Zoek & boek

Combineer je wintervakantie in Toscane met wintersport

Ben jij van plan om deze winter door te brengen in Toscane? Dan heb je alle tijd om te genieten van steden zoals Florence of Pisa, zonder omringd te worden door andere toeristen. Bovendien zijn er in Toscane talloze warmtebronnen te vinden, zodat je jezelf lekker op kunt warmen. Kortom: er zijn genoeg redenen om Toscane in de winter te bezoeken.

Maar wist je ook dat je kunt wintersporten in deze prachtige Italiaanse regio? In Toscane liggen voldoende besneeuwde bergen die jij kunt trotseren op je ski’s of snowboard. Het is dus zeker de moeite waard om een wintersportgebied te bezoeken tijdens je winterse vakantie in Toscane.

Voordat je gaat moet je jezelf wel goed voorbereiden en weten welke gebieden het bezoeken waard zijn.

Abetone

Abetone

Een van de meest populaire wintersportbestemmingen in Toscane is Abetone. Het skiresort ligt in het plaatsje Val de Luce, net iets ten noordwesten van Florence. Het voordeel van dit skigebied is dat er voor vrijwel iedereen goede pistes zijn. Het grootste deel van de afdalingen is geschikt voor ervaren wintersporters, maar er is ook 14,2 kilometer aan pistes aanwezig voor beginners. Met meer dan vijftien skiliften op het terrein, sta jij altijd zonder moeite weer bovenaan de piste.

Doganaccia 2000

Doganaccia 2000

In de buurt van Abetone ligt nog een kleiner wintersportgebied: Doganaccia 2000. Dit gebied is vooral geschikt voor beginners, aangezien het overgrote deel van de pistes slechts een lichte helling heeft. Bovendien zijn de hoogteverschillen in dit gebied wat kleiner dan bij Abetone. Dat maakt Doganaccia 2000 de ideale bestemming wanneer je de fijne kneepjes van het vak wilt leren of wanneer je met kinderen op vakantie bent. Het resort ligt in het plaatsje Cutigliano, ook ten noordwesten van Florence.

Monte Amiata

Monte Amiata

Wil je juist in een wat zuidelijker gebied van Toscane skiën? Dan moet je bij Monte Amiata zijn. Ook dit gebied is wat kleiner, met in totaal acht kilometer aan pistes. Er is vooral veel plek voor ervaren en zeer ervaren skiërs, maar met in totaal acht liften is het wel gemakkelijk om de top van de pistes te bereiken. je vindt Monte Amiata in het zuidoosten van Toscane, bij de plaats Abbadia San Salvatore.

Goede voorbereiding

Je weet nu waar je terecht kunt voor een wintersportvakantie in Toscane. Naar welk skigebied je ook gaat: het is altijd belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg dat je de juiste uitrusting bij de hand hebt en boek eventueel een cursus wanneer je weinig ervaring hebt. Er vallen ieder jaar namelijk talloze gewonden tijdens de wintersport. Daarom kan je vooraf het beste je zorgverzekering vergelijken om te zien wat er vergoed wordt bij een ongeval in het buitenland. Spoedeisende hulp valt standaard onder de basisverzekering, maar dan wel maximaal tot het Nederlandse tarief. In een aanvullende verzekering kan je deze dekking uitbreiden, maar vaak is er ook nog een reisverzekering nodig om een ski-ongeval volledig te dekken.

Daniël Gruppen

Oprichter van ToscaneTips.nl | Hallo, ik ben de oprichter van ToscaneTips.nl. Een paar jaar geleden ontdekte ik Toscane. Vervolgens heeft deze streek me niet meer losgelaten. Op ToscaneTips.nl deel ik graag mijn liefde voor Toscane met jou.

Daniel Gruppen
Online Marketing | PuurWeb
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Zo waan je je ook thuis in Toscane!

Toscane, met zijn betoverende landschappen, prachtige wijngaarden en heerlijke eten, staat bekend om zijn charme en...
Campings bij het charmante Siena

7 Plekken in Siena die je moet bezoeken

Op 80 kilometer van Florence ligt Siena. Een middeleeuws stadje dat dankzij haar unieke karakter steevast...
Wandelen in de omgeving van Florence 7x tips!

Wandelen in de omgeving van Florence: 7x tips!

Ben jij een echte wandelliefhebber en ga je binnenkort op vakantie naar Florence? Lees dan gauw...
Laat je inspireren Italiaanse gerechten uit de streek

Laat je inspireren: Italiaanse gerechten uit de streek

Ben jij ook zo'n fan van Toscane? Die geweldige streek in Italië vol cultuur, wijn, prachtige...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Toscane voor je…