Zoek & boek

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw verder. In de omgeving van Florence zijn er genoeg prachtige wandelroutes te vinden. Of je nu een sportieve wandelaar of een beginner bent; er zit voor ieder wel een geschikte route tussen. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor wandelroutes in de omgeving van Florence!

Van Florence naar Fiesole

Florence is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Als je vliegtickets gaat kopen naar Florence is het belangrijk om te kijken naar een directe vlucht. Zo ben je vrijwel gelijk op je bestemming! Als je eenmaal aangekomen bent in Florence kan het genieten beginnen. Een wandelroute die je zeker niet kunt overslaan is de wandelroute van Florence naar Fiesole. Deze wandeling is vrij gemakkelijk en is 8 kilometer lang. Tijdens deze wandeling loop je vanaf het Piazza della Signoria in Florence via de Via San Niccolò naar het stadje Fiesole. Je kunt onderweg genieten van prachtige uitzichten over Florence en de omliggende heuvels. Een echte aanrader om te lopen tijdens een wandelvakantie naar Florence!

De Chianti route

Een andere bekende en mooie wandelroute is de Chianti route, welke door de bekende Chianti regio loopt. In de Chianti regio zijn er een aantal wijndorpen te vinden, zoals Greve in Chianti, Panzano en Radda in Chianti. In en rondom deze dorpen vind je veel wijnboeren en uiteraard vele wijngaarden. Verder kun je ook genieten van mooie bossen en charmante middeleeuwse dorpjes. Een van de meest populaire wandelroutes heet de ‘Chianti Classico Trail’. Deze route is ongeveer 19 kilometer lang en onderweg kom je langs verschillende dorpen en wijngaarden. Ook weer een goede optie om te overwegen!

Sentiero della Bonifica

Een andere mooie wandelroute in de buurt van Florence is de route Sentiero della Bonifica. Deze route loopt langs het pad van een oud kanaal dat Florence met Arezzo verbindt. Dit pad is vlak en daarmee geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Geniet van het prachtige Toscaanse plattelands landschap, de omliggende wijngaarden en de kleine dorpjes die je tijdens de wandeling tegenkomt.

Monte Ceceri naar Settignano

De wandeling van het dorp Settignano naar de berg Monte Ceceri is ook een goede optie. Deze wandelroute begint bij het dorp Settignano en eindigt op de berg Monte Ceceri. De wandelroute is ongeveer 5 kilometer lang en is geschikt voor wandelaars van ieder niveau. Tijdens de wandeling kun je genieten van prachtige bossen en panoramische uitzichten over de heuvels. Uiteraard kun je vanaf de berg Monte Ceceri ook genieten van een prachtig uitzicht over Florence.

Sentiero degli Deí

Sentiero degli Deí

Een andere wandelroute die ook erg mooi is om te lopen is de route Sentiero degli Deí. Deze wandelroute ligt iets verder van de regio Florence af en ligt in de buurt van Amalfi. Deze wandelroute biedt spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee en de kustlijn. Verder loop je door prachtige landschappen, langs kliffen, wijngaarden en oudere dorpjes. Deze wandelroute is ongeveer 8 kilometer lang en je doet er ongeveer 3 tot 4 uur over om de route te lopen. Dit is zeker een wandeling die je als wandelliefhebber wilt lopen!

Wandelroute naar San Miniato al Monte

De wandeling naar de basiliek van San Miniato al Monte is een ideale optie voor als je graag een korte wandeling wilt maken in de omgeving van Florence. De route is namelijk maar slechts 2 kilometer lang en is daarmee ideaal voor een korte wandeling. Deze wandeling begint bij het Piazza della Signoria en vervolgens loop je via de Arno rivier richting de heuvel van San Miniato al Monte. Tijdens de wandeling kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad Florence. Uiteindelijk kom je aan bij de basiliek van San Miniato al Monte. Een korte, maar prachtige route om te lopen in Florence!

Boboli tuinen

In Florence kun je ook genieten van een wandeling door de Boboli tuinen. Deze tuinen liggen achter het Palazzo Pitti. De Boboli tuinen zijn Renaissance tuinen, die bestaan uit formele lanen, groene gedeeltes, fonteinen en vele beeldhouwwerken. De tuinen hebben veel wandelpaden die je kunt volgen. Zo kun je zelf kiezen welk pad je wilt lopen. Ook weer een plek om te onthouden!

Of je nu van lange en moeilijke wandelingen of korte en makkelijke wandelingen houdt; in Florence zit er voor iedere wandelliefhebber wel een geschikte wandelroute tussen!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Dit zijn de meest bijzondere treinreizen door Italië

Italië, het land van de romantiek, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Wat is er mooier dan...

Daguitstap naar Rome vanuit Toscane | Geniet van een dag in Rome zonder te hoeven overnachten

Als je een uitstapje naar Rome plant vanuit Toscane, moet je voorbereid zijn op een geweldige...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…