Zoek & boek

Vliegen naar Toscane: de belangrijkste luchthavens

Wil je naar Toscane op vakantie? Vliegen is een snelle en makkelijke optie. Het is vanuit Nederland maar een uur of twee vliegen naar Toscane en over het algemeen zijn de tickets goed betaalbaar. Diverse vliegmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Pisa of Florence. Vanuit Eindhoven Airport kun je alleen rechtstreeks naar Pisa, als je op Florence wilt moet je dus een overstap maken. In dit artikel geef ik je meer informatie over deze twee vliegvelden in Toscane en over het parkeren bij Eindhoven Airport.

Vliegveld Pisa Galileo Galilei

Op de internationale luchthaven van Pisa landen vooral de prijsvechters zoals RyanAir en Transavia. Pisa ligt op ongeveer drie kilometer vanaf het vliegveld. Vanaf het vliegveld reis je gemakkelijk verder naar Pisa zelf of naar bijvoorbeeld Florence, Lucca of Siena. Je kunt verder reizen met de bus, de trein of met een huurauto.

Met de bus verder reizen

Vanaf het vliegveld kun je een bus nemen naar Florence, naar Lucca of Viareggio – Pietrasanta. Er rijden geen bussen naar het centrum van Pisa. Wil je naar het centrum van Pisa dan kan dat alleen met een taxi of met de People Mover.

Met de trein verder reizen

Wil je vanuit het vliegveld verder reizen met de trein? Reis in dat geval eerst naar het centraal station van Pisa met de People Mover (of eventueel met een taxi). De People Mover is een soort mini metro die je binnen vijf minuten naar het centraal station van Pisa brengt. Elke vijf tot acht minuten vertrekken deze treintjes. Ze rijden de hele dag door tussen zes uur ’s ochtends en twaalf uur ’s nachts.

Vanaf het station kun je vervolgens alle Toscaanse steden en de rest van Italië gemakkelijk per trein bereiken. Veel toeristen vliegen op Pisa en reizen vervolgens met de trein in een uur naar Florence door.

Met de auto verder reizen

Als je bij aankomst een auto wilt huren, moet je eerst met de shuttlebus naar het busplatform. Bij het busplatform vind je alle kantoren van de verschillende autoverhuurders. Met de auto kun je direct de snelweg A12 op vanaf het vliegveld en vervolgens de A11 op richting Florence.

Vliegveld Florence Amerigo Vespucci

De internationale luchthaven van Florence ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van de stad. Je kunt het centrum bereiken per bus, tram, taxi of huurauto.

Met de bus verder reizen

Land je tussen half zes ’s ochtends en half negen ’s avonds op Florence, dan vertrekt er elk half uur een bus naar het centrum van Florence. Je stapt uit bij het centraal station en kunt vanaf daar eventueel nog verder reizen per trein. De bus die je moet nemen, herken je aan de naam: Vola in bus. Een busticket kun je bij de chauffeur kopen of van tevoren in de boekwinkel Libreria Giunti op het vliegveld.

Met de tram verder reizen

Je kunt ook met de tramlijn T2 Vespucci naar het centrum van Florence reizen vanaf het vliegveld. De rit naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten en tickets kun je kopen bij de automaat bij de halte of via de app van Nugo. Vanuit de luchthaven rijdt de tram al vanaf vijf uur ’s ochtends. Wil je zo dicht mogelijk bij het historisch centrum van Florence uitstappen? Reis dan door tot de laatste halte Unità.

Met de taxi of huurauto verder reizen

Vanaf het vliegveld kun je natuurlijk ook met een taxi verder reizen naar het centrum van Florence. Voor ongeveer 25 euro word je voor de deur van je verblijfplaats afgezet. Rij je liever zelf? In de aankomsthal zijn meerdere autoverhuurbedrijven waar je uit kunt kiezen. Vervolgens neem je een car rental shuttle bus naar het parkeerterrein met de huurauto’s. Vanaf daar rijd je direct de A11 snelweg op of de Autostrada del Sole (A1), die het noorden en zuiden van Italië met elkaar verbindt.

Je auto parkeren bij Eindhoven Airport

Vlieg je vanuit Eindhoven Airport naar Toscane, dan kun je heel gemakkelijk je auto bij het vliegveld parkeren. De voordeligste optie is parkeren op een parkeerterrein dat wat verder van de luchthaven ligt. Vanuit dit parkeerterrein rijden shuttlebussen die je naar het vliegveld brengen.

Wil je liever op loopafstand van het vliegveld je auto parkeren? Kies dan voor valet parking. Je rijdt eerst zelf naar de vertrekhal en daar haal je je bagage uit de auto. Een parkeermedewerker parkeert jouw auto vervolgens verderop en haalt je bij terugkomst ook weer op, zodat je direct vanuit de aankomsthal naar huis kunt rijden.

Op de website van Parkos kan je alle mogelijkheden met betrekking tot het parkeren bij Eindhoven Aiport vergelijken en kies je de manier van parkeren die het best aansluit op jouw wensen.

Welke reismogelijkheden je ook kiest, je zult ongetwijfeld een hele fijne vakantie hebben in het prachtige Toscane! Buon Viaggio!

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Met de auto naar Toscane? Hier wat je moet vooraf moet weten!

Wat Toscane zo populair maakt? Eigenlijk kunnen we daar geen één reden voor verzinnen, maar veel...

Met de auto naar Toscane? 5 tips om rekening mee te houden

Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Het laatste uur zweef je...

Een fly drive vakantie naar Toscane

Fly drive vakanties worden steeds populairder; zo ook een fly drive naar Toscane. Tijdens dit soort...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…