Zoek & boek

Thermale baden van Saturnia

Genieten van wellness in de ongerepte natuur? Dit kun je uitstekend doen bij de thermen van Saturnia.

Als je een unieke beleving wilt opdoen in Toscane, dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan deze spa. Zelfs als het buiten nog fris is, kun je hier genieten van aangenaam warm water.

Saturnia zelf is een kleine stad, gebouwd op een heuvel met uitzicht over de thermale baden.

Ben je toe aan een verjongingskuur of wil je beleven hoe het is om net als Italianen te genieten van een bijzondere spa? Breng dan een bezoek aan de thermale baden van Saturnia, een toeristische trekpleister in Italië.

De oorsprong van deze thermale baden

rots

De oorsprong van de thermale baden van Saturnia gaat terug naar de tweede eeuw voor Christus.

Volgens een oude mythe zou deze spa ontstaan zijn als straf van de god Saturnus. Een kokende stroom water zou de mensen destijds op betere gedachten moeten brengen, in plaats van alleen maar oorlogen te voeren.

Wat er daadwerkelijk van waar is, weet natuurlijk niemand, maar sinds de tijd van de Etrusken zijn de thermale baden van Saturnia een unieke trekpleister voor mensen die een verjongingskuur wensen.

Het water van de thermale baden heeft een constante temperatuur van 37 graden Celsius en de rivier stroomt met een snelheid van zo’n 800 liter per seconde. De Romeinen en Grieken maakten er destijds maar al te graag gebruik van.

Thermale baden van Saturnia zijn een toeristische trekpleister

bron

Wat het stadje Saturnia vooral aantrekkelijk maakt, zijn natuurlijk de thermale baden. Ze zijn afkomstig van verschillende bronnen die zich uitstrekken van de berg Amiata tot de heuvels van Albenga en Fiora tot aan Roselle en Talamone.

Dankzij de constante temperatuur van het warme water, heeft het een therapeutische en ontspannende werking, de reden waarom veel toeristen graag een bezoek brengen aan de thermale baden van Saturnia.

Het stadje zelf is ook een aanrader om te bezoeken. Wat dacht je van een trip naar Santa Maria Maddalena?

Cascate del Mulino en Cascate del Gorello

rotswater

Naast de luxe en exclusieve wellness centra in Saturnia, beschikt het ook over een tweetal grote watervallen, namelijk Cascate del Mulino en Cascate del Gorello.

Het zijn de bekendste natuurlijke bronnen in Toscane en hebben bovendien een rustgevende werking. Mocht je toe zijn aan rust en de stress voorgoed achter je willen laten, dan ben je hier zeker op de juiste plek.

Deze watervallen zijn het gehele jaar toegankelijk voor publiek en de toegang is gratis. In het hoogseizoen kan het vrij lastig zijn om een parkeerplek te vinden, maar buiten het hoogseizoen is dit vaak geen enkel probleem.

Het je een parkeerticket betaald? Dan is het tijd om te gaan ontspannen bij de twee watervallen!

Een klein nadeel van de thermale baden is wel de sterke zwavelgeur. Het heilzame water beschikt echter over magnesium, carbonaat en algen, waardoor je huid zacht aanvoelt.

Dit doet de sterke zwavelgeur al snel vergeten. Na een bezoek aan de thermale baden van Saturnia voel je je absoluut opgeladen en kun je de hele wereld aan.

Hoe kom je bij de thermale baden van Saturnia?

Je kunt de thermale baden van Saturnia bezoeken tijdens een autovakantie in Toscane, maar het is ook mogelijk om de trein of bus te pakken.

Vanuit het noorden van Italië bereik je de thermale baden vanaf de A1, kom je uit het zuiden, dan reis je via de A12.

Saturnia ligt op ongeveer 120 kilometer van Rome en 180 kilometer van Florence.

Reis je met de trein en bus? De dichtstbijzijnde treinstations zijn Albinia en Orbetello. Buslijnen 10 en 17 brengen je verder naar de wereldberoemde spa van Saturnia.

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…