wil Cats

Toscane: een droom die ik al vele jaren heb. En daarom heerlijk om te schrijven over deze prachtige streek en alles wat daar bij hoort. Ik ben Wil, eigenaar van tekstbureau geWILde teksten. Ik hoop jullie alvast de sfeer te laten proeven van het mooie Toscane!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een momentje geduld… we gaan de meest geschikte
accommodaties voor je zoeken!