Voorpret

Toscane

De laatste weken breken nu echt aan.

Nog maar een maand of twee en dan vertrekken we richting Toscane, om daar voor een aantal maanden te werken en dus te wonen. Het begint nu echt spannend te worden!

Een snelle check van het weer geeft aan dat de temperatuur daar nu rond de 11 graden ligt. Brrrr… niet heel erg warm. Maar alles is beter dan vrieskou, denk ik dan maar.

Kom maar op met dat kleurtje

Tegen de tijd dat wij arriveren (begin april) is de omgeving al lekker opgewarmd. Het kwik stijgt dan tot gemiddeld 20 graden overdag. Dat lijkt er meer op. De zomer begint heerlijk vroeg voor ons dit jaar. Kom maar op met dat kleurtje!

De regio waar we terechtkomen, ligt ten zuiden van Florence. Dat lijkt me overigens een prachtige stad om te bezoeken, als we dan toch in de omgeving zijn… Dat is in het binnenland van Italië.

Voor mensen die niet per se van het strand houden, is dit prima te doen. Voor afkoeling zoek je gewoon het zwembad op, een riviertje of aan eind van de dag een koele douche.

Vlakbij Lucca, Pisa, Siena en de Toscaanse kust

Daarbij liggen Lucca en Pisa aan de kust op slechts 2 uur rijden, voor als je toch een dagje strand zou willen doen.

En ten zuiden ligt Siena. Ook daar hoor ik goede verhalen over. Ik zie de straten al voor me, omgeven door huizen en gebouwen in de stijl die zo kenmerkend is voor Italië. Een romantisch gevoel straalt er van af.

Met een aantal jaar ervaring met wonen in het buitenland, hoop ik ook in Toscane goede contacten te leggen met de locals om de Italiaanse cultuur echt mee te krijgen. Lees: te leren om minder gejaagd door het leven te gaan en lekker te genieten, zonder af te doen aan hetgeen moet gebeuren.

Dat doet me denken aan een scène uit de film ‘Eat, Pray, Love’ waar een Italiaan bij de kapper uitlegt wat genieten is.

Het is anders dan entertainment, datgene wat de Amerikanen veelal kennen. Het is jezelf toestaan om soms gewoon niks te doen, zonder het eerst verdiend te hebben. Hoe heerlijk is dat!

En uiteraard wil ik de taal onder de knie krijgen. Online heb ik al een begin gemaakt om de basics te leren. Het helpt dat ik een aantal jaar geleden me heb leren redden in het Frans, want dat lijkt soms op het Italiaans. Ik ben erg benieuwd of ik het voor elkaar ga krijgen.

Met een glas wijn genieten van de Toscaanse indrukken

Ik zie mezelf al zitten aan het eind van de dag: voetjes omhoog, de zon die tot laat in de avond ons gezelschap houdt, een glas wijn… nagenietend van alle indrukken van die dag.

Uiteraard zullen we ons ook tegoed doen aan de Italiaanse lekkernijen, waaronder de Chiantiwijn. Ons stekkie ligt namelijk in de Chianti wijnstreek, dus dat kan niet overgeslagen worden.

Bij die gedachten word ik elke keer weer ongeduldig. Waarom is het nog niet zo ver, moet ik nog wachten?

Maar zoals met veel dingen, moet je soms wachten op de mooie dingen in het leven. De voorpret, het ernaar uit kijken is onderdeel van het genieten, onderdeel van onze tijd in Toscane.

Ciao!

Diana Rumkorf

| Ik neem je - via mijn blogs - graag mee op avontuur door Toscane. Dit doet ik door te schrijven over mijn woonomgeving, alles dat te maken heeft met genieten en random dingen die ik meemaak.


Gerelateerde artikelen

ToscaneTips

Gratis reisadvies ontvangen?
Ontvang een gratis reisgids
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief Contact

Gratis reisadvies »