Zoek & boek

Rondreis Toscane

  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten
De leukste plekken om met de auto naartoe te gaan

Rondreis door Toscane

Kronkelende wegen door een heuvelachtig landschap en langs talrijke wijngaarden. Aan pittoreske dorpen, waar de tijd al eeuwen stil lijkt te staan, is er ook geen gebrek. De rust van het platteland en een kijkje in het leven van de Italiaanse boeren.  Een autorondreis door het prachtige Toscane is een droomreis voor veel mensen. Bovendien is een auto de ideale manier om je gemakkelijk door Toscane te verplaatsen. Je bent immers niet afhankelijk van het openbaar vervoer en je kunt stoppen waar je maar wilt voor een fotomoment.Wil je onderweg op het platteland overnachten? Dan is een overnachting bij een agriturismo perfect voor jou. Deze zijn vaak het beste te bereiken met de auto.

Rondreis Toscane auto
Waar wacht je nog op?

Boek een rondreis door Toscane

SNP natuurreizen
SNP Natuurreizen Bekijk prijs
Riksja Travel Bekijk prijs
SRC Reizen Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs

Populaire rondreizen door Toscane

11-daagse rondreis Uitgebreid Toscane & Umbrië

11-daagse rondreis Karakteristiek Toscane en Umbrië

8-, 10-daagse rondreis Italië – Ontdek Toscane en Umbrië

Toscane & Umbrië: la dolce vita

8-daagse rondreis Authentiek Toscane & Umbrië

Rondreis door klassiek Toscane

Soorten rondreizen in Toscane

Ontdek de betoverende diversiteit van Toscane door middel van verschillende boeiende rondreizen die aan al je reiswensen voldoen. Kies voor de vrijheid van een autorondreis en verken pittoreske dorpjes op je eigen tempo. Voor culinaire liefhebbers biedt een gastronomische rondreis de kans om de authentieke smaken van Toscane te ontdekken. Geniet van weelde en comfort tijdens een luxe autorondreis, waarbij je de regio verkent in stijl. Voor degenen die de voorkeur geven aan gezelschap en gedeelde ervaringen, belooft een groepsreis door Toscane levendige ontdekkingen en nieuwe vriendschappen. Ontdek Toscane op jouw manier en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Buon viaggio!

Rondreis Toscane auto

Autorondreis Toscane

Ontdek Toscane op jouw eigen tempo met een autorondreis. Rijd langs slingerende wegen, omgeven door glooiende heuvels en wijngaarden. Verken middeleeuwse stadjes, bewonder de iconische architectuur en laat je betoveren door de adembenemende landschappen. Een autorondreis biedt de vrijheid om op eigen houtje de verborgen schatten van Toscane te ontdekken.

Culinaire rondreis in Toscane

Voor fijnproevers is een culinaire rondreis door Toscane een waar genot. Proef de authentieke smaken van de Toscaanse keuken, van heerlijke olijfolie tot de beroemde Chianti-wijnen. Bezoek lokale markten, neem deel aan kooklessen en geniet van gastronomische hoogstandjes in sfeervolle trattoria’s. Een culinaire rondreis is een feest voor de zintuigen.

vinci-1
van florence naar vinci

Luxe autorondreis in Toscane

Ervaar de weelde van Toscane met een luxe autorondreis. Verblijf in betoverende villa’s, proef exclusieve wijnen en geniet van eersteklas service. Ontspan in weelderige spa’s en verken de regio in stijl. Een luxe autorondreis biedt een onvergetelijke combinatie van comfort en verfijning.

Groepsreis door Toscane

Voor wie de gezelligheid van reizen in goed gezelschap waardeert, is een groepsreis door Toscane de ideale keuze. Deel de ervaringen met medereizigers, ontdek samen de culturele schatten en geniet van de levendige sfeer. Een groepsreis biedt de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te sluiten terwijl je Toscane verkent.

vinci-1

Inspiratie rondreis van 7-8 dagen

Welke plekken mag je absoluut niet missen tijdens een autorondreis in Toscane? In dit artikel vind je inspiratie voor een rondreis door Toscane met de auto.

De route loopt in een cirkel en kan dus vanaf ieder punt in deze beschrijving starten. In de beschrijving van deze rondreis start en eindig je in Florence. De totale route is zo’n 600 kilometer en 7-8 dagen is voldoende tijd om deze rondreis in Toscane te maken.

van florence naar vinci

Van Florence naar Vinci

Het is aan te raden om zeker een dag door te brengen in Florence. Deze Toscaanse stad heeft voor kunstliefhebbers ontzettend veel interessante musea, waaronder Palazzo VecchioUffizi en Galleria dell’Accademia.

Dwaal door de straatjes van Florence terwijl je de palazzo’s bewondert en wie weet kom je wel het werk van street art kunstenaar Clet Abraham tegen. Florence is namelijk zijn thuisbasis en verspreid door de stad vind je veel van zijn werk.

Ook een bezoek aan de Ponte Vecchio mag niet ontbreken. En als je sportief bent geniet je van een geweldig uitzicht over de stad na het beklimmen van de klokkentoren. Ook het uitzicht bij Piazzale Michelangelo, op de zuidelijke oever in Florence, is prachtig.

Vanaf Florence rijd je in ongeveer één uur naar Vinci. Dit is het geboortedorp van niemand minder dan Leonardo da Vinci. Het huis waar hij is geboren en opgegroeid staat net buiten Vinci en is tegenwoordig een museum.

Daarnaast vind je in Vinci het Museo Leonardiano, waar je alles leert over Leonardo als uitvinder. Vinci is een kleine plaats, maar zeker de moeite waard. Ook de weg naar Vinci leidt bezoekers door een prachtig landschap. Het is een ideale stop op de route van Florence naar Lucca of Pisa.

Afstand: ongeveer 50 kilometer

vinci-1
Lucca

Van Vinci naar Lucca

Lucca is een fijne plek om te overnachten tijdens deze rondreis in Toscane. Dit dorp is niet al te groot en gemakkelijk in één dag te bewonderen.

Wandel bijvoorbeeld over de stadsmuren en beklim de Torre dell’Orologio voor het mooiste uitzicht over de binnenstad. En vergeet niet om het Piazza dell’Anfiteatro te bezoeken, het ovale plein dat je meeneemt naar de tijd van de Romeinse amfitheaters.

De meeste bezoekers zijn dagtoeristen, waardoor je Lucca ’s avonds bijna alleen maar met de lokale bevolking deelt en je van een authentieke sfeer kunt genieten.

Afstand: ongeveer 50 kilometer

Van Lucca naar Pisa

Toscane is onlosmakelijk verbonden met Pisa, de stad met de beroemde scheve toren. Vanuit Lucca ben je zo in Pisa. Op het plein Piazza dei Miracoli vind je niet alleen de Toren van Pisa, maar ook de marmeren Duomo en de bijbehorende doopkapel.

Ook de ommuurde begraafplaats aan dit plein, het Camposanto, is een bezoek waard. Al deze bezienswaardigheden kun je in één ochtend bezoeken. Als je meer tijd hebt kun je ook door het pittoreske centrum van Pisa en langs de rivier de Arno wandelen.

Afstand: ongeveer 20 kilometer

Pisa

Van Pisa naar Volterra

Volterra behoort tot een van de mooiste dorpjes van Italië. In Volterra lijkt de tijd stil te hebben gestaan en struin je lekker door het fotogenieke centrum, dat uit een wirwar van straatjes bestaat. Als je tijd hebt is het ook zeker leuk om naar het Romeinse amfitheater, aan de voet van het stadje, te wandelen.

Afstand: ongeveer 70 kilometer

Van Volterra naar San Gimignano

San Gimignano wordt door veel mensen ook wel het Middeleeuws Manhatten genoemd. Waarom? Vanwege de vele torens die in deze Toscaanse plek werden gebouwd.

Families in Sam Gimignano bouwden vroeger regelmatig torens. Hoe hoger de toren, hoe meer aanzien de familie had. Al op de weg naar San Gimignano toe vallen de torens die tegenwoordig nog overeind staan op. Beklim een van de vele torens voor een geweldig uitzicht over het heuvelachtige landschap.

Afstand: ongeveer 30 kilometer

monteriggioni_1-1

Van San Gimignano naar Monteriggioni

Monteriggioni is gebouwd op een hoge heuvel en op de weg hiernaartoe zal het al de aandacht trekken. Het dorp bestaat uit slechts een paar straten en is eigenlijk meer een versterkte burcht.

Vanaf de stadsmuren van Monteriggioni heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Chianti. Deze streek staat bekend om de heerlijke wijnen die hier worden geproduceerd. In het centrum van Monteriggioni vind je een aantal restaurants waar je van een goed glas wijn kunt genieten.

Afstand: ongeveer 25 kilometer

Van Monteriggioni naar Siena

Siena is voor veel mensen een van de hoogtepunten van een rondreis in Toscane. Je kunt je gemakkelijk een paar dagen vermaken, maar breng hier zeker een volle dag door om bijvoorbeeld het Piazza del Campo te bewonderen. Dit is een van de mooiste pleinen van Europa dankzij de schelpvorm en de indrukwekkende gebouwen rondom het plein.

Tijdens een wandeling door Siena zul je ongetwijfeld de gotische paleizen en de vele kerken zoals de indrukwekkende Duomo tegenkomen.

Afstand: ongeveer 20 kilometer

siena_3-1
montalcino_0-1

Van Siena naar Montalcino

Als je aan de landschappen van Toscane denkt is Val d’Orcia waarschijnlijk wat je voor ogen hebt. Een fijne stop is Montalcino, een dorp dat op een heuveltop in dit prachtige natuurpark ligt. Naast een bezoek aan het kasteel is de beroemde Brunello wijn een reden om in Montalcino te stoppen.

Afstand: ongeveer 45 kilometer

Van Montalcino naar Saturnia

Als je om tijd verlegen zit moet je Saturnia misschien overslaan en vanaf Montalcino doorrijden naar Arezzo. Maar het is zeker de moeite waard om naar het zuiden van Toscane te reizen en deze plek te bezoeken. De natuurlijke baden van Saturnia zijn namelijk een perfecte plek om te ontspannen.

Het water van de thermen van Saturnia heeft een constante temperatuur van 37 graden. In het dorp vind je een aantal luxe spa’s, maar als je gratis van het warme water wilt genieten kun je terecht bij de watervallen Cascate del Mulino en Cascate del Gorello. Knijp wel even je neus dicht als je naar de thermen gaat, want door het hoge zwavelgehalte in het water ruikt het naar rotte eieren. Maar de verjongende en ontspannen werking van het water maakt dat ongetwijfeld goed.

Afstand: ongeveer 70 kilometer

saturnia_4-1
arezzo_1-1

Van Saturnia naar Arezzo

Arezzo is minder bekend bij vakantiegangers in Toscane, waardoor de sfeer in de stad wat authentieker is. Arezzo is voornamelijk bekend als de stad waar de Italiaanse film La Vita è Bella is gefilmd.

Als je door de stad wandelt zul je regelmatig foto’s van scènes uit de film tegenkomen. Het is dan ook een aanrader om de film te kijken voordat je naar Arezzo komt, zodat je de plekken in de stad zult herkennen.

Afstand: ongeveer 150 kilometer. Van Arezzo terug naar Florence is het nog eens 75 kilometer.

Waar wacht je nog op?

Boek een rondreis door Toscane

SNP natuurreizen
SNP Natuurreizen Bekijk prijs
Riksja Travel Bekijk prijs
SRC Reizen Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Vragen en of opmerkingen?

Daisy helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie? Meer weten over verantwoord reizen in Toscane? Welke reisperiode is nu het best?

daisy toscanetips
Daisy Toscane expert
  • Adembenemend landschap
  • Romantische historische steden
  • Culinaire verwennerij
  • Culturele schatten

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…