Zoek & boek

Welnessen met kinderen? Saturnia!

Warmwaterbronnen. Je vindt er een hoop in Toscane. Het warme water is vaak niet alleen voor ons als volwassenen genieten, maar wordt ook door veel kinderen als aangenaam ervaren. Bovendien is het water gedurende het hele jaar aangenaam van temperatuur: zo rond de 37 graden Celcius. Dit betekent dat je er ook buiten de zomer heerlijk kunt zwemmen!

saturnia wellness

De meeste warmwaterbronnen bevinden zich in de vele kuuroorden die Toscane kent. Ik ga daar niet graag heen met jonge kinderen. Er heerst in deze centra vaak een zekere sereniteit, wat ik heerlijk vind zónder kinderen, maar waarbij ik me al snel opgelaten kan voelen mét jonge kinderen. Hoewel het bezoeken van deze centra met jonge kinderen zeker ook mogelijk is, en voor kinderen vaak tegen gereduceerd tarief, ga ik liever naar een warmwaterbron buiten de kuuroorden, namelijk Saturnia!

Naast de warmwaterbronnen in het kuuroord van Saturnia, is er in Saturnia ook nog een andere warmwaterbron te vinden. In tegenstelling tot wat vaak in een kuuroord gebruikelijk is, hangt er bij deze bron een ontspannen en ongedwongen sfeer. De plek is gratis toegankelijk en trekt een breed publiek. Ook de lokale bevolking weet deze bron goed te vinden.

saturnia

Deze bronnen zijn te vinden aan de rand van het dorp, vlakbij een oude watermolen. Je bereikt de bronnen door vanuit Saturnia de strada poviniciale Follonata richting Mentemerano te nemen. Al snel worden aan je linkerkant de watervallen van de warmwaterbron zichtbaar. Hoewel er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid is, is het zeker in het hoogseizoen vaak niet mogelijk om direct bij de warmwaterbron te parkeren. Het laatste stukje kan dan worden gelopen.

wellness met kinderen

Mocht je rust zoeken, dan is deze warmwaterbron misschien niet de juiste plek om naartoe te gaan. Maar mocht je vooral een plek zoeken waar je van het warme water kunt genieten terwijl je kinderen heerlijk in het warme water kunnen spelen met al het enthousiasme dat kinderen zo eigen is, dan is dit een heerlijke plek om te zijn. De vele watervalletjes van de warmwaterbron bieden een heus speelparadijs.

Om rekening mee te houden:

Er zijn geen voorzieningen zoals kleedhokjes of wc’s. Het kan dus handig zijn om je vooraf al om te kleden en gebruik te maken van het toilet.

Mirjam Stam

Ik was een jaar of 8 toen ik voor het eerst in Italië kwam en verliefd werd op het land. Ik kwam er nog vaker terug, maakte er een rondreis toen ik 15 was, en ben voor altijd verliefd gebleven. Binnenkort vertrek ik met mijn gezin voor een vakantie naar Toscane. Ik neem jullie graag mee op reis, en naar mijn herinneringen.

Mirjam Stam
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...

De mooiste routes in Toscane die de moeite waard zijn

Toscane ligt in het hart van Italië en trekt elk jaar miljoenen toeristen, ongeacht het seizoen....

Hitte in Toscane? Zo haal je toch alles uit je vakantie!

De zomers lijken in het mooie Toscane wel eindeloos te duren. Van het vroege voorjaar tot...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…