Zoek & boek

Tips voor een dagje Florence

Als je meerdere dagen in Florence verblijft is een wandeling in de richting van de Santo Spirito, over de Ponte Vecchio, langs Palazzo Pitti, leuk om te doen. Gezellige wijk, veel terrasjes, leuke eettentjes, veel jonge mensen.

graf

We lopen de Santo Spirito kerk in, er mogen geen foto’s gemaakt worden, dus kopen we wat kaarten. Prachtige schilderijen en graven met mooie voorstenen. Alle rijke wijnboeren, zoals Antinori, hebben hier een familiegraf.

winkel

We wandelen op ons gemakje weer verder en ik bekijk alle etalages op de Ponte Vecchio. Ongelooflijk al die kleine winkeltjes. Kan me niet voorstellen dat dit rendabel is. We gaan even zitten op een stenen muurtje bij het Uffizi, hier is altijd wel wat te zien en beleven.

toren

Daarna op naar Museo Nazionale del Bargello. Ook een echte aanrader! Het museum is gehuisvest in een paleis, het Palazzo del Bargello (sinds 1865). Het paleis zelf is een mooi voorbeeld van de Florentijnse gotiek.

Werken van o.a. Donatello, Michelangelo en Della Robbia. De David van Donatello, 1440 staat hier. Ook de Pescatorello (vissersjongen) van Vincenzo Gemito (1878) was prachtig. En Bacchus van Jacopo Sansovino. Op de eerste etage zalen vol werk van Andrea en Giovanni della Robia. Wat ik heel erg mooi vond, waren de miniaturen ivoren voorwerpen. Schitterend.

Al die kunst moet afgewisseld worden met een drankje, dus we strijken neer op onze favoriete stek, Caffè Gilli (bestaat al sinds 1733!), waar je heerlijk cocktails kunt drinken maar waar ook prima birra artigianale te verkrijgen is.

Loop ook even naar binnen, gezellige zitjes om een kopje koffie met een taartje te eten. Wij kunnen ons hier prima vermaken door naar alle mensen te kijken die langs lopen of afgezet worden bij het luxe hotel Savoy.

De mannen die hier in de bediening werken, verstaan hun vak en overzien alles. Wat op een warme zomerse dag ook nodig is, want dan is hun terras te klein.

Ook in de avond is dit een prima stek, vaak met live muziek, heerlijk om alle indrukken van de drukke stad op je in te laten werken en bij te komen van wederom een geweldige dag in deze prachtige stad.

Website: www.caffegilli.com

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…