Zoek & boek

Toscane in je tuin…

Verliefd op Toscane en wil je dat graag thuis ook kunnen voelen? Probeer Toscane gewoon in je tuin te halen. Kies voor bepaalde planten, zorg voor dezelfde sfeer aan meubilair als je daar hebt gezien en gebruik de kleuren die bij Toscane horen. Met een beetje fantasie kom je vast heel ver. Hier een aantal leuke ideeën om te gebruiken, maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk!

Terracotta potten

terra

Zet mooie, bloeiende planten in grote terracotta potten neer. Denk bijvoorbeeld aan de oleander, een hortensia, prachtige geraniums of wat dacht je van een olijfboompje? Heb je genoeg ruimte, dan kan je misschien zelfs wel gaan voor een grote olijfboom in de volle grond! Er bestaat ook een Toscaanse jasmijn. Heerlijk geurende, witte bloemen aan de klimplant zorgen voor een prachtig effect bij bijvoorbeeld je terras. Een heerlijk gevoel bekruipt je, alsof je weer zit op een terrasje in de mediterrane!

Een verweerde muur

muur

Heb je een blinde muur in je tuin? Probeer er een verweerde muur van te maken door gebruik te maken van verf in bijvoorbeeld de kleur terracotta en verfdeze niet overal er even dik op. Heb je een klein raam? Maak er prachtig verweerde luiken bij! Natuurlijk ook weer in typische Italiaanse kleuren.

Canvas en posters

poster

Je kunt eveneens kiezen voor een grote canvas of poster met een Toscaans landschap. Deze kan je ook aan een schutting hangen. Door er mooie beplanting omheen te laten groeien, kan je de suggestie opwekken dat dit landschap echt achter je schutting aanwezig is! Ook kun je een mooie eigengemaakte foto op poster afdrukken.

Meubilair

meubilair

Ga op zoek naar meubilair wat jou herinnert aan jouw Toscaanse vakantie. Rotan stoelen, een houten bankje of misschien wel een vervallen tafeltje. En het leuke is: het hoeft niet eens nieuw te zijn, want verweerd staat eerlijk gezegd juist nog mooier. Dus je kan een uitje naar het tuincentrum plannen, maar je kunt ook net zo goed even langs gaan bij de kringloop. Een bankje, een enkel stoeltje (ook leuk om een plant op te zetten) of echt een heel setje: het kan allemaal. Misschien maakt dát het juist wel zo leuk: de Toscaanse sfeer vraagt niet om perfectie…

Hoogteverschillen

Maak kleine trappetjes in je tuin. Zorg voor hoogteverschillen en maak deze speels door er planten op te zetten. Of als je tuin wat groter is: maak een terrasje die hoger ligt dan de rest van de tuin.

Grove, grote stenen

grove stenen

Ben je een beetje handig, of weet je wel iemand die handig is? Een klein muurtje metselen, voor bijvoorbeeld een border, is ook een idee. Zeker als je dit muurtje dan opmetselt met grote, grove stenen! Misschien kan je het zelfs wel zo maken, dat het net een restant lijkt van een muur van een Toscaans huis.

Bloemen, bloemen… of druiven!

pottenhuis

En het mag best lekker romantischmet mooie bloeiende planten, die over je terras heen hangen. Door gebruik te maken van een houten hekwerk, kan je een prachtig decor maken. Laat de planten heerlijk over het houten hekwerk groeien.

Ook als ‘plafond’. Door dit bij een gedeelte van je terras te doen, creëer je zo een natuurlijke schaduwplek. Heb je het geluk dat de zon hier echt goed op schijnt? Denk er dan eens aan om gewoon druiven te laten groeien! Niet alleen lekker, maar ook een heerlijke dichte haag én uiteraard super Toscaans!

Zoek inspiratie

inspiratie

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Snuffel rond op internet, zou ik zeggen. Wat een mooie plaatjes komen er langs van huizen in Toscane. En precies daar haal jij de echte Toscaanse sfeer vandaan! Ook kan je andere tuinontwerpen vinden waarbij Toscane als inspiratiebron gediend heeft. Deze zijn vooral handig om ideeën voor de beplanting op te doen. Want met ons klimaat in vergelijking met die van Toscane zelf, zullen sommige planten het hier waarschijnlijk minder leuk vinden dan daar 😉 .

Tuinen in Toscane zelf

Ook in Toscane zelf zijn er mooie tuinen te bezichtigen. Denk hierbij maar eens aan de Orto Botanico di Pisa. Een botanische tuin, dus, in Pisa. Minder bekend dan de toren van Pisa, maar daarom zeker nog wel een bezoekje waard!

Een andere grote tuin is de Horti Leonin in San Quirico d’Orcia in Siena. Dit park is gedeeltelijk een natuurlijk bos en een gedeelte is een aangelegde tuin. Je vindt hier een parallellogram waarin een hexagonaal gevormde Italiaanse tuin aanwezig is. Met mooie bloembedden en beelden is het een oase van rust. Deze tuin is in handen van de gemeente sinds 1975 en is vrij toegankelijk.

Wil Cats

Toscane: een droom die ik al vele jaren heb. En daarom heerlijk om te schrijven over deze prachtige streek en alles wat daar bij hoort. Ik ben Wil, eigenaar van tekstbureau geWILde teksten. Ik hoop jullie alvast de sfeer te laten proeven van het mooie Toscane!

Wil Cats
Copywriter, content writer, tekstschrijver, verslaggever, eigenaar tekstbureau geWILde Teksten
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Toscane, met zijn betoverende landschappen, prachtige wijngaarden en heerlijke eten, staat bekend om zijn charme en...
Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…